Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Ημερίδα για τα Ναρκωτικά: Πρόληψη και Θεραπεία



Το Κέντρο Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Αμφιλοχίας (ΚΕΚΑΔΑ), με τη στήριξη του Συλλόγου Γονέων ΓΕΛ,  διοργάνωσε Ημερίδα με θέμα,  «Ο ρόλος της οικογένειας και του σχολείου στην Πρόληψη και στη θεραπεία  των Ναρκωτικών». Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Αμφιλοχίας .
Το πρόγραμμα της Ημερίδας ξεκίνησε με χαιρετισμούς από την πρόεδρο ΚΕΚΑΔΑ κ. Ελευθερία Μάργαρη. 
Κατόπιν ακολούθησαν οι ομιλίες από τους: κ. Λουκίδη  Χ., Ψυχολόγος, Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων  για το πρόγραμμα Ν. Αιτ/νίας "ΟΔΥΣΣΕΑΣ"  κ. Ντζιμάνης  Φώτιο Αστυνομικό  Υποδ/τή,  Διοικητή Τμήματος  Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, κ. Τσίπη Ν., Υπεύθυνο προγράμματος κοινωνικής δραστηριοποίησης  στη ΓΕΦΥΡΑ – ΟΚΑΝΑ Πάτρας,  την εκδήλωση συντόνισε η  κ. Μαρία Μπακέλα.
Η ημερίδα απευθύνονταν κυρίως  σε γονείς και δασκάλους, οι οποίοι έχουν να διαδραματίσουν έναν σημαντικό ρόλο στην πρόληψη και αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού προβλήματος. 
Η οικογένεια και το σχολείο είναι,  αναμφισβήτητα, καθοριστικοί παράγοντες όσον αφορά τη στάση του ατόμου απέναντι στα ναρκωτικά. 
Από τη μια λειτουργούν ως παράγοντες που μπορεί να συμβάλουν στη χρήση των ναρκωτικών αλλά ταυτόχρονα και ως εργαλείο και ασπίδα στην πρόληψη του φαινομένου αυτού.   Η καλλιέργεια συνθηκών ασφάλειας και σταθερότητας στα παιδιά καθώς μεγαλώνουν, θα επιτρέψει να μετατραπεί  το πρόβλημα της χρήσης σε ένα περιθωριοποιημένο κοινωνικό φαινόμενο.  Αυτό ήταν και το γενικό μήνυμα της Ημερίδας.
Τα ναρκωτικά αναμφισβήτητα είναι ένα πρόβλημα που μεγαλώνει μέρα με τη μέρα και που η κοινωνία προσπαθεί συνεχώς να αντιμετωπίσει. Και  παρ’ ότι οι κάτοικοι  της περιοχής δηλώνουν  αίσθηση εγκατάλειψης  από τους τοπικούς φορείς   στο θέμα της πρόληψης και αντιμετώπισης   των Ναρκωτικών,  ελάχιστη ήταν η συμμετοχή και από γονείς και από εκπαιδευτικούς.

Αμφιλοχιώτικος Μαΐστρος 
google page rank