Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Δημοπρατήσεις για συντήρηση – αποκατάσταση του οδικού δικτύου της Αιτωλοακαρνανίας

H Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας συνεχίζει τις παρεμβάσεις της  με  οδικά έργα για τη συντήρηση και αποκατάσταση τμημάτων  του εθνικού οδικού δικτύου Δυτικής Ελλάδας, με γνώμονα την άρση της επικινδυνότητας και τις ασφαλείς μετακινήσεις.
«Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα υλοποιούμε  το ολοκληρωμένο  στρατηγικό  σχέδιο παρεμβάσεων στο εθνικό οδικό δίκτυο της Δυτικής Ελλάδας.  Επιτελείται ένα τεράστιο έργο για την δρομολόγηση του οποίου αξίζουν συγχαρητήρια στο δυναμικό της  Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας μας,  γιατί  αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο το κονδύλι ύψους 35,5 εκατ ευρώ, το οποίο διεκδικήσαμε και εξασφαλίσαμε από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, με σκοπό να παρέχουμε ασφαλείς και σύγχρονες οδικές υποδομές στους πολίτες» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.
Στο πλαίσιο αυτό, το επόμενο διάστημα θα διενεργηθούν οι παρακάτω δημοπρατήσεις:

Συντήρηση – βελτίωση και άρση της επικινδυνότητας της Ε.Ο. «Αντιρρίου – Ιωαννίνων» που αφορά τις περιοχές Αντίρριο – Μεσολόγγι – Αγρίνιο – Μενίδι. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 6.000.000 ευρώ, που θα δημοπρατηθεί στις 7 Δεκεμβρίου 2017.
Συντήρηση – αποκατάσταση και άρση της επικινδυνότητας της Ε.Ο. «Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας – Όρια νομού Ηλείας». Το έργο έχει προϋπολογισμό  000.000 ευρώ και θα δημοπρατηθεί  επίσης στις 7 Δεκεμβρίου 2017.
Εξάλλου, στις 23 Νοεμβρίου, με  προϋπολογισμό  650.000 ευρώ δημοπρατείται το έργο «Εργασίες αντιμετώπισης κατολισθήσεων στην Ε.Ο «Αντίρριου – Ιωαννίνων», στη θέση Μακρυνόρος.
«Με άρτια τεχνική προετοιμασία και σωστό σχεδιασμό η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προχωρά σε δημοπρατήσεις που αναβαθμίζουν το οδικό δίκτυο στα όρια ευθύνης της. Πρόκειται για ένα μεγάλο στοίχημα που έχει τεθεί από τον ίδιο τον Περιφερειάρχη με σκοπό να αποκατασταθούν   προβλήματα δεκαετιών,  που όχι μόνο δυσχεραίνουν τις μετακινήσεις, αλλά θέτουν σε κίνδυνο ακόμη και την ανθρώπινη ζωή. Συνεχίζουμε με στόχο μέσα στους προβλεπόμενους χρόνους να αξιοποιήσουμε και το τελευταίο ευρώ της χρηματοδότησης που εξασφαλίσαμε».  Πρόσθεσε από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας.
Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχες σημαντικές  παρεμβάσεις έχουν προγραμματιστεί στην  Ε.Ο. 33 «Πατρών – Τριπόλεως» (πρώην 111), για συντήρηση – βελτίωση και άρση της επικινδυνότητας, με προϋπολογισμό με  7.000.000 ευρώ, που δημοπρατείται   στις  5 Δεκεμβρίου.
 Επίσης,  τμηματικές ανακατασκευές ασφαλτοταπήτων – διαγραμμίσεις για την άρση της επικινδυνότητας επί της ΝΕΟ Αντιρρίου – Ιωαννίνων, με  προϋπολογισμό  2.100.000,00 €, που δημοπρατείται   στις  21 Νοεμβρίου.
agriniopress
google page rank