Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Ξεκίνησε ένα ακόμα μεγάλο έργο στο Δήμο Ακτίου Βόνιτσας. Υδροδότηση Πογωνιάς - Στενού – Παλαίρου


Το έργο υδροδότησης Πογωνιάς - Στενό - Πάλαιρος αποτελεί ένα σημαντικό επίτευγμα της Δημοτικής Αρχής, του δημάρχου κ. Αποστολάκη, του αείμνηστου αντιδημάρχου κ. Τσακαλη, του αντιδημάρχου κ. Φραδέλου και όλων των συνεργατών τους.
Το πρόβλημα με την υδροδότηση της Παγωνιάς δεν είναι τωρινό, άλλα έχει τις ρίζες του 20 χρόνια που ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι καθώς τα τελευταία χρόνια μάλιστα είχαν φτάσει στο σημείο να παίρνουν νερό από τα βυτία της Κορπής που πήγαιναν στην Παγωνιά. 
Επιλύεται και το πρόβλημα που δημιουργείται και στην Πάλαιρο τις μέρες τουριστικής αιχμής.
Πέρυσι η δημοτική αρχή έφτασε στο σημείο να κόψει το νερό από τις ντουζιέρες στις παραλίες για να επαρκεί για τους κατοίκους και τα καταστήματα.
Απ ότι φαίνεται το όραμα του Γιώργου Αποστολάκη για το δήμο παίρνει σάρκα και οστά, καθώς το τελευταίο διάστημα βλέπουμε εγκρίσεις και δημοπρατήσεις έργων, ενώ ξεκινάει και η κατασκευή σε αρκετά ακόμα έργα μέσα στο 2018.
Το έργο αυτό είναι μείζονος σημασίας για το δήμο Ακτίου-Βόνιτσας που δρομολόγησε η δημοτική αρχή. 
Πρόκειται για τη « Βελτίωση υδροδότησης Παλαίρου – Πογωνιάς – Στενού».
Αναλυτικά, το έργο αφορά την μερική αντικατάσταση του υπάρχοντος εξωτερικού αγωγού, που υδροδοτεί τους οικισμούς «Πάλαιρο», παλαιά «Σκλάβαινα» , «Πογωνιά» , «Στενό» και την ευρύτερη περιοχή (Ποταμάκι, Αη Γιάννης κ.λ.π.).
Ο εξωτερικός αγωγός λαμβάνει το νερό μιας πηγής στην θέση «Κορπή» περιοχή Μοναστηρακίου Βόνιτσας, και στο μέσον, περίπου της διαδρομής, στη θέση «Ρούνες» λαμβάνει και το νερό της γεώτρησης που έχει ανορυχθεί στη θέση αυτή. 
Γίνεται επίσης αντικατάσταση, ολόκληρου του αγωγού από την θέση «Ρούνες» έως τις υπάρχουσες δεξαμενές της Παλαίρου, της Πογωνιάς και του Στενού, ένα τμήμα στην περιοχή της Κορπής και παρέμβαση στο δίκτυο (αγωγό υδροδότησης) του οικισμού παλαιά «Σκλάβαινα».
Ο εργολάβος έχει εγκατασταθεί και οι εργασίες προχωρούν σε γρήγορους ρυθμούς.





Β.Σ. 
google page rank