Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

Ξανά υποψήφιος για την Περιφέρεια ο Κατσιφάρας – Τι έπαιξε ρόλο και ποιες οι νέες συμμαχίες

Μετά από μια μεγάλη περίοδο ταλαντεύσεων και προβληματισμού ο Απόστολος Κατσιφάρας οριστικοποίησε την πρόθεση του να διεκδικήσει για τρίτη φορά το αξίωμα του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας. Την οριστική και αμετάκλητη απόφαση πήρε πριν λίγες μέρες και μέχρι τώρα την έχει εκμυστηρευτεί σε ελάχιστους πολύ στενούς συνεργάτες του, μετρημένους στα δάκτυλα του ενός χεριού.
Παρά τα όσα λέγονταν κατά καιρούς για μετακόμιση του στον Α’ βαθμό Αυτοδιοίκησης, ως υποψήφιος στο δήμο Πάτρας ή για επάνοδο του στην κεντρική πολιτική σκηνή ως υποψήφιος βουλευτής Αχαίας ο κ. Κατσιφάρας είχε πάντα ως προτεραιότητα στο μυαλό του  την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Ωστόσο μέχρι πρότινος ήταν διστακτικός για δύο βασικούς λόγους. Αφ’ ενός  λόγω των γενικότερων πολιτικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα και αφ’ ετέρου από τον κορεσμό που μπορεί να υπάρξει στο εκλογικό σώμα μετά από δύο συνεχόμενες θητείες ως πρώτος πολίτης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Καταλυτική

Γι αυτό και μέχρι τώρα εξέταζε διάφορα εναλλακτικά σενάρια με βάση τις προτάσεις και τις εισηγήσεις που του έκαναν οι συνεργάτες αλλά και οι πολιτικοί του φίλοι. Τι ήταν αυτό όμως που τον ώθησε τη συγκεκριμένη στιγμή να πάρει την οριστική του απόφαση; Όπως μας επισήμανε άνθρωπος του πολύ κοντινού περιβάλλοντος του καταλυτικό ρόλο έπαιξε η πρόσφατη δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Researchγια τη Δυτική Ελλάδα που είδε πριν λίγες μέρες το φως της δημοσιότητας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν οι θετικές γνώμες για τον κ. Κατσιφάρα ξεπερνούν το 33%. Ποσοστό αισθητά μεγαλύτερο από το 23% που είχε λάβει την πρώτη Κυριακή των εκλογών του 2014. Ακόμη πιο ενθαρρυντικό είναι όμως είναι το συμπέρασμα από τις αρνητικές γνώμες για το προσωπό του που φτάνουν μόλις στο 48,5%, παρά το γεγονός ότι είναι στη θέση του Περιφερειάρχη επί επτά συναπτά έτη, οπότε θα ήταν δικαιολογημένη μεγαλύτερη πτώση της δημοφιλίας του, λόγω τ ης φθοράς από τη διαχείριση της εξουσίας. Σε μια σύσκεψη κεκλεισμένων των θυρών ο κ. Κατσιφάρας  με τους επιτελείς του, ανέλυσαν τα ευρήματα της δημοσκόπησης και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είναι εφικτή και μάλιστα με πάρα πολλές πιθανότητες μια τρίτη εκλογική νίκη το 2019.
Βεβαίως ο Απόστολος Κατσιφάρας, ως  άριστος παίκτης στην  πολιτική  σκακιέρα  γνωρίζει ότι δεν αρκεί η καλή του δημοτικότητα για να του δώσει την τρίτη κατά σειρά νίκη. Απαιτούνται και μια σειρά από πρωτοβουλίες που θα δημιουργήσουν ένα δυναμικό εκλογικό ρεύμα στο δρόμο προς την κάλπη.
 Νέες συμμαχίες
Στο πλαίσιο αυτό σκοπεύει να κινηθεί προς δύο κατευθύνσεις. Ειδικότερα,  θα αναζητήσει νέες συμμαχίες σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, εκμεταλλευόμενος και το γεγονός  ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έχει μείνει χωρίς εκπροσώπηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Ήδη έχει ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, ενώ πολλές από τις προθέσεις και των δύο πλευρών αναμένεται να διαφανούν στο επικείμενο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο στα τέλη του Ιανουαρίου στην Πάτρα με την παρουσία και του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Από την άλλη πλευρά σκοπεύει να πυκνώσει τις περιοδείες του και τις επαφές του σε όλη την επικράτεια της Περιφέρειας αναδεικνύοντας τους τομείς του έργου του.
«Ακόμα είμαστε στην αρχή. Σε λίγο καιρό που θα πατήσουμε γκάζι θα δείτε πως θα βελτιώνουμε συνεχώς το κλίμα υπέρ μας» έλεγε σε μια ομάδα δημοσιογράφων ο άνθρωπος που θεωρείται ο εξ’ απορρήτων του  Περιφερειάρχη. Αν μη τι άλλο το επόμενο διάστημα θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον.

patrisnews.gr
google page rank