Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

Μαγική εικόνα: 0-1 αντί για τουλάχιστον 5-0 το Παναιτωλικός – Λεβαδειακός

Ο Παναιτωλικός δέχθηκε την ήττα με σκορ 0-1 στην έδρα του από τον Λεβαδειακό, χάνοντας τουλάχιστον δέκα κλασσικές ευκαιρίες και πληρώνοντας την μοναδική του αμυντική αδράνεια εκεί που πονάει περισσότερο, σε μία στατική φάση από εκτέλεση κόρνερ.
Στο πρώτο ημίχρονο τα «καναρίνια» μπήκαν φανερά επηρεασμένα από την διακοπή, μη έχοντας τον ίδιο ρυθμό με άλλα παιχνίδια. Δεν απείλησαν ουσιαστικά και σε γενικές γαμμές ο Επασί πέρασε ένα εύκολο πρώτο 45λεπτο, απέναντι σε μία ομάδα που έψαχνε να βρει τα πατήματά της, κόντρα σε μία ιδιαιτέρως οργανωμένη διπλή ζώνη άμυνας.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Λεβαδειακός κατάφερε να προηγηθεί από τη μοναδική φάση που δημιούργησε στην αναμέτρηση, από μία εκτέλεση κόρνερ του Τσαμπούρη και κεφαλιά του Νιασέ στο 47’, για να ακολουθήσει μπαράζ ευκαιριών από πλευράς «Τίτορμου», χωρίς όμως να έρθει ποτέ το γκολ της ισοφάρισης…

Πως παρατάχθηκαν οι ομάδες:
Ο Μάκης Χάβος παράταξε τον Παναιτωλικός με σύστημα 4-2-3-1. Αναλυτικότερα επέλεξε τον Κυριακίδη στο τέρμα. Τους Μαρινάκη, Μόρα, Μιχάι και Ρότσα από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα. Αμυντικούς μέσους τον Μπεχαράνο και τον Πάουλο. Τον Κλέσιο δεξιά, τον Ρόσα αριστερά και τον Μάζουρεκ σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Ντίας που αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης.
Από την άλλη ο Ζοζέ Ανιγκό παράταξε τον Λεβαδειακό με το αμυντικό 5-4-1. Συγκεκριμένα, τον Επασί κάτω από τα δοκάρια. Τους Τσαμπούρη, Λεονάρντο, Τριποτσέρη, Μεντύ και Ζαραδούκα στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά. Τους Μητρόπουλο και Νιάσε ως κόφτες. Στα χαφ τον Τόνι Σίλβα δεξιά, τον Γιουσούφ αριστερά και τον Μπραντάο μοναδικό επιθετικό.
Το φιλμ του αγώνα:
Α’ Ημίχρονο
8’ Σουτ του Ντίας μέσα από τη μεγάλη περιοχή κόντραρε στον Μάζουρεκ και κατέληξε άουτ.
12’ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πάουλο απομάκρυνε σε κόρνερ ο Επασί.
16’ Σουτ του Μάζουρεκ μπλόκαρε έυκολα ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού.
18’ Στρωτό σουτ του Μπεχαράνο έξω από τη μεγάλη περιοχή πέρασε έξω από το δεξί δοκάρι του Επασί.
28’ Νέο σουτ του Μάζουρεκ, κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων.
31’ Σουτ του Μαρινάκη από πλεονεκτική θέση έπειτα από λάθος της άμυνας του Λεβαδειακού, απέκρουσε σε κόρνερ ο Επασί.
36’ Σουτ του Μάζουρεκ έξω από τη μεγάλη περιοχή πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα του Λεβαδειακού.
Β’ Ημίχρονο
47’ 0-1 για τον Λεβαδειακό με κεφαλιά του Νιάσε από την «καρδιά» της μεγάλης περιοχής, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Τσαμπούρη.
54’ Σουτ του Μάζουρεκ έξω από τη μεγάλη περιοχή, πέρασε πάνω από την εστία του Λεβαδειακού.
55’ Γυριστή κεφαλιά του Σίλβα κατέληξε αρκετά άουτ και δεν απείλησε τον Κυριακίδη.
56’ Μακρινό σουτ του Μπεχαράνο κατέληξε στην αγκαλιά του Επασί.
60’ Τεράστια ευκαιρία του Μόρα έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μάζουρεκ με το σουτ του έμπειρου κεντρικού αμυντικού να περνάει ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων.
61’ Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Παναιτωλικό, με το σουτ του Μπεχαράνο μέσα από τη μεγάλη περιοχή να καταλήγει και αυτό άουτ.
68’ Εκτέλεση φάουλ του Μοράρ κόντραρε στο τείχος και κατέληξε στην αγκαλιά του Επασί.
69’ Οριζόντιο δοκάρι για τον Παναιτωλικό έπειτα από πανέμορφο σουτ του Μάζουρεκ από μεγάλη απόσταση που παραλίγο να αιφνιδιάσει τους φιλοξενούμενους.
73’ Εκτέλεση φάουλ του Μάζουρεκ από πολύ καλό σημείο, πέρασε ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας του Λεβαδειακού.
78’ Κλασσική ευκαιρία για να ισοφαρίσει ο Παναιτωλικός, όμως το σκάψιμο της μπάλας από τον Λόπες έπειτα από έξυπνη πάσα του Μάζουρεκ κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
83’ Αδύναμο πλασέ του Γιουσούφ έπειτα από μπάσιμο από αριστερά, μπλόκαρε εύκολα στην δεξιά του γωνία ο Κυριακίδης.
84’ «Κεραυνός» του Μοράρ έγλυψε το οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε άουτ.
85’ Τρομερή ευκαιρία για την ισοφάριση από τον Μαρκόβσκι που βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Επασί αλλά το σουτ που επιχείρησε δεν βρήκε εστία και πέρασε έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας του Λεβαδειακού.
88’ Νέα απίστευτη ευκαιρία για τα «καναρίνια» με τον Ζαραδούκα να απομακρύνει πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Μαρκόβσκι, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μάζουρεκ.
89’ Κεφαλιά του Μάζουρεκ, ψηλά άουτ.
Συνοψίζοντας:
MVP: Ο Επασί ήταν απλά καταπληκτικός για τον Λεβαδειακό, κατεβάζοντας τα ρολά και έχοντας σωστές αντιδράσεις και ως λίμπερο όποτε χρειάστηκε να βγει από την εστία του και να καθαρίσει τη φάση.
Η σφυρίχτρα: Καλή διαιτησία από τον Μπλάνα που δεν είχε να πάρει δύσκολες αποφάσεις, σε ένα εύκολο παιχνίδι χωρίς πολλές αμφισβητούμενες φάσεις.
Οι πάγκοι: Ο Ζοζέ Ανιγκό ήταν ο νικητής, «παρκάροντας το λεωφορείο» στην άμυνα του Λεβαδειακού και έχοντας την τύχη με το μέρος του παίρνοντας ένα πολύ σημαντικό διπλό στο Αγρίνιο. Παρ’ όλα αυτά, ο Μάκης Χάβος έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να γυρίσει την κατάσταση, χωρίς όμως να έχει την τύχη με το μέρος του.
Η φάση: Το τετ-α-τετ του Μαρκόβσκι στο 85’ όπου βγήκε μόνος του με τον Επασί, αλλά δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα εντός εστίας, πετώντας μία μοναδική ευκαιρία όχι απλά για την ισοφάριση, αλλά για να αλλάξει το μομέντουμ της αναμέτρησης έχοντας τουλάχιστον δέκα λεπτά ακόμα (με τις καθυστερήσεις) για την ανατροπή.
Ξεχώρισαν: Ο Νιάσε που ήταν εξαιρετικός στα ανασταλτικά του καθήκοντα για τον Λεβαδειακό και με το γκολ του στο 47’ χάρισε τη νίκη στους φιλοξενούμενους, όπως και ο Μιχάι για τον Παναιτωλικό που ήταν καταπληκτικός σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, σχεδόν αλάνθαστος και με πολύ ώριμες τοποθετήσεις όπου και αν χρειάστηκε.
Συνθέσεις:
Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Μαρινάκης, Μόρας, Μιχάι, Ρότσα, Μπεχαράνο, Πάουλο (57′ Λόπες), Μάζουρεκ, Κλέσιο (65′ Μοράρ), Ρόσα (46′ Μαρκόβσκι), Ντίας
Λεβαδειακός (Ζοζέ Ανιγκό): Επασί, Τσαμπούρης, Τριποτσέρης, Μεντί, Λεονάρντο, Ζαραδούκας, Νιάς, Μητρόπουλος (89′ Καλτσάς), Σίλβα (69′ Γιακουμάκης), Γιουσούφ, Μπραντάο.
Διαιτητής: Γεώργιος Μπλάνας
Α’ βοηθός: Ηλίας Αλεξέας
Β’ βοηθός: Χρήστος Μπαλτάς
4ος Διαιτητής: Νικόλαος Μακρυπόδης
Μπάμπης Τσιρώνης
agriniopress
google page rank