Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Η άνοιξη…άνοιξε τις καρδιές μας.(Συγκίνηση και πρωτοβουλίες για την οικογένεια στο Σπάρτο)


   


Την 19η Φεβρουαρίου 2013, πυρκαγιά που ξέσπασε τις πρωινές ώρες σε σπίτι στον Σπάρτο Αμφιλοχίας, είχε ως αποτέλεσμα αφενός μεν την ολοκληρωτική καταστροφή του σπιτιού,αφετέρου τον τραγικό θάνατο της 16χρονης κόρης της οικογένειας.

Την 4η Μαρτίου ξεκίνησε δια μέσου του ιστολογίου μας μία πρωτοβουλία-έκκληση για την οικονομική στήριξη της οικογένειας και την ανακατασκευή του σπιτιού.
Ο τίτλος του σχετικού άρθρου ήταν

“Σα να’χαν ποτέ τελειωμό τα πάθια κι οι καημοί του κόσμου”(Mία δραματική έκκληση για βοήθεια οικογένειας)

Η έκκλησή μας αυτή βρήκε “ώτα ακουόντων¨”.
Και παρ΄όλη την δεινή οικονομική κρίση που μαστίζει το σύνολο του Ελληνικού λαού,το αποτέλεσμα είναι θαυμαστό.

Αναδημοσιεύουμε προς το παρόν το παρακάτω άρθρο από το agriniopress και το amfiloxia-blogs-blogspot.com και θα επανέλθουμε σύντομα στο θέμα  με αναλυτικότερα στοιχεία.


Η τραγωδία που βιώνει η οικογένεια από το Σπάρτο της Αμφιλοχίας, που από πυρκαγιά έχασε ένα 16χρονο κορίτσι και καταστράφηκε το σπίτι της, συγκλονίζει απλούς ανθρώπους, επαγγελματίες και επιχειρηματίες της περιοχής
Μετά τις πρωτοβουλίες που αναλήφθησαν από ιερέα και καθηγητή του άτυχου κοριτσιού και τον Σύλλογο των Κατουνιωτών της Αθήνας, απ’όσες είναι γνωστές, υπάρχουν πολίτες, επαγγελματίες, φορείς, τεχνίτες αλλά και εταιρίες που θέλουν να συνδράμουν στην αποκατάσταση της οικίας της χαροκαμένης οικογένειας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr, μεγάλη τεχνική εταιρία του Αγρινίου, προχωρά αύριο σε αυτοψία του χώρου της καταστροφής και ενεργοποιείται με την διάθεση υλικών και με συνεργεία της, ώστε το σπίτι να επανέλθει στην πρότερη του κατάσταση όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.
Σε αυτήν την κατεύθυνση αναμένεται να γνωστοποιηθούν και οι ανάγκες που υπάρχουν, ώστε να ενεργοποιηθούν και άλλοι επαγγελματίες της περιοχής, με την διάθεση υλικών που θα χρειαστούν.
google page rank