Κυριακή 21 Ιουνίου 2020

ΠΑΛΑΙΡΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ : Η "Ιθάκη" ...το ταξίδι ...το όνειρο


Η Πάλαιρος του Ιονίου και των χρωμάτων, η Πάλαιρος Αιτωλοακαρνανίας παραμένει ένα από τα στολίδια των δυτικών ακτών του νομού μας, για πολλούς το κορυφαίο. Η μοναδικότητα της, εκτός από την γνήσια ομορφιά της, έχει αναφορά στο συνδυασμό, από την μια της παράδοσης και από την άλλη μιας ανάπτυξης που δεν συναντάται εύκολα στην περιοχή μας, με ανθρώπους που την αγαπούν τόσο ώστε να  επιστρέφουν φανατικά, όσα χρόνια και να μεσολαβήσουν από την πρώτη τους επίσκεψη. 

Το φαινόμενο είναι πιο έντονο με τους καλοκαιρινούς επισκέπτες που αναπολούν τις στιγμές που πέρασαν στα γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου, και μετρούν ανυπόμονα τις μέρες μέχρι το επόμενο καλοκαίρι ώστε να επιστρέψουν, να την πλησιάσουν, να την αγγίξουν, να την θαυμάσουν.

Η Πάλαιρος μοιάζει να είναι η "Ιθάκη",  το ταξίδι, το όνειρο πολλών ανθρώπων, μια μικρή μάγισσα του Ιονίου που σαγηνεύει ντόπιους κι επισκέπτες με τα κάλλη της, διαθέτοντας εικόνες, γεύσεις και αισθήσεις που ακόμη κι αν αιχμαλωτίζονται από τον φακό κάποιου ευαίσθητου καλλιτέχνη, ωχριούν μπροστά στην πραγματικότητα.

Είναι απολύτως αναμενόμενο σε όλες τις μετρήσεις που έχουν διενεργηθεί, να κρατά τα σκήπτρα της δημοφιλίας όχι μόνο για την περιοχή, αλλά για όλο τον νομό μας και μάλιστα με διαφορά.
Δεν είναι τυχαίο που χιλιάδες άνθρωποι από όλο τον κόσμο την έχουν επισκεφθεί, δεν είναι τυχαίο που η Πάλαιρος παρά την απότομη και ραγδαία ανάπτυξή της, κράτησε το χρώμα της, τις παραδόσεις της με σεβασμό,  σαν σημαία γαλανόλευκη, κρατώντας όμως ακόμη κρυμμένα μυστικά και θησαυρούς ανεξερεύνητους.
Φέτος εποχή της Πανδημίας όλα πήγαν πίσω παρόλα αυτά όμως η Πάλαιρος (Ζαβέρδα) αντιστάθηκε και αντιστέκεται και αυτές τις μέρες ξεκίνησε. 
Εμπρός λοιπόν  η φιλόξενη αρχόντισσα μας περιμένει ......































ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΥΤΙΒΗΣ 
google page rank