Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Εναλλακτικός Τουρισμός – Διάπλους Αμβρακικού Σπάρτο – Μπούκα

Η περιοχή του Αμβρακικού τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει αξιόλογες προσπάθειες ανάπτυξης Εναλλακτικού Τουρισμού με αξιοποίηση και κατασκευή τουριστικών μονάδων, κυρίως στην περιοχή του Σπάρτου Αμφιλοχίας. Λίγοι στην περιοχή γνωρίζουν πως οι ενοικιαζόμενες βίλες και τα συγκροτήματα που έχουν αναπτυχθεί λίγο έξω από το Σπάρτο, προσελκύουν εκατοντάδες τουρίστες εναλλακτικού τουρισμού κάθε χρόνο σε έναν από τους σημαντικότερους βιότοπους στην Ελλάδα. 
Μια από τις δραστηριότητες που απολαμβάνουν οι ξένοι τουρίστες είναι και ο διάπλους Σπάρτο – Μπούκα που διοργανώνεται από τους υπευθύνους της Βίλας «Αμαλία» όλη τη σεζόν με προορισμό την Ψαροταβέρνα «Φάρος» στη Μπούκα. Χθες το πρωί μια ομάδα 14 Ολλανδών, διένυσε κολυμπώντας 2 χιλιόμετρα από το Σπάρτο μέχρι τη Μπούκα όπου γευμάτισαν στη γνωστή ψαροταβέρνα «Φάρος». 

O Εναλλακτικός Τουρισμός προσφέρει μεγάλη ποικιλία επιλογών, παρέχει τη δυνατότητα εναλλαγής παραστάσεων – παραλία, βουνό, θάλασσα, δάση, ποτάμια, λίμνες – διαφορετικούς τρόπους αναψυχής και διασκέδασης και εκπαίδευση. Απευθύνεται σε κοινό που αναζητάει άλλες μορφές τουρισμού πέρα από τον παραδοσιακό. Ο Αμβρακικός και η περιοχή γύρω από αυτόν είναι το ιδανικότερο μέρος που θα μπορούσε να αναζητήσει κανείς. Στο χέρι μας είναι να τον αξιοποιήσουμε και να τον διατηρήσουμε…









agriniotimes
google page rank