Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

H πρόβα της Αρετής Κετιμέ για τον ελληνικό τελικό της Eurovision (video)

Στη τελική ευθεία έχει μπει η προετοιμασία της καλλιτέχνιδας από το Μεσολόγγι εν όψει του ελληνικού τελικού όπου θα κριθεί ο εκπρόσωπος της χώρας μας στον 63ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision της Λισσαβώνας.
“Don’t forget the sun” ή αλλιώς “Μην ξεχνάς τον ήλιο” μας τραγουδά η μοναδική Αρετή Κετιμέ διεκδικώντας την εκπροσώπηση της Ελλάδας στον Διαγωνισμό της Eurovision που θα πραγματοποιηθεί στη Λισαβόνα τον Μάιο του 2018.
Ένα ιδιαίτερο τραγούδι γεμάτο παραδοσιακά στοιχεία και ελληνικό ηχόχρωμα που σε ταξιδεύει από το πρώτο κιόλας άκουσμα.
Το είδος του τραγουδιού “Don’t Forget The Sun” σύμφωνα με το δημιουργό -στίχοι και μουσική- Δημήτρη Καρρά είναι ένα «συρτό στα τρία» που το οδηγεί το σαντούρι της Αρετής Κετιμέ και έχει ένα χορωδιακό ρεφρέν στα Αγγλικά.
Το μήνυμα της Αρετής μέσα από το τραγούδι της είναι ξεχωριστό και αισιόδοξο: ”Όλα μπορούν να ξεκινήσουν πάλι από την αρχή”
Την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί ο Ελληνικός Τελικός για την ανάδειξη του τραγουδιού που θα ταξιδέψει στη Λισαβόνα.
“Don’t Forget The Sun” λοιπόν από την Αρετή Κετιμέ, τον Δημήτρη Καρρά και τη Spicy Music.
Λίγα λόγια για την Αρετή

Η καλλιτέχνιδα Αρετή Κετιμέ, κατάγεται από το Πεντάλοφο και τη Σταμνά, αμφότερα χωριά της Αιτωλοακαρνανίας, και έχει σημειώσει τη δική της ξεχωριστή κι ανοδική πορεία στα μουσικά δρώμενα της χώρας.
Ως γνήσια εκπρόσωπος του παραδοσιακού τραγουδιού και όχι μόνο κατάφερε να ξεχωρίσει με τις ερμηνείες, το ήθος και την ακεραιότητά της.
Σε ηλικία 15 ετών συμμετείχε στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της Τελετής Έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας το 2004 αποσπώντας το χειροκρότημα δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων και την αναγνώριση δισεκατομμυρίων τηλεθεατών.
Μέχρι σήμερα η Αρετή Κετιμέ έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής, όπως ο Γιώργος Νταλάρας, η Γλυκερία, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, η Μαρία Φαραντούρη, η Ελένη Βιτάλη, ο Παντελής Θαλασσινός, ο Μανώλης Λιδάκης, ο Ορφέας Περίδης κ.α.
Αρετή Κετιμέ
Don’ t forget the sun / Μην ξεχνάς το ήλιο
Έλενα Στατηγοπούλου – Φωνητικά
Νατάσα Καμπαστάνα – Φωνητικά
Κυριακή Νικολάου – Φωνητικά
Αντωνία Χαλλιορή – Φωνητικά
Χρυσάνθη Γεωργαντά – Απόδοση στίχων στην ελληνική νοηματική
Στίχοι – Μουσική: Δημήτρης Καρράς
Σκηνοθεσία – Χορογραφία: Άννα Αθανασιάδη
Ενδυματολόγος: Φαίη Βοκάλη
Δημιουργίου και σχεδίαση ρούχων: Ανθή Χατζηδάκη
Κοσμήματα: Μαρίζα Δεβούρου (Συλλογή κοσμημάτων Ολυμπία)
Ηχογράφηση – Μίξη: Βαγγέλης Καραπέτρος
Φωνητική διδασκαλία: Έλενα Στρατηγοπούλου
Έπαιξαν:
Αρετή Κετιμέ: Σαντούρι
Σταυρούλα Σπανού: Σαντούρι
Κώστας Φόρτσας: Κλαρίνο
Νίκος Σαμαράς: Τρομπέτα
Νίκος Γύρας: Μπάσο
Μιχάλης Μπακάλης: Κρουστά
Εύη Κανέλλου: Κρουστά
Γιώργος Πούλιος: Προγραμματισμός ήχων
iaitoloakarnania
google page rank