Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Όνειρα Ευρώπης για τον Παναιτωλικό μετά το 1-0 επί της Κέρκυρας

Συνέχεια στο σερί νικών ήθελε να δώσει απόψε ο Παναιτωλικός αντιμετωπίζοντας στην έδρα του την Κέρκυρα που καιγόταν για βαθμούς.
Σε ένα βροχερό Αγρίνιο και κάτω από πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο, ο Παναιτωλικός των πολλών αμυντικών προβλημάτων ήξερε ότι μια τρίτη σερί νίκη θα τον έβαζε για τα καλά στο κυνήγι της πέμπτης θέσης, κάτι που μέχρι και την έλευση του Τραϊανού Δέλλα έμοιαζε ως σενάριο… επιστημονικής φαντασίας.
Οι Φαίακες ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι, προσπαθώντας με κάποια σουτ να εκμεταλλευτούν το γλιστερό τερέν και να αιφνιδιάσουν τον Κυριακίδη.
Τα προβλήματα για τον Παναιτωλικό αυξήθηκαν με τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου μιας και ο Πάουλο αναγκάστηκε να αποχωρήσει λόγω τραυματισμού με τον Βασιλούδη να παίρνει τη θέση του.
Ο κακός αγωνιστικός χώρος δυσχέραινε τις προσπάθειες των δύο πλευρών με αποτέλεσμα οι φάσεις να είναι μηδαμινές μπροστά στις δύο εστίες.
Ο Πανατιωλικός προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι η Κέκρυρα κατέβηκε με επιθετικό πλάνο στο παιχνίδι της και όχι με μαζική άμυνα, έφτασε αρκετές φορές μπροστά στην εστία του Γιαννακόπουλου, δε μπόρεσε όμως να απειλήσει ουσιαστικά την αντίπαλό του, ενώ η Κέρκυρα από την άλλη είχε τη μεγαλύτερη στιγμή του πρώτου μέρους με το πολύ δυνατό σουτ του Κρητικού(30’) να αποκρούεται με υπερένταση από τον Κυριακίδη.
Όλα έδειχναν ότι πηγαίναμε για ένα στείρο και απολύτως δίκαιο μηδέν – μηδέν στο πρώτο μέρος, στην τελευταία φάση όμως άλλαξαν τα δεδομένα με τον Ουίλιαν να σκοράρει με κοντινή κεφαλιά βάζοντας τον Παναιτωλικό μπροστά στο σκορ (45’+1’).
Δεδομένου του κακού αγωνιστικού χώρου, το ζητούμενο για τον Παναιτωλικό ήταν πρωτίστως η καλή διαχείριση του υπέρ του σκορ, με την Κέρκυρα να θέλει να γίνει ακόμη πιο επιθετική για να ισοφαρίσει.
Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν την πρώτη καλή στιγμή (56’ σουτ Ρόλε, απόκρουση Κυριακίδη), ο Παναιτωλικός όμως ήταν εκείνος που έλεγχε στο μεγαλύτερο διάστημα του β’ μέρους το ρυθμό του αγώνα μη επιτρέποντας στους αντιπάλους του να γίνουν ξανά επικίνδυνοι.
Τα πολλά τρεξίματα και οι καλές αλληλοκαλύψεις ήταν τα στοιχεία της ομάδας του Δέλλα που ήταν το αφεντικό του αγώνα απειλώντας μάλιστα και με δεύτερο γκολ (64’ διαγώνιο σουτ Ουίλιαν έσωσε ο Γιαννακόπουλος), σε ένα δεύτερο μέρος που έλλειπαν ξανά οι μεγάλες φάσεις.
Το αγχωτικό ένα – μηδέν με το χρόνο να περνάει δεν έδειχνε να αλλάζει, η Κέρκυρα ήθελε αλλά δε μπορούσε (ή καλύτερα δεν την άφηνε ο Παναιτωλικός) να βγάλει φάση, στην τελευταία φάση του αγώνα όμως λίγο έλλειψε να έρθει το σοκ, με τον Κυριακίδη να διώχνει σωτήρια προ του Μενσά την επικίνδυνη σέντρα του Μυτίδη.
Το ματς ολοκληρώθηκε, η νίκη πανηγυρίστηκε έξαλλα από παίκτες και κόσμο και πλέον ο Παναιτωλικός αναβαίνοντας κι άλλο στη βαθμολογία, αρχίζει να κάνει όνειρα Ευρώπης μιας και η διαφορά του από την πέμπτη θέση μειώθηκε στους τρεις βαθμούς!
Το πρόγραμμα που ακολουθεί για τους αγρινιώτες δεν είναι… απαγορευτικό για τους αγρινιώτες να κάνουν όνειρα, αρκεί να συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό και στο τέλος ποιος ξέρει… Μια χρονιά που έδειχνε από χαμένη έως… επικίνδυνη για περιπέτειες μπορεί να καταλήξει σε ένα όνειρο!
Το σύνθημα «Παναι ζούμε Ευρώπη να σε δούμε» που ακούστηκε από τους οργανωμένους στο τέλος του αγώνα, δίνει άλλωστε και τον τόνο μαζί με τις προσδοκίες όλων πια στο αγρινιώτικο στρατόπεδο.
Συνθέσεις:
Παναιτωλικός: Κυριακίδης (κιτρ.), Μάζουρεκ (κιτρ. 88’ Ιταμπέλ), Ντίας, Μπεχαράνο, Πάουλο (κιτρ. 10’ λ.τ. Βασιλούδης), Μαρινάκης, Μύγας, Μιχάι (κιτρ.), Μοράρ (κιτρ.), Άργκους, Ουίλιαν (κιτρ. 79’ Μπράβο)
Κέρκυρα: Γιαννακόπουλος, Αντέτζο (κιτρ.), Λέκοβιτς, Αρτυματάς, Κρητικός (κιτρ.), Γεωργίου (73’ Ζορμπάς), Παμλίδης (70’ Μενσά), Σπίνουλας, Μυτίδης (κιτρ.), Ρόλε (79’ Γεωργακόπουλος), Γρομητσάρης
Π.Κ. 












agrinionews
google page rank