Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Παραμένουν στη φυλακή οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί σύμφωνα με απόφαση Τούρκου Εισαγγελέα. Απορρίφθηκε το νέο αίτημα αποφυλάκισης...


- Σαφής περιφρόνηση της ΕΕ και της Ελλάδας η απόφαση των Τούρκων να κρατήσουν προφυλακισμένους τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς - Απέριψαν αυθημερόν το δεύτερο αίτημα αποφυλάκισής τους παρά το γεγονός ότι οι δικηγόροι τους προσκόμισαν ό,τι έπρεπε να για πεισθούν οι αρχές - Το πρακτορείο Anadolu επαναλαμβάνει τα περί στρατιωτικής κατασκοπείας! - Σε έναν μήνα θα μπορούν να υποβάλλουν πάλι αίτηση αποφυλάκισης!
Η περιφρόνηση που δείχνει ο Ταγίπ Ερντογάν στην Ευρώπη φάνηκε περίτρανα στην Σύνοδο Κορυφής ΕΕ – Τουρκίας στην Βάρνα και ακόμα πιο ξεκάθαρα με τα όσα διαδραματίσθηκαν σήμερα με τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς.
Ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης και ο λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης οδηγήθηκαν σήμερα αιφνιδιαστικά ενώπιον των δικαστών προκειμένου να εξεταστεί το αίτημα αποφυλάκισής τους. Κάτι τέτοιο ήταν προγραμματισμένο να γίνει την Παρασκευή 31 Μαρτίου. Όμως, και αυτό το δεύτερο αίτημα που υπέβαλλαν οι δικηγόροι των δυο Ελλήνων αξιωματικών απορρίφθηκε από τους δικαστές. Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, ο δικαστής που εξέτασε άμεσα το αίτημα αποφάσισε να παραμείνουν προφυλακισμένοι με το σκεπτικό ότι «υπάρχουν χειροπιαστά στοιχεία -ισχυρές υποψίες ότι οι δύο συλληφθέντες υπέπεσαν στο αδίκημα για το οποίο κατηγορούνται». Υπενθυμίζεται ότι επίσημο κατηγορητήριο δεν έχει απαγγελθεί! Σημειώνεται επίσης ότι οι δικηγόροι δήλωσαν ως διεύθυνση μόνιμης κατοικίας εκείνη του ελληνικού προξενείου στην Αδριανούπολη αλλά ούτε και αυτό έγινε δεκτό.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι δικηγόροι των δυο Ελλήνων στρατιωτικών είπαν ότι οι δύο Έλληνες έχουν δώσει τους κωδικούς των κινητών τους τηλεφώνων, έχουν συνεργαστεί με τις αρχές και ότι έχουν ζητήσει από το ελληνικό προξενείο να παραμείνουν εκεί, μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή τους.
Όλο το σκεπτικό του Τούρκου δικαστή
«Υπάρχουν συγκεκριμένες αποδείξεις που δείχνουν ότι υπάρχουν ισχυρές υποψίες σχετικά με το έγκλημα που διέπραξαν οι ύποπτοι, υπάρχει η άποψη ότι θα διαφύγουν από την Τουρκία σε περίπτωση που αφεθούν ελεύθεροι επειδή δεν έχουν μόνιμη διεύθυνση στην Τουρκία. Οι αποδείξεις δεν έχουν ακόμη συγκεντρωθεί. Υπάρχει η άποψη ότι ενδέχεται να τροποποιηθούν τα αδικήματα που διέπραξαν επειδή συνεχίζεται η έρευνα του ψηφιακού υλικού. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η πράξη έγινε από στρατιωτικούς, ο τρόπος που έγινε και ότι το ανώτατο όριο της ποινής που προβλέπει ο νόμος είναι πέντε χρόνια το μέτρο της κράτησης είναι εντός των ορίων της διακριτικότητας και η απόφαση για δικαστικό έλεγχο θα είναι ανεπαρκής αποφάσισε τη συνέχιση της κράτησής τους και δεν θα υπάρξει αλλαγή στους όρους κράτησή τους».
Δηλαδή, με βάση το σκεπτικό, ο δικαστής επικαλείται το γεγονός ότι «δεν διαθέτουν διεύθυνση διαμονής στην Τουρκία», ακόμη ότι «υφίσταται η σκέψη ότι μπορεί να διαφύγουν αν παραμείνουν ελεύθεροι». Στους λόγους απόρριψης της άρσης προφυλάκισης συμπεριλαμβάνεται και το ότι η πράξη έγινε από στρατιωτικούς, αλλά και ο τρόπος που αυτή έγινε. Ο δικαστής ισχυρίζεται επίσης ότι «το μέτρο προφυλάκισης είναι σε λογικό πλαίσιο αν ληφθεί υπόψη ότι η προβλεπόμενη από τον νόμο ποινή είναι 5ετής φυλάκιση». Τέλος, υποστηρίζει ότι «η αποφυλάκισή τους με περιοριστικά μέτρα δεν θα είναι επαρκής».
Οι δυο στρατιωτικοί παραμένουν προφυλακισμένοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης από τις 2 Μαρτίου.
Σημειώνεται ότι το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu επιμένει να αναφέρει ότι οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί κατηγορούνται για απόπειρα στρατιωτικής κατασκοπείας και για παράνομη είσοδο σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή.
www.newsit.gr
google page rank