Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Αποφάσεις της Διοίκησης του ΕΚ Λευκάδας-Βόνιτσας σε ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους

Να στηρίξει την απεργία στον κλάδο του εμπορίου την Κυριακή 16 Ιούλη καθώς και την απεργία στον κλάδο του επισιτισμού και των ξενοδοχοϋπαλλήλων τη Πέμπτη 20 Ιούλη αποφάσισε, μεταξύ άλλων, σε συνεδρίασή της η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας-Βόνιτσας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας – Βόνιτσας, στη συνεδρίαση της, τη Πέμπτη 6 Ιούνη 2017 αποφάσισε τα εξής:
1. Στήριξη της απεργίας στον κλάδο του εμπορίου τη Κυριακή 16 Ιούλη για την υπεράσπιση της Κυριακής αργίας διεκδικώντας:
Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.
Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο, την Κυριακή αργία.

Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομισθίου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας, σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους τους εργαζόμενους.Επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων με αναπλήρωση των απωλειών που δεχτήκαμε τα τελευταία χρόνια.
Κατάργηση των αντεργατικών-αντιλαϊκών νόμων των μνημονίων που τσακίζουν τις εργασιακές σχέσεις, μειώνουν τους μισθούς με τη διάλυση των ΣΣΕ για τους εμποροϋπαλλήλους και οδηγούν τους αυτοαπασχολούμενους σε χρέη και λουκέτα.
Όχι στη νέα φοροληστεία, στα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα που διαλύουν το εργατικό-λαϊκό εισόδημα. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι πλειστηριασμοί, οι κατασχέσεις.
Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των τριών μνημονίων, που μειώνουν συντάξεις και παροχές.
2. Στήριξη της απεργίας στον κλάδο του επισιτισμού και των ξενοδοχοϋπαλλήλων τη Πέμπτη 20 Ιούλη διεκδικώντας:
την εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων
τα μέτρα προστασίας των εποχικών εργαζομένων και ανέργων
την επαναφορά της εικοσαετίας για την χορήγηση εφάπαξ στους ξενοδοχοϋπάλληλους
3. Συμμετοχή στην κινητοποίηση που καλεί το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου τη Τετάρτη 12 Ιούλη στις 10π.μ. στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου διεκδικώντας:
Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες και τις δυνατότητες της εποχής ώστε να καλυφθούν όλα τα τμήματα και κλινικές του Νοσοκομείου.
Μονιμοποίηση όλων όσων εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας, επικουρικοί, εργολαβικοί, ΟΑΕΔ, με ατομικές συμβάσεις. Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους.
Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία-πρόνοια για όλο το λαό. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση.
Πλήρη κρατική χρηματοδότηση. Να αυξηθεί η φορολογία στο κεφάλαιο στο 45%. Να καταργηθούν όλες οι πληρωμές των ασθενών.
Να στελεχωθούν με επάρκεια και με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων όλες οι μονάδες του ΠΕΔΥ. Να μη κλείσει καμιά μονάδα ΠΦΥ.
Μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας εργαζομένων και ασθενών
4. Για το ζήτημα της λειτουργίας των Παιδικών σταθμών και το ότι πολλά παιδιά έμειναν έξω από αυτούς:
Ο ρόλος των παιδικών σταθμών δεν περιορίζεται στη φύλαξη των βρεφών και των νηπίων κατά τις ώρες εργασίας των γονιών, αλλά εστιάζει στην ομαλή ψυχοσωματική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών, γι” αυτό και το πρόβλημα απαιτεί άμεση λύση.

Να ενταχθεί η διεκδίκηση για την κάλυψη όλων των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς στις παραπάνω κινητοποιήσεις.

Απαιτούμε δομές Προσχολικής Αγωγής αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν για όλα τα παιδιά, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους, με επαρκή χρηματοδότηση, κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή, και στελέχωση με επιστημονικό παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό.»
google page rank