Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Μεγαλη συγκέντρωση διαμαρτυρία στην Κατούνα για να μην φύγει η Τράπεζα Πειραιώς


Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκαν σήμερα 5/2/2018 έξω από την τράπεζα Πειραιώς στην Κατούνα, με συνθήματα έτσι ώστε να μην φύγει η Τράπεζα που εξυπηρετεί χιλιάδες κατοίκους της ενότητας  Μεδεώνος που περιλαμβάνει την Κατούνα, το Λουτράκι, την Τρύφου, την Κομπωτή, τα Αχυρά, τον Αετό, τον Άγιο Νικόλαο, την Κωνωπίνα κλπ
 Οι κάτοικοι ζητούν από την διοίκηση της Τράπεζας να μην κλείσει το κατάστημα της Πειραιώς στην Κατούνα,  έχουν ήδη συγκεντρωθεί εκατοντάδες υπογραφές από όλους τους κατοίκους, ενώ ο Δήμος με ψήφισμα του ζητάει να ανακληθεί η απόφαση της διοίκησης της Τράπεζας.
Να τονίσουμε πως η είδηση αυτή για το κλείσιμο της τράπεζας έχει αναστατώσει την κοινωνία της περιοχής.
Κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης (ενώ η τράπεζα ήταν κλειστή) μίλησαν από πλευράς του Δήμου ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Στούπας Θεόδωρος (μιας και ο Δήμαρχος απουσιάζει στο αναπτυξιακό συνέδριο) ο οποίος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα  ύπαρξης της Τράπεζας για τους κατοίκους της περιοχής αλλά και πως έφτασε σ’ αυτή την κατάσταση, την μείωση των συναλλαγών στην τράπεζα εδώ και έξι χρόνια  περίπου, για  τα δάνεια που έφυγαν, τα φωτοβολταικά  είναι σε άλλες τράπεζες, η μείωση των καταθέσεων και συναλλαγών. 
Επίσης τόνισε με έμφαση την μεγάλη απώλεια  για την περιοχή, για τους επαγγελματίες και τους αγρότες, αλλά έδωσε και την ανθρώπινη διάσταση καθώς ο γερασμένος πληθυσμός της Κατούνας θα υποστεί μεγάλη ταλαιπωρία. Αναφέρθηκε τέλος στις ενέργειες του Δήμου αλλά και του Δημάρχου Γιώργου Αποστολάκη προσωπικά ,  ο οποίος την Παρασκευή έχει  συνάντηση με τον πρόεδρο του Δ.Σ. της Τράπεζας κ. Χατζηνικολάου.
 Στην συνέχεια μίλησε ο Παναγιώτης Καλογιάννης πρόεδρος του αγροτικού Συλλόγου ο οποίος αναφέρθηκε σε ολόκληρο το ιστορικό της αγροτικής τράπεζας από την ημέρα που ήρθε στην Κατούνα,  την μετατροπή της σε Τράπεζα Πειραιώς και  τόνισε την απογοήτευση του κόσμου για την τράπεζα, ενώ  παρέδωσε ψήφισμα με την απόφαση ότι  θα αρθούν οι καταθέσεις και οι συναλλαγές με την Τράπεζα Πειραιώς αν φύγει από την Κατούνα.
Στην συνέχεια μίλησε ο Βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραίτης και αναφέρθηκε γενικά στις Τράπεζες και τα συμφέροντα που εξυπηρετούν.
Όλοι ζητούν από την διοίκηση της Τράπεζας να ανακληθεί η απόφαση και να μην κλείσει η Τράπεζα.

Η συγκέντρωση ήταν σύσσωμη από όλους τους κατοίκους της περιοχής μας, φορείς, συλλόγους, σχολεία, την Δημοτική αρχή, εκπροσωπούμενη από τους τρεις Αντιδημάρχους, τους   προερχόμενους από την δημοτική ενότητα Μεδεώνος δημοτικούς συμβούλους  συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης καθώς και προέδρους και μέλη τν αντίστοιχων τοπικών συμβουλίων. 
















ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΥΤΙΒΗΣ 
google page rank