Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

Καλλιόπη Κυρικλίδη : Η πρώτη των πρώτων από το Αγιο Νικόλαο στο Γενικό Λύκειο Λευκάδος

Η Καλλιόπη Κυρικλίδη  ήταν μέχρι πρόσφατα μαθήτρια του 2ου Γενικού Λυκείου Λευκάδας. Από σήμερα είναι φοιτήτρια της Νομικής Σχολής Αθηνών και η πρώτη σε μοριοδότηση στην Λευκάδα … Ένα γελαστό κορίτσι που εκτός από την εισαγωγή της  σε μία από τις κορυφαίες πανεπιστημιακές σχολές έχει και την πρωτιά στην Λευκάδα… 
Η Καλλιόπη μένει στον Άγιο Νικόλα …. Η μητέρα της διευθύντρια στο δημοτικό σχολείο  της Ζαβέρδας και ο πατέρας της ο τρομερός Θεόφιλος με τα καλύτερα ψάρια. Την βρήκαμε αμέσως μόλις ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα και η ίδια δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί, αν και με πυρετό στο κρεβάτι :  “Νιώθω ενθουσιασμένη, δε νομίζω ότι μπορώ να βρω κάποια καταλληλότερη λέξη !!!”, ήταν τα πρώτα λόγια της στο lefkadapress. 
Ποια είναι η βαθμολογία που συγκέντρωσε; “18.812 μονάδες“, θα μας ενημερώσει…Ανήκει στα παιδιά που το διάβασμα γινόταν μεθοδικά και χωρίς να γίνει αυτοσκοπός. “Η αλήθεια είναι πως δεν είχα πρόγραμμα συνεπώς δε μπορώ να πω ότι διάβαζα συγκεκριμένες ώρες κάθε μέρα. Δε θεωρώ  επίσης ότι στερήθηκα κάτι, το μόνο πράγμα που μείωσα βέβαια ήταν τις βραδινές εξόδους”, θα μας πει… Και η νομική όνειρο ζωής; Η απάντησή της αποστομωτική, ειλικρινής :”Η Αθήνα ήταν όνειρο, η Νομική προέκυψε στην πορεία.”  Τι θα έλεγε στα παιδιά που προσπαθούν; Να μη σταματήσουν να πιστεύουν στον εαυτό τους ανεξαρτήτως των συνθηκών. Αυτό ήταν που με βοήθησε και μένα έως την τελευταία στιγμή. 
google page rank