Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΟΥΝΙΩΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΆΘΕΙΑ.



Ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στο φιλότιμο και στην ελεήμονα καρδιά του Έλληνα 
(Με αφορμή την τραγωδία στο χωριό Σπάρτος Αμφιλοχίας)     
Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί.΄
Συμπληρώθηκαν ήδη 30 μέρες από την 4η  Μαρτίου 2013,την ημερομηνία δηλαδή κατά την οποία δια μέσου του ιστολογίου ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΥΣΕΒΕΙΑΣ δημοσιεύτηκε διαδικτυακά έκκληση για την βοήθεια  φτωχής οικογένειας στο χωριό Σπάρτο της Αμφιλοχίας.
Όπως είναι γνωστό η οικογένεια αυτή τις πρωινές ώρες της  19ης Φεβρουαρίου 2013 έζησε μια εφιαλτική κατάσταση με την πυρκαγιά  που ξέσπασε στο σπίτι που διέμεινε, και που αποτέφρωσε  κυριολεκτικά τα πάντα,προξενώντας τραγικό θάνατο στην 16χρονη μεγαλύτερη κόρη της .Και ενώ ήταν πολύ νωποί  οι αντίλαλοι από τους σπαραξικάρδιους θρήνους ,που αντηχούσαν στην γύρω περιοχή, η παραπάνω διαδικτυακή έκκληση κυριολεκτικά έδρασε ως «δρόσος Αερμών» μέσα στην φλόγα της τραγωδίας και  του πένθους.
Συγκεκριμένα με την βοήθεια φιλικών ιστολογίων, δημιουργήθηκε μια μεγάλη διαδικτυακή ανθρωπιστική εκστρατεία, για βοήθεια στην παραπάνω οικογένεια. Και τα αποτελέσματα είναι  θαυμαστά, που αποδεικνύουν για μια ακόμα φορά ότι υπάρχουν  Έλληνες  με φιλότιμο και ελεήμονα καρδιά. Και παρόλη την δεινή οικονομική κατάσταση που βιώνουν δεν ξεχνούν να βοηθούν και εκτελούν την ευαγγελική εντολή της αγάπης.
Ανθρωποι από διάφορα μέρη της Ελλάδος,την Κύπρο και χώρες του εξωτερικού μας  ζήτησαν τα απαραίτητα στοιχεία και από το υστέρημά τους ενίσχυσαν οικονομικά την οικογένεια.
Σήμερα  βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να κάνουμε γνωστό ότι η τεχνική εταιρεία Π.ΚΑΨΑΛΗΣ και οι συνεργάτες της, από το Αγρίνιο, ανέλαβε  την υποχρέωση της ανακατασκευής της κατεστραμμένης οικίας ΔΩΡΕΑΝ  και ήδη από την Τετάρτη 3 Απριλίου 2013 ξεκίνησαν οι  σχετικές εργασίες.
Η οικογένεια, κυριολεκτικά κατασυγκινημένη από την συμπαράσταση εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες σε όλους τους συντελεστές της ανθρωπιστικής προσπάθειας.
Συγκεκριμένα ευχαριστεί:
Α. Την  τεχνική εταιρεία Π.ΚΑΨΑΛΗΣ και τους συνεργάτες της για την ανάληψη της υποχρέωσης της  ΔΩΡΕΑΝ ανακατασκευής  της οικίας.
Β. Όλους τους δωρητές, που από το υστέρημά τους κατέθεσαν χρηματικά ποσά στον λογαριασμό που δημοσιεύσαμε.
Γ. Όλα τα ηλεκτρονικά μέσα, που συμμετείχαν στην ανθρωπιστική προσπάθεια για βοήθεια.
Ιδιαίτερα  ευχαριστεί την ιστοσελίδα http://www.agriniopress.gr, δια  της οποίας μας γνωστοποιήθηκε η επιθυμία της τεχνικής εταιρείας Π.ΚΑΨΑΛΗΣ για ΔΩΡΕΑΝ ανοικοδόμηση του σπιτιού.
Δ.Τον σύλλογο Κατουνακιωτών Αθήνας για τις δωρεές του σε χρήματα και συσκευές.
Εμείς παρακολουθούμε την εξέλιξη της υπόθεσης και σταδιακά θα ενημερώνουμε τους αναγνώστες μας και τους δωρητές για την πορεία των εργασιών, δημοσιεύοντας και σχετικές φωτογραφίες.(Οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται σήμερα μας δείχνουν με τον πιο πειστικό τρόπο το καταστροφικό έργο της πυρκαγιάς). Πηγή φωτο katounanews.
Επειδή όμως οι ανάγκες  παραμένουν μεγάλες, υπενθυμίζουμε δε ότι όποιος θέλει να συμμετέχει στην ανθρωπιστική προσπάθεια οικονομικής στήριξης της οικογένειας ο λογαριασμός στην Εθνική Τράπεζα είναι ο παρακάτω.
321/752545-18
IBAN: GR 1701103210000032175254518
SWIFT (BIC) ETHNGRAA
Περισσότερες πληροφορίες στο e-mail
Ευχόμαστε  ο Θεός  να απαλύνει  τον πόνο  αυτής της οικογένειας  και να δώσει κάθε καλό στους  αφανείς  αδελφούς  μας  που βοήθησαν.
Προσωπικά  αυτούς  τους αφανείς  δωρητές, τους ευχαριστούμε   και για έναν ακόμα λόγο. Διότι  γέμισαν  με ελπίδα  την καρδιά μας ,μιας και  μέσω αυτής  της  μαζικής ανταπόκρισης στην  έκκληση μας, μας απέδειξαν ότι ” η ανθρωπιά  μπορεί  εν πολλοίς  να αλλοιώθηκε σε αυτόν τον τόπο  αλλά  δεν  …απαλλοτροιώθηκε».
 πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Αθανασίου.



google page rank