Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Πρώην στέλεχος του Facebook προειδοποιεί πως τα social media διαλύουν την κοινωνία

Το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης δεν άφησε αναπάντητες τις δηλώσεις
Δεν είναι λίγες οι δηλώσεις από πρώην εργαζόμενους και στελέχη που τραβούν τα φώτα της δημοσιότητας. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του πρώην αντιπροέδρου του Facebook στο κομμάτι του «user growth», Chamath Palihapitiya να προκαλέσει σάλο με τις δηλώσεις του.
Ο Palihapitiya, έχει μιλήσει για την εμπειρία του αλλά και το πόσες ενοχές νιώθει για όσα «εργαλεία» δημιούργησε σε διάφορα Μέσα και φόρουμ. Στην τελευταία του μεγάλη συνέντευξη στο CNBC το πρώην στέλεχος απέφυγε να ονοματίσει τον Κολοσσό αλλά δήλωσε πως τα social media «διαβρώνουν τα βασικά θεμέλια του τρόπου συμπεριφοράς των ανθρώπων» και ότι αισθάνεται «τεράστια ενοχή» για τη δημιουργία εργαλείων που «διαλύουν τον κοινωνικό ιστό».

«Σαν ζωντανά όντα χρειαζόμαστε την διάδραση και τα σχόλια των άλλων. Αν μιλήσουμε με όρους ιατρικούς η διάδραση αυτή προκαλεί την έκκριση ντοπαμίνης στον εγκέφαλο. Αν αναισθητοποιείσαι πολύ και χρειάζεσαι συνεχώς τη διάδραση και τις αντιδράσεις των άλλων τότε αποκόβεσαι από τον πραγματικό κόσμο μέσα στον οποίο ζεις», σχολίασε ο Palihapitiya.
Ο συνιδιοκτήτης των Golden State Warriors ωστόσο τόνισε πως αυτές οι κατηγορίες του δεν αφορούν το Facebook: «Χρωστάω πολλά σε αυτούς. Εκείνοι με έκαναν αυτό που είμαι τώρα». Παρόλα αυτά ανέφερε πως δεν επιτρέπει στα παιδιά του να έχουν επαφή με τα social media
Ο Palihapitiya μπήκε στην ομάδα του Facebook το 2007 και σήμερα είναι ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών Social Capital που ίδρυσε το 2011.
Το Facebook δεν άφησε αναπάντητες τις δηλώσεις του Palihapitiya και μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ο Chamath δεν έχει εργαστεί για εμάς εδώ και 6 χρόνια. Η πλατφόρμα έχει αλλάξει πολύ από τότε. Έχουμε καταλάβει πως οι ευθύνες μας είναι τεράστιες. Και όπως δήλωσε πρόσφατα ο Μαρκ Ζουκενμπεργκ, είμαστε διατεθειμένοι να μειώσουμε την κερδοφορία για να κάνουμε επενδύσεις προς την σωστή κατεύθυνση».
www.news.gr
google page rank