Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

O Θανάσης Μαγκλάρας είναι ο Κατουνιώτης που τερμάτισε στον 35ο κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας

Μέρα γιορτής για τον κλασσικό αθλητισμό ήταν η χθεσινή διεξαγωγή  του 35ου αυθεντικού Μαραθωνίου. Πάνω από 51.000 δρομείς απ' όλο τον κόσμο έδωσαν το παρών σε όλους τους αγώνες που περιλάμβανε ο 35ος Μαραθώνιος Αθηνών, που  διεξήχθη την Κυριακή και ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη.
Νικητές αναδείχθηκαν ο Κενυάτης Καλαλέι και στις γυναίκες η Χίπρα από την Αιθιοπία.
Εξ αυτών, οι 18.500 δρομείς είχαν δηλώσει συμμετοχή στον "Αυθεντικό" Μαραθώνιο.
Η εκκίνηση θα δόθηκε στις 9 το πρωί, στο Μαραθώνα και οι αθλητές διήνυσαν 42,195 χιλιόμετρα και τερματισαν στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Οι υπόλοιποι δρομείς μετείχαν στον Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου Δρόμου, τους Αγώνες δρόμου 5 και 10 χιλιομέτρων και τον απογευματινό αγώνα των 5 χιλιομέτρων.
Από το 1896, όταν ο Σπύρος Λούης κέρδισε τον πρώτο μαραθώνιο των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, με χρόνο 2:58:50, μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει σημαντικές αλλαγές, όμως τα χιλιόμετρα αυξήθηκαν. Τότε, οι μαραθωνοδρόμοι έτρεχαν 40 χιλιόμετρα, ενώ τώρα 42,195 χιλιόμετρα.
Από την Κατούνα το χωριό μας είχαμε για μια ακόμα φορά αντιπρόσωπο στον αυθεντικό κλασικό μαραθώνιο αυτή την φορά ήταν ο Αθανάσιος Μαγκλάρας του Σωτηρίου που έλαβε μέρος και τερμάτισε  στο Παναθηναϊκό στάδιο, κύριος σκοπός του όπως και τα προηγούμενα χρόνια ήταν να τερματίσει και τα κατάφερε στα 42,195 χλμ.
Στις μικρότερες αποστάσεις όπως γράψαμε σε προηγούμενα άρθρα μας υπήρξαν αρκετοί που έτρεξαν από την Κατούνα και τα γύρω χωριά του πρώην Δήμου Μεδεώνος (Τσαμποδήμος, Βέμης, Καραμπούλης, Μαλτέζος, Ρόζος.)
Για την Ιστορία, η Κατούνα έχει βγάλει κατά το παρελθόν το μεγάλο Αθλητή Μαραθωνόδρόμο Γεράσιμο Κόκοτο με πολλές διακρίσεις.
google page rank