Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Η Πλαγιά βράβευσε τον Βαγγέλη Κουτιβή και τον Γιώργο Μπαρμπαρούση για την προσφορά τους στο πολιτιστικό κίνημα. Μεγάλη επιτυχία το διήμερο εκδηλώσεων της

To Σάββατο 1η Ιουλίου έλαβαν τέλος οι Διήμερες εκδηλώσεις του πολιτιστικού συλλόγου Πλαγιάς όπου υπήρξε τεράστια συμμετοχή του κόσμου εντός και εκτός Πλαγιάς. Την πρώτη μέρα 30 Ιούνη ημέρα Παρασκευή το πρόγραμμα περιλάμβανε χορευτικά τα οποία εκτός του χορευτικού πολιτιστικού συλλόγου της Πλαγιάς τίμησαν με την παρουσία τους και τα χορευτικά:
Οι Σκάροι, Χορευτικός Σύλλογος Παλιαμπέλων, Σφακιωτών Φωτεινος και ο Ποντιακός σύλλογος Αγίου Νικολάου. Όλοι οι σύλλογοι καταχειροκροτήθηκαν και κατά κοινή ομολογία ήταν άψογα όλα τα χορευτικά. Πολύς λόγος έγινε για το μικρό χορευτικό τμήμα της Πλαγιάς όπου τα μικρά παιδιά έως 9 ετών έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό κερδίζοντας τις εντυπώσεις των παρευρισκομένων. Μουσικά τα χορευτικά συνόδευε μια τετραμελή ορχήστρα από το Αγρίνιο απαρτιζόμενη από νέους ανθρώπους που με πολύ αγάπη και χαρά υπηρετούν την δημοτική παράδοση είναι το συγκρότημα sibe moria με τους Βαγγέλη Nτζούφρας Λαούτο-τραγούδι, Κοσμά Παπακωστόπουλο κλαρίνο, Παναγιώτη Kαμτζελα βιολί και τον Σκουμάντζο Bασίλη στα κρουστά.

Με το πέρας του προγράμματος των χορευτικών εκδηλώσεων απονεμήθηκαν αναμνηστικές πλακέτες στους Συλλόγους και φυσικά τις απονομές έκαναν οι άνθρωποι που φρόντισαν να υλοποιηθούν αυτές οι βραδιές και δεν ήταν άλλοι από τον Δήμαρχο Ακτίου Βόνιτσας την Αντιδήμαρχο Παναγιώτα Πανταζή, τον αντιδήμαρχο Φραδέλο Κωνσταντίνο τον κ. Παντελή Αποστολάκη και φυσικά τον μεγαλύτερο υποστηρικτή των προσπαθειών μας Κώστα Παλιογάννη πρόεδρο της πλαγιάς όπου και τιμήθηκε και ο ίδιος. 
Η Βραδιά επιφύλασσε και μια ακόμη έκπληξη που ήταν η Βράβευση του Βαγγέλη Κουτιβή από την Κατούνα και του Γιώργου Μπαρμπαρούση από την Μπαμπίνη ανθρώπων του πολιτισμού, για το πρώτο και μοναδικό βραβευμένο βιβλίο του νέου Δήμου μας «ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ  από την αρχαιότητα έως σήμερα» έκδοση του κέντρου μέριμνας και ανάπτυξης του Δήμου μας όπως  και την συγγραφική τους δουλειά. 
Πέρα από ωραίες βραδιές, εκδρομές και κάθε είδους εκδηλώσεις οι πολιτιστικοί σύλλογοι έχουν την υποχρέωση να αναδεικνύουν σοβαρές προσπάθειες που γίνονται για την ανάδειξη και το καλό του τόπου μας και αυτό το βιβλίο αποτελεί μια μοναδική και σοβαρή προσπάθεια ανάδειξης του Δήμου μας και της προβολής του. Είπε ο Πάνος Μπουρδάρας  που απένειμε το βραβείο στον Βαγγέλη Κουτιβή. 
Αυτός με την σειρά του ευχαρίστησε εγκάρδια τον Σύλλογο και τον κόσμο για την αποδοχή αυτού του Βιβλίου με την υπόσχεση να γίνει πιο βελτιωμένη  β έκδοση του, επίσης αναφέρθηκε στην έκδοση εντός των ημερών του οδηγού του Δήμου μας. 
Στην δεύτερη βραδιά ακολούθησε γλέντι με δωρεάν προβατίνα και ζωντανή μουσική ορχήστρα, η βραδιά αυτή φιλοξένησε πάνω από χίλια άτομα με γλέντι και χορό μέχρι πρωίας.
Το Δ.Σ. του πολιτιστικού Συλλόγου πλαγιάς  ευχαρίστησε όλους για την εθελοντική προσπάθεια και την συμμετοχή τους και του χρόνου να είμαστε όλοι εδώ. 
Πανος Μπουρδάρας 



ΔΙΕΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:
































































































Θα ακολουθήσουν και άλλες φωτο όπως και βίντεο
Πάνος Μπουρδάρας 

google page rank