Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Το ΚΚΕ τίμησε τους μαχητές του Αρχηγείου Ξηρομέρου-Λευκάδας του ΔΣΕ

9_dse_lefkada
Ο ηρωικός αγώνας του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας συγκινεί, εμπνέει, διαπαιδαγωγεί. Αυτό φάνηκε για μια φορά ακόμη στην εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους ηρωικούς μαχητές του Αρχηγείου Ξηρομέρου-Λευκάδας του ΔΣΕ με διοίκηση τους Πάνο Γιαννούλη, καπετάνιο, Λάκη Κατσαρό, στρατιωτικό και Κώστα Παπαδόπουλο, πολιτικό επίτροπο, που διοργάνωσε το απόγευμα της Κυριακής 18 Δεκέμβρη η ΤΟ Λευκάδας του ΚΚΕ.
                      
Η εκδήλωση ξεκίνησε με κατάθεση στεφάνων από τους Δημήτρη Πιτσιάβα, μέλος του Γραφείου Περιοχής Ηπείρου – Κέρκυρας – Λευκάδας του ΚΚΕ και τον Χρήστο Καμπέρη, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Ηπείρου – Κέρκυρας – Λευκάδας της ΚΝΕ, στην Πλατεία Πάνου Γιαννούλη, στην παλιά ΔΕΗ, όπου στήθηκαν πρόσφατα οι προτομές των λαϊκών αγωνιστών Πάνου και Μήτρου Γιαννούλη και με την ανάγνωση των ονομάτων των μαχητών του Αρχηγείου Λευκάδας-Ξηρομέρου του ΚΚΕ. 
10_dse_lefkada
Έγινε επίσης έκκληση σε επιζώντες αγωνιστές καθώς και στους συγγενείς και απογόνους τους να συμβάλλουν στην πλήρη συμπλήρωση του καταλόγου των ονομάτων σε περίπτωση που διαπιστωθούν ελλείψεις, αλλά και σε όσους διαθέτουν ντοκουμέντα της εποχής εκείνης να τα προσφέρουν στο ΚΚΕ για την καλύτερη αξιοποίηση, προστασία από τη φθορά του χρόνου και την ανάδειξή τους, συμβάλλοντας έτσι στον εμπλουτισμό του Αρχείου της ΚΕ του ΚΚΕ. 
15_dse_lefkada
Στην εκδήλωση συμμετείχαν συγγενείς και απόγονοι του Πάνου Γιαννούλη και άλλων μαχητών του Αρχηγείου Ξηρομέρου-Λευκάδας του ΔΣΕ καθώς και αντιπροσωπεία της ΚΟ Ακτίου-Βόνιτσας του ΚΚΕ με επικεφαλής το Νώντα Μωραΐτη, μέλος του ΤΓ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ.
19_dse_lefkada
Ακολούθησε στη συνέχεια στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας ομιλία από την Ευτυχία Καραβασίλη, γραμματέα της ΤΕ Λευκάδας του ΚΚΕ και η προβολή του ιστορικού ντοκιμαντέρ για τα 70 χρόνια του ΔΣΕ με φωτογραφικά και οπτικοακουστικά ντοκουμέντα καθώς και πρωτότυπο υλικό από το κινηματογραφικό συνεργείο του ΔΣΕ.
Η Ε. Καραβασίλη είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία της:
«Η σημερινή εκδήλωση είναι ένας ακόμη σταθμός στην πορεία προς τα 100 χρόνια του ΚΚΕ και μια ξεχωριστή στιγμή για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ. Και σήμερα εδώ στην Λευκάδα, στην ονομαζόμενη πλατεία Πάνου Γιαννούλη, τιμάμε όλους τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, όλους όσοι έπεσαν, τραυματίστηκαν στις ηρωικές μάχες του.
20_dse_lefkada
Ιδιαίτερα τιμάμε σήμερα όλους εκείνους και εκείνες που πολέμησαν ηρωικά ενταγμένοι στο Αρχηγείο Ξηρομέρου Λευκάδας του ΔΣΕ που είχε διοικητή τον Πάνο Γιαννούλη, στρατιωτικό τον Λάκη Κατσαρό και πολιτικό επίτροπο τον Κώστα Παπαδόπουλο. Για το Κόμμα μας αποτελεί χρέος και καθήκον μας να αναδείξουμε την προσφορά του λαϊκού ηρωικού Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας στη σκληρή, άνιση, αλλά δίκαιη πάλη του, για να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλιοί. Ιδιαίτερα σήμερα, που τα διάφορα αστικά επιτελεία προσπαθούν να ξαναγράψουν την Ιστορία από την αρχή και έχουν κάνει επιστήμη, τη διαστρέβλωση, την συκοφαντία, την παραχάραξη, μιας κορυφαίας στιγμής της ταξικής πάλης στην Ελλάδα, που είναι η πάλη του ΔΣΕ…
25_dse_lefkada
Τιμάμε τους ήρωες και τις ηρωίδες του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, τους ήρωες και ηρωίδες της Λευκάδας και της Βόνιτσας, που εκείνη την περίοδο δίδαξαν στο λαό και στη νεολαία ότι μπροστά στην υποταγή, ο λαός πρέπει να ακολουθήσει το δρόμο του οργανωμένου αγώνα για να πάρει ο ίδιος την εξουσία στα χέρια του. Μπροστά στην δυστυχία, στην φτώχεια, στην εκμετάλλευση και στα εγκλήματα της αστικής τάξης της Ελλάδας και των συμμάχων της, βάλανε το θάρρος και την παλικαριά τους στην οργάνωση του αγώνα για να σωθεί ο λαός μας.
12_dse_lefkada
Το Κομμουνιστικό Κόμμα είναι περήφανο για την ιστορία του, για την προσφορά του στην υπόθεση της εργατικής τάξης να απαλλαγεί από τα εκμεταλλευτικά της δεσμά. Είναι περήφανο για τα παιδιά που γέννησε, τα παιδιά του ΔΣΕ που ξεπέρασαν το θάνατο και τα ονόματά τους πέρασαν στην αθανασία. Αυτή η ηρωική προσφορά δεν ξεχνιέται, δε σβήνεται από τη μνήμη, όση προσπάθεια κι αν κάνει η αστική τάξη και τα παπαγαλάκια της (καθηγητάδες, δημοσιογράφοι κλπ) να αλλάξει το μεγαλείο του ηρωισμού του ΔΣΕ παρουσιάζοντας τον ως απλά έναν αδελφοκτόνο πόλεμο και να μας πει σήμερα ποσό απαραίτητη είναι η καλλιέργεια της εθνικής ομοψυχίας στα δύσκολα χρόνια που αντιμετωπίζει ο λαός μας. Σπιλώνουν τη μνήμη του ΔΣΕ και οι αναθεωρητές της ιστορίας, οι οπορτουνιστές που είτε βάζουν σε αντιπαράθεση την Εθνική Αντίσταση με τον αγώνα του ΔΣΕ, είτε μιλάνε ως εκπρόσωποι του για να τον τιμήσουνε, ενώ δεν έχουν βγάλει ούτε ένα συμπέρασμα από την τρίχρονη εποποιία του, ενώ απαρνήθηκαν τον σκοπό που οι μαχητές δώσανε μέχρι και τη ζωή τους και επιτίθενται στο ΚΚΕ με λάσπη».
22_dse_lefkada
Αφού αναφέρθηκε στη συνέχεια στην ίδρυση και τη δράση του Αρχηγείου-Ξηρομέρου Λευκάδας του ΔΣΕ τόνισε:
«Το ΚΚΕ αντιμετωπίζει με υπερηφάνεια την ηρωική πορεία του. Ταυτόχρονα η δεκαετία ’40-’49 είναι πολύ πλούσια, ανεξάντλητη πηγή σε ιστορικά συμπεράσματα με μεγάλη αξία για την καθοδήγηση της ταξικής πάλης. Ορθώνουμε μέτωπο στο μηδενισμό και στη λαθολογία, που καλλιεργεί ο ταξικός εχθρός και ο οπορτουνισμός. Αντιμαχόμαστε τον καιροσκοπικό εξωραϊσμό, που συμβαδίζει με την αδυναμία και την άρνηση εξαγωγής διδαγμάτων, κάτι που επίσης βοηθάει τον ταξικό εχθρό. Μόνο εκείνοι που διδάσκονται από την Ιστορία του ΚΚΕ, το τιμούν πραγματικά…

Σήμερα στο Κυριακάτικο Ρ κυκλοφορούν οι θέσεις της ΚΕ για το 20 Συνέδριο του ΚΚΕ που θα γίνει στο χρονικό διάστημα από 30 Μάρτη έως 2 Απρίλη. Το ΚΚΕ στηριγμένο στο Πρόγραμμα με την επεξεργασμένη στρατηγική του, όπως αυτό ψηφίστηκε και διαμορφώθηκε στο 19ο Συνέδριό του το 2013, που έχει συναντήσει αποδοχή πέρα από τις γραμμές του Κόμματος και της ΚΝΕ και σε φίλους, οπαδούς, αλλά και ευρύτερες εργατικές και λαϊκές δυνάμεις, προχωρά προς το 20ό Συνέδριό του. Το ΚΚΕ επιδιώκει να αποτιμήσει τη δράση του, να θέσει τους στόχους για το επόμενο διάστημα με κριτήριο πώς καλύτερα θα υπηρετεί η καθημερινή δουλειά του Κόμματος τη στρατηγική, το Πρόγραμμά του…
Καλούμε τους φίλους και οπαδούς τους Κόμματος κάθε αγωνιστή και αγωνίστρια που -ανεξάρτητα από επιμέρους απόψεις- κατανοεί την αναγκαιότητα ενός πολύ ισχυρού ΚΚΕ να μελετήσουν τις θέσεις και να τις συζητήσουμε με σκοπό να συγκεντρώσουμε γνώμες, παρατηρήσεις».
kolivas.
google page rank