Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Μεγάλα προβλήματα στο Δήμο Ακτίου - Βόνιτσας από την κακοκαιρία παραλίγο σοβαρό ατύχημα από πτώση δένδρου στην περιοχή «Χώρα» πίσω από το κάστρο της Βόνιτσας.

Όπως σε όλο το νομό Αιτωλοακαρνανίας έτσι και σε πολλές περιοχές του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας από τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα είχαμε διακοπές ρεύματος,  πλημμύρες σε δρόμους, καταστροφή πολλών χιλιομέτρων της αγροτικής οδοποιίας επίσης αναφέρθηκαν ζημιές σε γεφύρια στην Πλαγιά, Μοναστηράκι και Νήσσα. 
Πολλά τηλέφωνα δέχτηκε ο Δήμος μας  για τα προβλήματα που δημιούργησαν οι ξαφνικές νεροποντές και η χαλαζόπτωση με δυνατό άνεμο. Τα ορμητικά νερά των μικροποταμών δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην περιοχή έτσι ώστε να φύγουν ολόκληρα κομμάτια αγροτικής οδοποιίας και να δημιουργηθούν πολλά προβλήματα στους κατοίκους και κτηνοτρόφους και ολόκληρες περιοχές έγιναν δύσβατες.
 Στη Βόνιτσα χάρις στην έγκαιρη διάνοιξη των αυλάκων που ρέουν προς την Θάλασσα γλύτωσαν τα χειρότερα. Πολλά δένδρα έπεσαν σε ολόκληρη την περιοχή από τους δυνατούς ανέμους δημιουργώντας προβλήματα. 
Ένα γεγονός όμως απόψε τη νύχτα (2/2/2015) παραλίγο να αποβεί μοιραίο σε διερχόμενο αυτοκίνητο και τον οδηγό του στην περιοχή «Χώρα» πίσω από το κάστρο όταν στο διάβα του είχε μεγάλη τύχη και την γλύτωσε από την ρίψη δένδρου. 
Αμέσως τα συνεργεία του Δήμου με επικεφαλής τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Νικόλαο Πάντα που σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο κ. Αποστολάκη και με το Δασαρχείο έφθασαν στο σημείο όπου έγινε ο απεγκλωβισμός και η διάνοιξη του δρόμου και ο καθαρισμός των δένδρων που έπεσαν.  

Είναι η πολλοστή φορά που στη Βόνιτσα συμβαίνει κάτι τέτοιο και έχουμε πτώσεις των δένδρων. 




google page rank