Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα η κοπή της πίτας από τον ανανεωμένο Σύλλογο απανταχού Παλαιριωτών «η Κεχροπούλα»

Χθες Κυριακή 11/2/2018 το μεσημέρι στην ταβέρνα  «Μπαϊρακτάρης» στο Μοναστηράκι, που λειτουργεί από το 1879 στην οδό Μητροπόλεως 63, στο κέντρο της Αθήνας, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του ο δραστήριος Σύλλογος των απανταχού Παλαιριωτών «Η Κεχροπούλα».
Μια εκδήλωση σε ένα ζεστό χώρο που πρόσφερε σε όλους όμορφες στιγμές
Ήταν μια επιτυχημένη εκδήλωση που έδωσε ζωντάνια στο Σύλλογο Παλαιριωτών που ήταν σε αδράνεια για λίγα χρόνια.
Στην εκδήλωση αντάμωσαν και διασκέδασαν πλήθος Παλαιριωτών και φίλων, ενισχύοντας την προσπάθεια του νεοσύστατου διοικητικού Συμβουλίου και μετατρέποντας την απειρία τους σε εμπειρία.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την είσοδο του χορευτικού της Νίκης Παλαίρου που με το δάσκαλο τους Σπύρο Καυμενάκη, διέσχισαν την Μητροπόλεως φορώντας παραδοσιακές στολές χορεύοντας  και αποσπώντας χειροκροτήματα από τον κόσμο της Αθήνας που βρισκόταν εκείνη την στιγμή στο Μοναστηράκι.
Το χορευτικό της Νίκης Παλαίρου χόρεψε παραδοσιακά τραγούδια απ’ όλη την Ελλάδα και κυρίως της περιοχής μας και καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους στην αίθουσα του Μπαιρακτάρη.
Στην συνέχεια η πρόεδρος του Συλλόγου Αγίου Δημητρίου κα Στέλλα Παπαδόπουλου έδωσε δώρο στην πρόεδρο του Συλλόγου των απανταχού Παλαιριωτών και μίλησε για το σύλλογο τους
Εξίσου πολύ καλή ήταν η  εμφάνιση του χορευτικού του Αγίου Δημητρίου Παλαίρου με τον έμπειρο δάσκαλο τον Νίκο Γερνά, που χόρεψαν τραγούδια λαϊκά, παραδοσιακά, και ξεσήκωσαν τους παρευρισκόμενους.
Η πρόεδρος του Συλλόγου Γεωργία Τσακάλη ευχαρίστησε τον κόσμο για την συμμετοχή του, όπως και τα δυο χορευτικά που ήρθαν από την Πάλαιρο και συγχωριανούς που ανέβηκαν για την εκδήλωση και όλους τους Συλλόγους από την Πάλαιρο  και αυτούς που δεν κατάφεραν να έρθουν.
Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας όπου όλα τα παιδιά του Δ.Σ. έκοψαν και μοίρασαν στον κόσμο.
Η κοπή της πίτας έγινε με την παρακάτω σειρά
1) Για τον Χριστό και για την Παναγία
2) Για τον Σύλλογο των απανταχού Παλαιριωτών
3) Για το χωριό της Παλαίρου που το παρέλαβε ο πρόεδρος  Τάκης Στάχτιαρης.
4)Στην συνέχεια κόπηκαν τα κομμάτια για το Δήμο μας που οι εκπρόσωποι του τα παρέλαβαν α) Αντιδήμαρχος Κώστας Φραδέλος  β) Αντιδήμαρχος Πανταζή Παναγιώτα γ) Δημοτική Σύμβουλος Σερεπίσου Χριστίνα  
 5) Για τον πρόεδρο από το Μοναστηράκι Τραυλοστάθη Δημήτρη που παραβρέθηκε.
6) Για το προηγούμενο Δ.Σ. του Συλλόγου και κλίθηκε  ο π. Πρόεδρος Γιώργος Κολοβός που έκανε μια σύντομη αναφορά για το Σύλλογο και ζήτησε απ’ όλους να αγκαλιάσουν το νέο Δ.Σ. διότι είναι νέα παιδιά και μπορούν να προσφέρουν πολλά.
7) Για τον αθλητικό όμιλο Νίκη Παλαίρου και το παρέλαβε ο δάσκαλος Καυμενάκης Σπύρος.
 8) Για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άγιος Δημήτριος και παρέλαβε ο δάσκαλος Γερνάς Νίκος
9)Για τον σύλλογο Αμφικτιονία  Ακαρνάνων και ήταν ο πρόεδρος ο Ντόβας Φίλιππος.
10)Για τον π. Πρόεδρο του Συλλόγου Κατουνιωτών Κουτιβή Ευάγγελο.
11) Το κομμάτι για τους παρευρισκόμενους Ζαβερδιανούς
Κατόπιν κλήθηκε στο βήμα ο πρόεδρος του χωριού Δημήτρης Στάχτιαρης ο οποίος συνεχάρη τον σύλλογο για την δραστηριότητά του και την πετυχημένη εκδήλωση,  ευχήθηκε καλή πορεία στο νέο Δ.Σ. και σε όλους  υγεία και οικογενειακή ευτυχία.
Κλείνοντας  έκανε αναφορά σε έναν ΑΝΘΡΩΠΟ, εθελοντή της Παλαίρου, μέλος του προηγούμενου Δ.Σ., έναν πολύ καλό φίλο όλων, που έφυγε πρόσφατα από κοντά μας,  νέος και εντελώς ξαφνικά τον Δημήτρη Αχείμαστο και ζήτησε απ’ όλους ένα θερμό χειροκρότημα στην μνήμη του.
Στην συνέχεια δόθηκε ο λόγος στον Αντιδήμαρχο Κώστα Φραδέλο που με την σειρά του έδωσε ευχές στο διοικητικό Συμβούλιο και σε όλο τον κόσμο.
Ακολούθησε λαχειοφόρος κλήρωση με πολλά δώρα που πρόσφεραν συγχωριανοί και φίλοι για την εκδήλωση.
Η μουσική, το τραγούδι, το κέφι και ο χορός κράτησαν  όλους μέχρι τις βραδινές ώρες.  
Όλοι έφυγαν ευχαριστημένοι και είχαν ένα καλό λόγο να πουν για το νέο ξεκίνημα του Συλλόγου και για την προσέλευση του κόσμου που ήταν σε τέτοιο σημείο που η ταβέρνα ήταν πάνω και κάτω  ασφυκτικά γεμάτη και ορισμένοι δεν έβρισκαν να καθίσουν.  
Υπενθυμίζουμε το Νέο Δ.Σ. του Συλλόγου απαρτίζεται.
Πρόεδρος: Τσακάλη Γεωργία
Αντιπρόεδρος: Λιάτσος Χρήστος
Γενική γραμματέας: Βρακατσελη Αριστέα
Ταμίας: Πάσχος Θεόδωρος
Και μέλη  Γιαννίου Δημήτρης
Θάλεια Αμαργιανού
Τσιδήμας Δημήτρης
Αναπληρωματική γραμματέας: Λίτου Σταύρουλα
Αναπληρωτής Ταμίας: Βρετός Νίκος 
Αναπληρωματικό μέλος: Σπυριδούλα Τσιδήμα
Εξελεγκτική επιτροπή:  Σια Φουρλάνου, Ελένη  Βρακατσέλη και η Αχείμαστου η Θεοδώρα.
Τέλος  την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Βασίλης Σκουρής εκπρόσωπος των Αιτωλοακαρνάνων δημοσιογράφων.  
Το Δ.Σ του Συλλόγου Απανταχού Παλαιριωτών «Η ΚΕΧΡΟΠΟΥΛΑ» εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του σε όλους όσους παρευρέθηκαν αλλά και σε όσους πρόσφεραν δώρα για την λαχειοφόρο ή βοήθησαν με οποιονδήποτε τρόπο.
Επίσης ευχαριστεί όσους ανέβηκαν για την εκδήλωση από το χωριό.  
Προσφορά από την Φωνη Ντουραντωνη 
ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ



















































































































ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΥΤΙΒΗΣ 
google page rank