Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Δημήτρης Χαντάκιας, ο νεαρός συγκαταλέγεται στα next big thing του ελληνικού ποδοσφαίρου

«Περίεργος» τύπος ο Δημήτρης Χαντάκιας, που πρόσφατα επέκτεινε το συμβόλαιό του με τον Παναιτωλικό και συγκαταλέγεται στα next big thing του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Στα 22 του χρόνια μετρά ήδη 27 συμμετοχές στη μεγάλη κατηγορία και το «περίεργος» στον πρόλογο δεν είναι μεμπτό, αλλά αυτό το παιδί έχει «κάτι» που του δίνει το δικαίωμα να πιστεύει πως μπορεί να κάνει καριέρα. Τον καλώς εννοούμενο τσαμπουκά.
Γεννημένος στην Κατούνα κοντά στην Αμφιλοχία, μικρός έπαιζε μέρα-νύκτα με μία μπάλα. Κυρίως στην πλατεία του χωριού του, όπου ο πατέρας του Σπύρος διατηρεί καφετέρια. Αρχισε να αγωνίζεται στις τοπικές ομάδες Αετός Ξηρομέρου και Μεδεών Κατούνας, μέχρι που ένα ωραίο πρωί… εμφανίστηκε στο Emileon. Ηταν «σκάρτα» 17, ο Παναιτωλικός προχωρούσε σε δοκιμές για την στελέχωση των τμημάτων υποδομής του και ο μικρός μπήκε, χτύπησε την πόρτα και είπε σε ελεύθερη απόδοση. «Γεια σας, είμαι ο Δημήτρης και θέλω να δοκιμαστώ»!

Τα πήγε καλά, έμεινε και το 2014 άρχισε να «προβιβάζεται» στη «μεγάλη» ομάδα. Εκείνο το καλοκαίρι έγινε επαγγελματίας, αλλά ο δρόμος για την καθιέρωση ήταν δύσκολος. Στα μέσα της χρονιάς παραχωρήθηκε δανεικός στον Φωκικό, αλλά ορισμένοι ακόμα τον θυμούνται να λέει. «Θα γυρίσω».
Βλέπετε ο «ήρωας» της ιστορίας μας είναι πεισματάρης και δεν τα παρατά εύκολα. Αλλωστε είναι και ο Παναιτωλικός, καθώς υποστηρίζει την ομάδα της περιοχής του. Η Football League ήταν για εκείνον «σχολείο», η κατηγορία εκείνα τα χρόνια δεν θύμιζε σε τίποτα την τωρινή, επέστρεψε στα «καναρίνια» και τον Δεκέμβριο του 2015 ντεμπουτάρισε στην Σούπερ Λιγκ μπαίνοντας ως αλλαγή στο 1-1 με τον Ατρόμητο. Το νερό έμπαινε στο αυλάκι.
Τον Μάρτιο του 2016 θα βγάλει το πρώτο του 90λεπτο στη μεγάλη κατηγορία στο 1-0 επί της ΑΕΚ και μάλιστα οι φίλοι των «κυανοκίτρινων» θα τον αναδείξουν MVP. Πλέον έδειχνε να υπολογίζεται, πέρσι έπαιξε σε 17 παιχνίδια και ενόψει της επόμενης σεζόν θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Αλλωστε για αυτό επέκτεινε το συμβόλαιό του μέχρι το 2020, μία κίνηση που ήταν και «επιβράβευσης» από την ομάδα για την πρόοδό του.
Πλέον βέβαια καλείται να δουλέψει ακόμα περισσότερο και το παρορμητικό, ορισμένες φορές, παιδί που βλέπουμε μέσα στο γήπεδο, να γίνει άνδρας. Εκείνος πάντως κρατά χαμηλούς τόνους και πολλές φορές μέσα στην εβδομάδα κάνει την διαδρομή Αγρίνιο-Κατούνα-Αγρίνιο για να δει τους δικούς του ανθρώπους, δείγμα ότι δεν ξεχνά τις ρίζες του. Τα υπόλοιπα… στο γήπεδο.
Γιώργος Ντυμένος – gazzeta.gr
google page rank