Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Θεσσαλονίκη: Επί ποδός για το συλλαλητήριο -Φόβοι για τις αντισυγκεντρώσεις

Η τροχαία, αλλά και η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη είναι επί ποδός, λόγω του σημερινού συλλαλητηρίου κατά της χρήσης του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία της ΠΓΔΜ.
Το ραντεβού έχει δοθεί στις 2 μ.μ., για συγκέντρωση στον Λευκό Πύργο, όπου αναμένεται να φτάσουν πάνω από 500 λεωφορεία με πολίτες, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1. Η αστυνομία εκτιμά ότι θα μετάσχουν περίπου 30.000 διαδηλωτές. Ομιλητές θα είναι οι Στέργιος Καλόγηρος, Κώστας Καραΐσκος, Ανδρέας Κεφαλογιάννης, Νίκος Λυγερός, Φραγκούλης Σ. Φράγκος.
Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από νωρίς το πρωί της Κυριακής, καθώς ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος τελεί αρχιερατική θεία λειτουργία στον ιερό ναό του αγίου Δημητρίου κατά της χρήσης του όρου Μακεδονία.
Ανησυχία όμως υπάρχει γιατί ομάδα αντιεξουσιαστών έχει προγραμματίσει αντισυγκέντρωση στην Καμάρα.
Συλλαλητήριο διοργανώνεται και στο Αίγιο με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Αιγιαλείας Αμβρόσιου.
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Στο πλαίσιο του συλλαλητηρίου θα ισχύσουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι.
Τμηματικά και ανάλογα με τον όγκο προσέλευσης των διαδηλωτών, θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές παρεμβάσεις σε βασικές οδικές αρτηρίες που οδηγούν στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, δηλαδή στις οδούς Γ΄ Σεπτεμβρίου, Κουντουριώτη, Λεωφόρο Νίκης, 30ης Οκτωβρίου και Μεγάλου Αλεξάνδρου και σε άλλες κεντρικές οδούς (π.χ. Εγνατία, Τσιμισκή, Μητροπόλεως, Κ. Καραμανλή, Β. Όλγας).
Επίσης, απαγορεύεται η στάση και στάθμευση στην οδό 26ης Οκτωβρίου (στο τμήμα της από την Δυτική Είσοδο μέχρι την πλατεία Δημοκρατίας), στην 30ης Οκτωβρίου, στη Λεωφόρο Νίκης και στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου (στο τμήμα της από τη Γ' Σεπτεμβρίου μέχρι την οδό Παρασκευοπούλου).

google page rank