Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

SOS εκπέμπουν οι πηγές των Ακαρνανικών κατέβηκε πολύ χαμηλά η στάθμη τους αν δεν κάνουμε οικονομία θα μείνουμε χωρίς νερό.

Εξαιτίας του καύσωνα, με τις υψηλότερες θερμοκρασίες των τελευταίων 10 ετών, και της υπερκατανάλωσης και τις λίγες χιονοπτώσεις που είχαμε φέτος στα ακαρνανικά και το λίγο διάστημα που κρατήθηκαν χιονισμένα, επίσης για τις ελάχιστες βροχοπτώσεις η στάθμη των πηγών είναι πολύ χαμηλά.  
Δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα με το νερό φέτος το Καλοκαίρι, τα περισσότερα χωριά του Δήμου μας υδρεύονται από τα Ακαρνανικά.  
Ύστερα από πληροφορίες του katouna news μιας η στάθμη του νερού έχει κατέβει υπερβολικά θυμίζοντας άλλες εποχές που είχαμε πρόβλημα και είχαμε νερό με διακοπές. 
Είναι στο χέρι μας αν θα έχουμε νερό ή όχι, αν κάνουμε οικονομία νερού και σωστή κατανάλωση όλα θα πάνε καλά. Αν έχουμε αλόγιστη χρήση του νερού, αν αφήνουμε τις βρύσες ανοιχτές, αν δεν περιοριστούν η αν δεν κοπούν οι εξωτερικές οι βρύσες και δεν τις αφήνουν όλη μέρα ανοιχτές, αν δεν πάρει δραστικά μέτρα ο Δήμος, τότε δυστυχώς θα μείνουμε χωρίς νερό, παρακαλούμε όλους τους συνδημότες μας να κάνουμε οικονομία νερού πριν είναι αργά. 
Αλλιώς σας το επισημαίνουμε από τώρα θα έχουμε νερό στα ψηλά μέρη των χωριών μας και στα άλλα δεν θα έχει. 
Θα αναγκαστούν οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου όπως πριν πολλά χρόνια να έχουμε νερό ορισμένες ώρες την ημέρα και θα μοιράζεται ανά γειτονιά μέσα στο κατακαλόκαιρο. 
Γι’ αυτό πριν μπουν μεγάλα πρόστιμα για τις βρύσες που τρέχουν όλη μέρα σε κήπους και κυρίως σε εξωτερικές ας σκεφτούμε για να το προλάβουμε. 
Μήπως ο Δήμος πρέπει να κόβει την υδροδότηση ανά περιοχή τις βραδινές ώρες όπου κρίνεται αναγκαίο.
Έχοντας υπόψιν πως δεν είναι δικό μας μόνο το φαινόμενο του νερού αλλά σε ολόκληρη την Αιτωλοακαρνανία όπως μαθαίνουμε από τα άλλα site.
Είναι νωρίς προλαβαίνουμε 

google page rank