Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Συγκίνησε η ιστορική ταινία " έξοδος 1826" στην Κατούνα

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν το διήμερο προβολής της ιστορικής ταινίας "Έξοδος 2826" στην Κατούνα το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 που πρόβαλε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κατουνιωτών Αθήνας.
Οι εντυπώσεις που άφησε η ταινία ύστερα από μαρτυρία όσων την παρακολούθησαν ήταν θετικές και έμειναν κατενθουσιασμένοι.
H ταινία  συγκίνησε  όλους όσους την παρακολούθησαν και αφύπνισε συνειδήσεις μας, στην σημερινή δύσκολη εποχή για την Ελλάδα μας.
Η ταινία «Έξοδος 1826» είναι μια ανεξάρτητη παραγωγή από την Θεσσαλονίκη και αφορά την ιστορία 120 αντρών από τη Σαμαρίνα Γρεβενών και τα γύρω χωριά, που έσπευσαν να βοηθήσουν στην Έξοδο του Μεσολογγίου, τον Απρίλιο του 1826. Είναι βασισμένη στο δημοτικό μας τραγούδι «Παιδιά της Σαμαρίνας», στα διασωθέντα ιστορικά στοιχεία και στη μυθοπλασία.
Ήταν μια συνδιοργάνωση με: Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Κατούνας,  Αθλητικό και Μορφωτικό Σύλλογο Μεδεών Κατούνας, Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων δημοτικού σχολείου, Σύλλογο Γυναικών Κατούνα και  Ιππικό όμιλο Κατούνα.
Ευχαριστούμε τον Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας  για την παραχώρηση της αίθουσας  όπως και το κατάστημα DIGITAL HEΑRT. Να σημειώσουμε πως η ταινία προβλήθηκε δωρεάν για tο κοινό.  
Η προβολή της ταινίας ήταν μια ακόμα καλή σκέψη και δραστηριότητα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατουνιωτών Αθήνας διότι είναι από τις ελάχιστες φορές που προβλήθηκε ταινία στην Κατούνα μετά από πολλά χρόνια από την κατάργηση του κινηματογράφου που υπήρχε. 

ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:




ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΥΤΙΒΗΣ 
google page rank