Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Όλα έτοιμα για ένα ακόμα μεγάλο αναπτυξιακό έργο στο Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας, η κατασκευή του Δρόμου Πογωνιά – Πλαγιά. Εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με το ποσό των 6.320.000 €

Η έγκριση του έργου Πογωνιά (Βαθιαβάλη) – Πλαγιά στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με κόστος 6.320.000€ αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην περαιτέρω ανάπτυξη της ενότητας Παλαίρου, η οποία αποτελεί  την αιχμή του δόρατος του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, είναι ένα έργο μεγάλης σημασίας. 
Με την υλοποίηση του έργου γίνεται άμεσα προσβάσιμη η παράκτια ζώνη Πλαγιάς – Πογωνιάς και από την Λευκάδα από την διασταύρωση στο κάστρο του Γρίβα.

Το ισχυρό χαρτί της Ενότητας Παλαίρου είναι οι ακτές της Πογωνιάς που δεν έχουν αξιοποιηθεί ή μάλλον δεν έχουν αποδώσει όσο προσδοκά ο Δήμος.
Ευχάριστα τα νέα της αύξησης του τουρισμού θα είναι σίγουρα, γι’ αυτό πρέπει να προετοιμάζονται και οι επαγγελματίες της περιοχής, μιας και θα έχουμε και κίνηση του δρόμου από Λευκάδα -Περατειά – Πλαγιά όπως και από το Άκτιο - Λευκάδα και θα γίνουν προσβάσιμες και άλλες παραλίες.  
Η οδική πρόσβαση είναι ιδιαίτερα δύσκολη σήμερα εκτός του κομματιού μέχρι το Βαθυαβάλη που και αυτό όμως θέλει αρκετή δουλειά και  τίθεται θέμα πάρκινγκ λόγω μεγάλου συνωστισμού.
Οι άλλες παραλίες μετά τη Βαθυαβάλη είναι εντελώς παρθένες και απροσπέλαστες.
Οι καλύτερες τουριστικές μέρες για την περιοχή της Ενότητας Παλαίρου έρχονται μιας και θα γίνει και η σύνδεση Λευκάδας- Πρέβεζας όπως και το Άκτιο-Αμβρακία. 

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΥΤΙΒΗΣ 
google page rank