Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Γνωμοδότησε αρνητικά το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας για την συγχώνευση των δημοτικών σχολείων Βόνιτσας. Μειοψήφησε ο κ. Λιάπης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ακτίου Βόνιτσας που συνεδρίασε την Τρίτη 14/11/2017 στην Βόνιτσα με πολλά θέματα  παραβρέθηκαν φορείς, Δασκάλοι και Γονείς στην συνεδρίαση. 
Το πρώτο θέμα είναι:  1.- Περί γνωμοδότησης για Μεταβολές σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2018-2019. (με εισηγήτρια την Αντιδήμαρχο κα Πανταζή)
Η αντιδήμαρχος Πανταζή Παναγιώτα γνωμοδότησε  αρνητικά ως προς την συγχώνευση του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Βόνιτσας για το σχολικό έτος 2018-2019.
Επίσης δόθηκε ο λόγος στους φορείς που παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση και ακούστηκαν όλες οι απόψεις σχετικά με την πρόταση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης Π.Ε. Ν. Αιτωλ/νίας για  συγχώνευση του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Βόνιτσας για το σχολικό έτος 2018-2019.
Στην συνέχεια πήραν το λόγο η Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βόνιτσας κα Τσαβαλά Γεωργία, η κα Παπαθανασίου Μαρία του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του1ου και του  2ου Δημοτικού σχολείου Βόνιτσας, ο πρόεδρος κ. Μυλωνίδης Ευθύμιος, του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Βόνιτσας (όπου και κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικό ψήφισμα του Συλλόγου) και άλλοι παρέδωσαν ψηφίσματα. Η Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος της «Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας» κα Βαρβάρα Λίτου – Σάλλιαρη ήταν κάθετη στην συγχώνευση δεν συμφώνησε. 
Ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος-Θεόδωρος Αποστολάκης τόνισε μεταξύ άλλων:  Εμείς σαν δημοτική αρχή λέμε ένα μεγάλο ΟΧΙ.
Επίσης από την αντιπολίτευση το λόγο πήρε ο κ. Φερεντίνος Ευθύμιος όπως και ο κ. Γούδας Μιχάλης και είπαν ΟΧΙ στη συγχώνευση των σχολείων. 
Η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία μειοψήφησε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νικόλαος Λιάπης.
Τέλος το Δημοτικό Συμβούλιο  γνωμοδότησε  αρνητικά προς την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης Π.Ε. Ν. Αιτωλ/νίας ως προς την συγχώνευση του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Βόνιτσας για το σχολικό έτος 2018-2019 που προτείνεται και να μην γίνει καμία άλλη μεταβολή στις υφιστάμενες σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου μας για το σχολικό έτος 2018-2019.

google page rank