Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Novartis: Νέες εξελίξεις με ιδιόχειρη επιστολή Σαμαρά

Νέα στοιχεία στην προκαταρκτική που διερευνά την υπόθεση της Novartis έφτασαν σήμερα από την εισαγγελία.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, νέα στοιχεία έχουν προκύψει στην υπόθεση της Novartis, από την προανακριτική που ξεκίνησε την συνεδρίασή της.
Πρόκειται για ένα CD με 165 ηλεκτρονικά αρχεία από υπαλλήλους της εταιρείας και μια ιδιόχειρη επιστολή από τον Αντώνη Σαμαρά προς τον Κωνσταντίνο Φρουζή.
Σύμφωνα τις ίδιες με πληροφορίες, ήρθαν στην Επιτροπή δύο επιστολές της Novartis προς τον τότε Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και ένα ιδιόχειρο σημείωμα του Αντώνη Σαμαρά προς τον Κωνσταντίνο Φρουζή.
Οι επιστολές που ήρθαν στο προσκήνιο για την Novartis
Οι επιστολές της Novartis, αφορούν στο θέμα της φαρμακευτικής δαπάνης. Η πρώτη φέρει ημερομηνία Ιανουαρίου του 2013 και είχε κοινοποιηθεί και στον Υπουργούς Υγείας Ανδρέα Λυκουρέτζο, τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τον διευθυντή του γραφείου του τότε Πρωθυπουργού κ. Μπούρα.
Η δεύτερη επιστολή, της Novartis προς τον Πρωθυπουργό φέρεται να αφορούσε και αυτή σε θέματα φαρμακευτικής δαπάνης και εκτός από τον Πρωθυπουργό είχε κοινοποιηθεί και προς τον τότε Υπουργό Υγείας Αδωνη Γεωργιάδη και Οικονομίας Γιάννη Στουρνάρα.
Επίσης, μαζί με τα άλλα στοιχεία έφτασε και ένα χειρόγραφο του τότε Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, που φέρεται να είχε σημειωμένα δύο κινητά τηλέφωνα και ένα όνομα που λέγεται να είναι αυτό του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.
Τις επιστολές αυτές φέρεται να κατέθεσε στις 9 Μαρτίου με συμπληρωματικό υπόμνημα στην εισαγγελία η προστατευόμενη μάρτυρας με το κωδικό όνομα Κελέση. Και φέρεται να υποστηρίζει ότι είναι αυτές επιστολές που τις έδινε ο Κωνσταντίνος Φρουζής για αρχειοθέτηση.
Τι ζητά η Δημοκρατική Συμπαράταξη
Την ίδια στιγμή, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, σε έγγραφο που κατέθεσε στον πρόεδρο της Επιτροπής, ζητά στο πλαίσιο του προγραμματισμού των εργασιών να κληθούν να καταθέσουν οι: Κωνσταντίνος Φρουζής, πρώην Αντιπροέδρου της Novartis, ηκυρία Suzanne Kohout, σημερινής Προέδρου και Διευθύνουσας Συμβούλου της Novartis, και οι τρείς προστευόμενοι μάρτυρες. Στην Επιτροπή έχει κληθεί να εξηγήσει τις ενστάσεις του ο πρώην πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.

newsit.gr
google page rank