Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΖΗΣΕ ΤΟ ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ (ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ )

Πλήθος κόσμου γέμισε την πλατεία του Αγίου Νικολάου την Παρασκευή 28/7/2017. Οι κάτοικοι τίμησαν τους προγόνους τους και τις χαμένες πατρίδες τους υψώνοντας στην πλατεία του χωριού ένα όμορφο μνημείο, τα αποκαλυπτήρια του οποίου έκαναν ο δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας Γιώργος Αποστολάκης και ο πρόεδρος του χωριού Ανδρέας Φουντογλου. Το μνημείο φιλοτέχνησε ο γλύπτης Γιώργος Κικώτης.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε από τους ιερείς του χωριού, στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων και τέλος ο Κος Φουντογλου συγκινημένος πήρε το λόγο και μίλησε για την κληρονομιά των Ποντίων, τις θυσίες και τους αγώνες τους και ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Ακτίου Βόνιτσας για την αποφασιστική συμβολή του στην ανέγερση του και αποπεράτωση του μνημείου. 
Ο κος Αποστολάκης συνεχάρη τον πρόεδρο, τους υπεύθυνους της εκδήλωσης και τους κατοίκους του Αγίου Νικολάου για τις πάντα όμορφες και πετυχημένες γιορτές τους και τους ευχαρίστησε για την ζεστή φιλοξενία τους. Επίσης βραβεύτηκε και ο κος Σταύρακας Χρήστος για την προσφορά του από τον πρόεδρο του συλλόγου Φυτόπουλο Βασίλη. Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η κα Αρχοντία Μιχαήλογλου. 
             

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δημαρχος Ακτίου Βόνιτσας Γιώργος Αποστολάκης, η Αντιδήμαρχος Παναγιώτα Πανταζή, ο Αντιδήμαρχος Κώστας Φραδέλος ο δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Γούδας, ο πρόεδρος της Παλαίρου Δημήτρης Στάχτιαρης ο αντιπρόεδρος της Αμφικτυονίας Ακαρνάνων Στέλιος Ντίνος
Το δεύτερο μέρος της γιορτής ξεκίνησε με ποντιακά τραγούδια, υπό τους ήχους της λύρας, που ερμήνευσαν τα παιδιά του Ποντιακού συλλόγου "Άγιος Νικόλαος".  Στην συνέχεια τον λόγο είχαν τα χορευτικά. Χόρεψαν όλα τα τμήματα του συλλόγου του Αγίου Νικολάου, το χορευτικό του συλλόγου γυναικών Βόνιτσας 
"το Ανακτόριο", απο τον σύλλογο Πλαγιάς, από τον ποντιακό σύλλογο Αγρινίου "Δημήτρης Ψαθάς" και από την Λευκάδα ο σύλλογος ''Αγερμός". 
Οι χορευτές έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, χόρεψαν χορούς από όλη την Ελλάδα και καταχειροκροτήθηκαν από όλο τον κόσμο. Συντονιστής του δεύτερου μέρους της γιορτής ήταν ο Ευθύμιος Μυλωνίδης. 
Στη συνέχεια ο σύλλογος του Αγίου Νικολάου πρόσφερε δώρα στους εκπροσώπους των συλλόγων που πήραν μέρος και η γιορτή έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο, όλοι μαζί χόρεψαν και διασκέδασαν ως το πρωί έτσι όπως μόνο οι πόντιοι ξέρουν!!!!
Ήταν πραγματικά μια αξέχαστη βραδιά και για μία ακόμα φορά να ευχαριστήσουμε τους κατοίκους του Αγίου Νικολάου για την φιλοξενία, την ζεστασιά και την αγάπη που προσφέρουν απλόχερα σε όλους!!!!



































































































































































































































































































































































































































































































































































google page rank