Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Ρανταμέλ Φαλκάο και Γιώργος Καραγκούνης σε μια γιορτή ποδοσφαίρου στο Νυδρί

Στο Νυδρί Λευκάδας βρέθηκαν το απόγευμα της Τρίτης 23 Μάη 2017 ο κολομβιανός άσσος της Μονακό Ρανταμέλ Φαλκάο και ο δικός μας Γιώργος Καραγκούνης, σε μια γιορτή ποδοσφαίρου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον ένα χρόνο από την αδερφοποίηση του «Οδυσσέα» Νυδριού με την Μονακό και της ανόδου της τοπικής ομάδας του Νυδριού στην Α΄ ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας.
Ήταν ίσως από τις λίγες φορές που δυσκολευτήκαμε για την ανάρτηση – για τον τίτλο της ανάρτησης. Ο λόγος γι΄ αυτό ήταν η άμεση εμπλοκή του μεγιστάνα Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ, ιδιοκτήτη του Σκορπιού αλλά και της ομώνυμης ομάδας του Πριγκηπάτου, που στέφθηκε μόλις πρόσφατα πρωταθλήτρια Γαλλίας, χάριν του οποίου έλαβε χώρα σε αυτό το εύρος η εκδήλωση, στον απόηχο μάλιστα και της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Λευκάδας, όπου «ενεπλάκη» για μια ακόμη φορά το όνομά του και χρόνου επιτρέποντος θα επανέλθουμε.


Δεν είναι η πρώτη φορά που μεγιστάνες του πλούτου -από τζάκι ή ουρανοκατέβατοι- επενδύουν στο δημοφιλές άθλημα του ποδοσφαίρου. Λιγότερο για το κέρδος αυτό καθαυτό και περισσότερο για να αποκτήσουν κοινωνικά και λαϊκά ερείσματα. Καθρεφτάκια και χάντρες στους ιθαγενείς; Άρτον και θεάματα σε μια δύσκολη καθομολογουμένως για τη χώρα μας περίοδο; Το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.
Προσωπικά καταλήξαμε στο «μια γιορτή ποδοσφαίρου», γιατί ως τέτοια την εκλάβαμε, λαμβανομένου υπόψη και την εμπλοκή των παιδιών των Ακαδημιών του «Οδυσσέα», που έδειξαν να το καταχάρηκαν. Δεν είναι λίγο πράγμα να βρεθείς έστω και για λίγη ώρα στο γήπεδο δίπλα στο Φαλκάο, δίπλα στο Καραγκούνη. Σαν να λέμε δίπλα στο Ντι Στέφανο, τον Εουσέμπιο ή τον Σιδέρη και τον Δομάζο την εποχή τη δικιά μας. Θα το διηγούνται και στα εγγόνια τους.
Τα παιδιά των ακαδημιών του «Οδυσσέα» είχαν την ευκαιρία να προπονηθούν και να παίξουν ποδόσφαιρο με τους δυο άσσους της μπάλας, οι οποίοι μοίρασαν στη συνέχεια αυτόγραφα και φωτογραφήθηκαν μαζί τους. Ευδιάθετος και προσιτός φάνηκε να είναι μετά το αρχικό ξεμούδιασμα ο Φαλκάο. Ο Καραγκούνης, στο πρόσωπο του οποίου βραβεύτηκε η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2004, είναι έτσι κι αλλιώς από τη φύση του.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τιμήθηκαν επίσης παλιοί παράγοντες της τοπικής ομάδας του Νυδριού για την προσφορά τους στο σύλλογο, ενώ έγινε και η απονομή του Κυπέλλου για την κατάκτηση του πρωταθλήματος του 1ου Ομίλου της Β΄ Κατηγορίας της ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας.
Λίγο πριν αναχωρήσει ο Φαλκάο παραχώρησε συνέντευξη στους δημοσιογράφους -τώρα βέβαια παρά το συνωστισμό δεν ήρθε στο Νυδρί για βαρυσήμαντες δηλώσεις- καθώς και κατ΄ ιδίαν στα τηλεοπτικά κανάλια Nova και OTE TV που κάλυψαν την εκδήλωση.
Παραθέτουμε τέλος 6 φωτοσειρές (με περίπου 50 φωτογραφίες η καθεμιά) από όλο το φάσμα των εκδηλώσεων με την επισήμανση ότι αν θελήσει κάποιος από τους αναγνώστες μας κάποια από τις φωτογραφίες είμαστε στη διάθεσή του να του τη στείλουμε ηλεκτρονικά σε μεγαλύτερη ανάλυση, αφιλοκερδώς εννοείται.
google page rank