Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Καλλιάνος: θα είναι δύσκολη μέρα η Παρασκευή για τη Δυτική Στερέα – μέγιστες ριπές ακόμη και τα 11-12 μποφόρ

Με ανάρτηση του στο προφίλ του στο facebοοk ο Μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος αναφέρει οτι  η Παρασκευή θα είναι μια πολύ δύσκολη μέρα για τα Επτάνησα και ίσως και για ορισμένες παράκτιες περιοχές της δυτικής Πελοποννήσου και της δυτικής Στερεάς λόγω της σφοδρότητας των ανέμων που θα αγγίζουν ως μέγιστες ριπές ακόμη και τα 11-12 μποφόρ.
Πάνω από 10 χρόνια ασχολούμαι επαγγελματικά με τον κλάδο της Πρόγνωσης του καιρού και την επιστήμη της Μετεωρολογίας, όμως, ίσως είναι από τις ελάχιστες φορές που θυμάμαι να μας προσεγγίζει ένα βαρομετρικό χαμηλό το οποίο να συνοδεύεται από τόσο ισχυρούς ανέμους.

Μάλιστα, αν πράγματι επαληθευτούν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, η Παρασκευή θα είναι μια πολύ δύσκολη μέρα για τα Επτάνησα και ίσως και για ορισμένες παράκτιες περιοχές της δυτικής Πελοποννήσου και της δυτικής Στερεάς λόγω της σφοδρότητας των ανέμων που θα αγγίζουν ως μέγιστες ριπές ακόμη και τα 11-12 μποφόρ.
Εγώ ήδη έχω ενημερώσει τους Δημάρχους της Ζακύνθου και της Κεφαλλονιάς, που με τη σειρά τους θα μιλήσουν με τους αρμόδιους επικεφαλής της πολιτικής προστασίας. Θα συνεχίσω αύριο να ενημερώνω και τοπικούς άρχοντες της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Πελοποννήσου. Καλύτερα να έχουν πάρει τα μέτρα τους και ας έρθει πολύ εξασθενημένο το σύστημα, παρά να μην τους ειδοποιήσει κανείς.Αύριο θα έχω τα νεότερα στοιχεία για την κίνηση αυτού του βαρομετρικού χαμηλού, που αυτή τη στιγμή φαντάζει κάπως επικίνδυνο.Το βίντεο είναι από τη σημερινή παρουσίαση του καιρού στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΕΨΙΛΟΝ, με το Νίκο Ευαγγελάτο
google page rank