Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Η Βόνιτσα τίμησε τον Πολιούχο της Άγιο Σπυρίδωνα (φωτο)

Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα και επισημότητα, καθώς και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, εορτάσθηκε και εφέτος στην Βόνιτσα η μνήμη του προστάτου και πολιούχου της Αγίου Σπυρίδωνος, στον ομώνυμο ιστορικό ενοριακό Ιερό Ναό.
Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής: «Κάθε μέρα εορτάζουμε πολλούς Αγίους… τους προβάλλει η Εκκλησία μας να τους τιμήσουμε και να τους μιμηθούμε… Να γίνουμε και εμείς Άγιοι, μπορούμε να γίνουμε. Το θέλει ο Θεός, η σωτηρία μας…

Τι χρειάζεται για να γίνουμε Άγιοι; Χρειάζεται πρώτα να το θελήσουμε, να αποτινάξουμε τον εγωισμό μας ο οποίος γίνεται εμπόδιο, να απομακρύνουμε τον κόσμο, το κοσμικό φρόνημα, να ζήσουμε με ακρίβεια και συνέπεια την λειτουργική και μυστηριακή ζωή. Πρότυπό μας ο Άγιος Σπυριδώνας…».
Το πρωί της εορτής τελέσθηκε η Ακολουθία του Όρθρου και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία κατά την οποία ομίλησε ο ιεροκήρυξ και καθηγούμενος της Ι. Μ. Εισοδίων της Θεοτόκου Μυρτιάς Αρχιμ. π.Ιωσήφ Ζωγράφος. Αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων που φυλάσσονται στον Ιερό Ναό, παρουσία πλήθους πιστών υπό τους ήχους της φιλαρμονικής Βόνιτσας.








agriniopress
google page rank