Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Ανακαλείται η απόφαση για το αγκυροβόλιο παροπλισμένων πλοίων στον όρμο του Αστακού

Συνεδρίαζει την Τετάρτη το Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου Αστακού και προεξάρχουσα θέση στα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι η ανάκληση της απόφασης με την οποία ο δήμος Ξηρομέρου μέσω του Δημοτικού Λιμενικού Ταμεία αποφάσισε να δεχθεί έναντι τιμήματος 16 πλοία, που δεν είναι ναυλωμένα αυτή την εποχή, για να αγκυροβολήσουν σε περιοχή που απέχει από την πόλη του Αστακού περίπου 7 χιλιόμετρα.

Η απόφαση αυτή είχε προξενεί αντιδράσεις αλλά και προβληματισμό σχετικά με την αναπτυξιακή κατεύθυνση της περιοχής. Απ” την μια οι περισσότεροι φορείς της περιοχής βλέπουν την ανάπτυξη της περιοχής μέσα από τον τουρισμό και το αγροτοδιατροφικό τομέα, από την άλλη το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τις Ιχθυοκαλλιέργειες έχει εντάξει τα δυτικά παράλια της Αιτωλοακαρνανίας στις Περιοχές Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών και στο αλαλούμ των σχεδιασμών ήρθε να προστεθεί και η υπόθεση με τα παροπλισμένα πλοία… 

Ενδεικτική ήταν η αντίδρασξ εννέα συλλόγων από την περιοχή του Αστακού με υπόμνημά προς το Υπ. Ναυτιλίας, τον Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδος, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, το Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και την Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος ζητούσαν να μην εγκριθεί το σχέδιο για αγκυροβόλιο παροπλισμένων πλοίων στον όρμο του Αστακού. 
πηγή:  agrinioculture.gr
google page rank