Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για την Ειρήνη Λαγούδη – Τι δείχνει η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου

Συνταρακτικά στοιχεία έρχονται στο φως από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου στην πολύκροτη υπόθεση για την Ειρήνη Λαγούδη. Από τις πρώτες πληροφορίες φαίνεται να επιβεβαιώνονται όσα είχε ισχυριστεί στις καταθέσεις του ο γιατρός. Τα κινητά τηλέφωνα μίλησαν και είπαν πολλά για τις τελευταίες ώρες της 44χρονης μητέρας που βρέθηκε νεκρή στην Αιτωλοακαρνανία.
Αυτό που προκύπτει είναι ότι η Ειρήνη Λαγούδη και ο γιατρός είχαν βρεθεί στην Αθήνα λίγες μέρες πριν από τη τραγωδία και είχαν περάσει μια νύχτα στο πάρκινγκ του νοσοκομείου ΚΑΤ. Όπως αναφέρει η Espresso, διαπιστώθηκε πως η Ειρήνη Λαγούδη είχε προσπαθήσει στη συνέχεια να επικοινωνήσει πολλές φορές με τον γιατρό, χωρίς εκείνος να απαντάει στις κλήσεις. Η Ειρήνη Λαγούδη έστειλε SMS και στον αδερφό της, στον οποίο ανέφερε πως είχε μετανιώσει που επικοινώνησε με τη σύζυγο του συντρόφου της.
Την ίδια ώρα η Αστυνομία δίνει μεγάλη βαρύτητα στη μαρτυρία της κόρης της 44χρονης χήρας. Η κοπέλα φέρεται ότι έχει καταθέσει πως ένα 24ωρο πριν από το τραγικό συμβάν και ενώ η μητέρα της επέστρεφε στο Αγρίνιο από την Αθήνα, ήταν σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση και έκλαιγε συνεχώς, ενώ στις ερωτήσεις που της έκαναν απέδιδε τη στεναχώρια της σε «θέματα υγείας».
Ειρήνη Λαγούδη: Τι δείχνουν οι τοξικολογικές εξετάσεις
Οι τοξικολογικές εξετάσεις έχουν ολοκληρωθεί και σύμφωνα με τις διαρροές στο αίμα της 44χρονης βρέθηκε μικρή ποσότητα αλκοόλ, ουσία που εμπεριέχεται σε αντικαταθλιπτικά σκευάσματα αλλά και ανθρακυλαιμοσφαιρίνη.
Αρχικά οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για πολύ μεγάλη ποσότητα αλκοόλ στον οργανισμό της Ειρήνης Λαγούδη. Ωστόσο όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης Θεοδόσης Πάνου στην εκπομπή Τατιάνα Live η ποσότητα αυτή ήταν 0.40 δηλαδή σχεδόν αμελητέα και κάτω ακόμη και από το νόμιμο όριο. Η Ειρήνη δηλαδή δεν φαίνεται να ήταν μεθυσμένη.
Επιπλέον η ύπαρξη τόσο μικρής ποσότητας αλκοόλ μπορεί να έχει εμφανιστεί στον οργανισμό της, αν το σώμα της βρισκόταν σε σήψη κατά την λήψη του δείγματος, άρα σε κάθε περίπτωση δεν αρκεί για να οδηγήσει σε κάποιο ασφαλές συμπέρασμα.
Για να υπολογιστεί πότε καταναλώθηκε το αλκοόλ θα πρέπει να γνωρίζουμε το είδος και την ποσότητα του ποτού. Την ίδια ώρα η παραγωγή αλκοόλ μπορεί να είναι συμβατή με την πρόοδο των πτωματικών φαινομένων, αν η νεκροτομή έγινε ενώ είχε ξεκινήσει η σήψη. Σε κάθε περίπτωση η ποσότητα αλκοόλ είναι πολύ μικρή.
Την ίδια ώρα στο αίμα της ανιχνεύτηκε ουσία που υπάρχει σε ηρεμιστικά – αντικαταθλιπτικά φάρμακα. Η οικογένεια της εξακολουθεί να θεωρεί ύποπτη τη συνταγογράφηση που έγινε στον ΑΜΚΑ της άτυχης γυναίκας και ζητά να πληροφορηθεί την ακριβή ουσία. Είναι πιθανόν η ουσία που βρέθηκε να σημαίνει ότι η Ειρήνη Λαγούδη απλώς ακολουθούσε την αγωγή που της συστήσει ο γιατρός της.
Όσο για την ουσία ανθρακυλαιμοσφαιρίνη η ύπαρξή της σε ποσοστό 60% στον οργανισμό της Ειρήνης Λαγούδη είναι απολύτως αναμενόμενη καθώς ο θάνατός της προκλήθηκε σε κάθε περίπτωση από δηλητηρίαση μετά από εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα.
Σε πρώτη φάση λοιπόν, κανένα από τα τρία ευρήματα δεν επαρκεί για να εξαχθεί ασφαλές συμπέρασμα για το αν η Ειρήνη Λαγούδη αυτοκτόνησε με ανορθόδοξο ομολογουμένως τρόπο ή αν δολοφονήθηκε από άγνωστο δράστη. Σε λίγες ημέρες αναμένονται και τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων που αναμένεται να ρίξουν περισσότερο φως στη «σκοτεινή» υπόθεση.
Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ο ιατροδικαστής είχε αποφανθεί πως η Ειρήνη Λαγούδη έβαλε μόνη της τέλος στη ζωή της. Το σενάριο της αυτοκτονίας είχε υποστηρίξει με θέρμη και απόλυτη βεβαιότητα και πρώην τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας μετά την παραίτησή του.
Παρόλα αυτά η οικογένεια επιμένει ότι κάποιος σκότωσε την Ειρήνη με βάση και ευρήματα που έφερε στο φως η δεύτερη αυτοψία στο αυτοκίνητό της, αλλά και επειδή το κινητό της γυναίκας δεν βρέθηκε μέχρι τώρα.
Ο δικηγόρος της οικογένειας Βασίλης Ταουξής μιλώντας στην εκπομπή Τατιάνα Live επέμενε ότι η Ειρήνη ήταν πιθανόν ναρκωμένη για να μην αντιδράσει την ώρα που μπήκε η φωτιά. Παράλληλα υπογράμμισε ότι η Ειρήνη Λαγούδη δεν έπινε ούτε «κοινωνικά».
Την ίδια ώρα ιατροδικαστής καλεσμένος της εκπομπής, Χαράλαμπος Κούτσης υποστήριξε ότι οι αυτοκτονίες με τη χρήση εύφλεκτου υλικού είναι «θάνατοι δήλωσης». Και συνήθως συμβαίνουν μπροστά σε κοινό και όχι σε απομονωμένα μέρη.
Παράλληλα υπογράμμισε ότι συγκεκριμένες ουσίες από αντικαταθλιπτικά/βαρβιτουρικά χάπια σε συνδυασμό με αλκοόλ μπορεί να προκαλέσουν απώλεια αισθήσεων. Το ίδιο ισχύει και για μεγάλη ποσότητα ηρεμιστικών που είναι επίσης συμβατή με απώλεια αισθήσεων.
www.newsit.gr
agriniotimes
google page rank