Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Ο αγιασμός των υδάτων στην Βόνιτσα σήμερα Δευτέρα 6/01/2014


Με λαμπρότητα τελέστηκαν και φέτος τα Θεοφάνεια στο Λιμάνι της Βόνιτσας σε μια συννεφιασμένη μέρα. Πλήθος δημοτών συγκεντρώθηκε από νωρίς στην παραλία της Βόνιτσας για δουν την τελετή και να θαυμάσουν τους τολμηρούς που θα βουτούσαν στην θάλασσα για να πιάσουν τον σταυρό. 
Μετά την τέλεση της Θεία λειτουργίας στον Άγιο Σπυρίδωνα όλοι κατευθύνθηκαν στην παραλία για τον αγιασμό των υδάτων από τον πάτερ Δημήτριο Χέλμη.
Εκεί έλαβε χώρα με κατάνυξη η θρησκευτική εορτή και ο αγιασμός των υδάτων στο Λιμάνι της Βόνιτσας. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος αψηφώντας το  κρύο πολλοί νέοι έπεσαν στην θάλασσα για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό που τον έριξε ο ιερέας της ενορίας του Αγίου Σπυρίδωνα, πάτερ Δημήτριος Χέλμης συνεχίζοντας το έθιμο και ψέλνοντας  
  
"Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε,
η τής Τριάδος εφανερώθη προσκύνησις,
τού γάρ Γεννήτορος η φωνή προσεμαρτύρει σοι,
αγαπητόν σε Υιόν ονομάζουσα,
καί τό Πνεύμα εν είδει περιστεράς,
εβεβαίου τού λόγου τό ασφαλές.
Ο επιφανείς Χριστέ ο Θεός,
καί τόν κόσμον φωτίσας δόξα σοι" 
Γύρω στα 20 παιδιά αψήφησαν το κρύο και έπεσαν στην θάλασσα.Τον σταυρό, έπιασε ο Κώστας Κουτσούμπας όπου στην συνέχεια κρατώντας τον σταυρό μαζί με αγιασμένο νερό πήγε από σπίτι σε σπίτι δίνοντας ευχές και ραντίζοντας με αγιασμό τα σπίτια ενώ οι νοικοκυραίοι τον ασήμωναν για το καλό του σπιτιού.
ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ 



















google page rank