Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Παρέμβαση ουσίας

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κατουνιωτών Αθήνας «Φίλιππος ο Ακαρνάν», για μια ακόμη φορά απέδειξε πως τα αντανακλαστικά του λειτουργούν περίφημα!

Η αγωνία των μελών του και οι συνεχείς παρεμβάσεις για το Κέντρο Υγείας Κατούνας, αυτή τη φορά εκδηλώνονται με επιστολή προς τον διοικητή του Νοσοκομείου Αγρινίου κ. Λάμπρο Δημητρογιάννη, την  6η Υγειονομική Περιφέρεια και το Υπουργείο Υγείας, με την οποία ζητά την άμεση κάλυψη των αναγκών, με τη χορήγηση του απαραίτητου εξοπλισμού, απ’ το παλιό νοσοκομείο Αγρινίου.
Θυμίζουμε ότι το agrinioreport.com αποκάλυψε προ ημερών τον αθέατο πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ των υπευθύνων υγειονομικών μονάδων σε ολόκληρη την Υγειονομική Περιφέρεια, για τη ποιος θα πρωτοπάρει τι απ΄ το παλιό νοσοκομείο. Τονίσαμε ότι προτεραιότητα έχει, ασφαλώς, το νοσοκομείο Μεσολογγίου, ωστόσο, πριν φύγει οτιδήποτε για άλλους νομούς, θα πρέπει να καλυφθούν οι ανάγκες των εδώ Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων, που, κατά κανόνα, στερούνται και τα στοιχειώδη…

Ακολουθεί η επιστολή του Συλλόγου:
Θέμα: παραχώρηση ιατροτεχνικού εξοπλισμού από το παλιό Νοσοκομείο Αγρινίου στο Κ.Υ.Κατούνας
Κύριοι,
Αυτές τις μέρες διαβάσαμε στο τύπο ότι με την μεταφορά του παλιού Νοσοκομείου Αγρινίου στο καινούργιο έμεινε όλος ο ιατροτεχνικός εξοπλισμός στο παλιό μιας και το καινούργιο νοσοκομείο υπάρχει υπερσύχρονος εξοπλισμός και θα μοιραστεί στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια.
Θα θέλαμε να επισημάνουμε πως πρώτα πρέπει να καλυφθεί το νοσοκομείο Μεσολογγίου και μετά τα κέντρα υγείας της περιοχής μας. Ένα από αυτά είναι το κέντρο υγείας Κατούνας που έχει πάμπολλες ελλείψεις ακόμη και σε μικροπράγματα ακόμη αλλά και σε υλικά καθημερινής χρήσης.
Ο Σύλλογος μας κατά το παρελθόν έχει κάνει πολλές δωρεές στο Κ.Υ. Κατούνας που γνωρίζουν οι γιατροί μας, όπως και η Διευθύντρια που είναι πολλά χρόνια εκεί. Μην ξεχνάμε πως δίπλα στο υπάρχων κτίριο κατασκευάζεται συμπληρωματικό που είναι στο στάδιο της αποπερατώσεως.
Θα θέλαμε λοιπόν να κάνουμε γνωστό πως υπάρχει και το Κέντρο Υγείας Κατούνας που είναι τόσο ελλειμματικό και σε εξοπλισμό μαζί με τα άλλα προβλήματα που υπάρχουν. Θα θέλαμε να μπει στον προγραμματισμό με προτεραιότητα και δικαιωματικά διότι στο παρασκήνιο φουντώνει για το ποιος θα πάρει τι…..και περισσότερο για άλλα κέντρα υγείας εκτός νομού. Θα πρέπει, ωστόσο, να καλυφθούν πρώτα στο έπακρο οι πραγματικές ανάγκες των Κέντρων Υγείας και των Περιφερικών Ιατρείων του νομού μας, που στερούνται όχι μόνο απινιδοτών, λ.χ., αλλά… και της καρέκλας ακόμη!
Είναι γνωστό σε όλους πως το Κ.Υ. Κατούνας υπάγεται στο νοσοκομείο Αγρινίου και δικαιωματικά αξιώνουμε να δοθούν και στο Κ.Υ. Κατούνας που τα έχει ανάγκη και όχι σε υποσχέσεις. Είναι γνωστό σε όλους κατοίκους του π. Δήμου Μεδεώνος πως υπήρξαν στιγμές που στο Κ.Υ. δεν υπήρχε καθόλου ιατροτεχνικός εξοπλισμός, ούτε ψυγείο, ούτε καρέκλες μέχρι γάντια και σύριγγες και νυστέρι κλπ. Αναμένουμε την έμπρακτη απάντηση σας .
Με εκτίμηση τα μέλη του Δ.Σ
Παπαδημητρίου Γεώργιος, Λίτσος Ελευθέριος, Στούπας Σταμούλης, Ζώης Νικόλαος, Μύτακας Κωνσταντίνος, Ζώης Νικόλαος, Κουτιβής Ευάγγελος.
agrinioreport
google page rank