Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Αγρίνιο: Δύσκολη νύχτα στον Ταξιάρχη Θέρμου, σκληρή μάχη με τις φλόγες

Δύσκολη νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι στον Ταξιάρχη Θέρμου με την πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής δεν τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο και πλησίασε κατοικημένες περιοχές.
Όπως μετέδιδε το agriniopress.gr, συντονισμένη επιχείρηση βρισκόταν χθες το βράδυ σε εξέλιξη για την ανάσχεση της πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή, όπου επιχειρούν επίγειες δυνάμεις με πεζοπόρα τμήματα και πυροσβεστικά οχήματα, καθώς και υδροφόρες του Δήμου Θέρμου, πολλοί εθελοντές, αλλά και εναέρια μέσα.

Η προσπάθεια επικεντρώθηκε κυρίως στην απομάκρυνση της φωτιάς από κατοικημένες περιοχές στον οικισμό Λούστρα της Τοπικής Κοινότητας Καλλιθέας του Δήμου Αγρινίου και του οικισμού Ταξιάρχη Θέρμου. Στον συντονισμό των επιχειρήσεων μετέχουν η Πυροσβεστική Αγρινίου και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Θέρμου, το Αστυνομικό Τμήμα Θέρμου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Δήμος Θέρμου.
Στον τόπο της πυρκαγιάς βρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Χριστίνα Σταρακά, ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας κ. Τέγας, ο Δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων και άλλοι αρμόδιοι.
Η πυρκαγιά έχει κάψει μέχρι στιγμής πάνω από 50 στρέμματα δασικής έκτασης.
iefimerida.gr 
google page rank