Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

12.774 θέσεις εργασίας με τρία προγράμματα του ΟΑΕΔ

Τρία νέα προγράμματα απασχόλησης θα «τρέξουν» τις επόμενες ημέρες ανακοίνωσε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη, στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM».
Το πρώτο αφορά την πρόσληψη 10.000 μακροχρόνια ανέργων, 55 έως 67 ετών, «στις επιχειρήσεις των ΟΤΑ 1ου και 2ου βαθμού, τουτέστιν στις επιχειρήσεις δήμων και περιφερειών, αλλά και δημόσιες επιχειρήσεις που έχουν τακτική οικονομική δραστηριότητα».

Τοδεύτερο πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει την εβδομάδα μετά την 21η Ιουλίου. Αφορά την απασχόληση στα Κέντρα Υποδοχής και Φιλοξενίας Προσφύγων και την «πρόσληψη ανέργων σε θέσεις εργασίας που θα υποστηρίζουν τη λειτουργία αυτών των Κέντρων». Πρόκειται για 1.639 θέσεις εργασίας πανελλαδικά σε ποικιλία ειδικοτήτων και μετά την αναμενόμενη έγκριση από το ΑΣΕΠ «ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα».
Το τρίτο πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα. Αφορά πρόσληψη ανέργων στον τομέα της υγείας. Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος, σύμφωνα με την διοικήτρια του ΟΑΕΔ, πρόκειται να στελεχωθούν δημόσιες μονάδες υγείας σε όλη τη χώρα. Το πρόγραμμα αφορά1.135 θέσεις απασχόλησης, θέσεις υπολειπόμενες από πρόγραμμα που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2016 και αφορούσε 4000 θέσεις εργασίας. Πρόκειται για νοσηλευτικό, βοηθητικό και παραϊατρικό προσωπικό, που θα στελεχώσει αυτές τις μονάδες και «αφορά 12μηνη πρόσληψη με αποδοχές τους εισαγωγικού κλιμακίου του δημόσιου τομέα της Υγείας». Το εν λόγω πρόγραμμα, όπως και τα άλλα δύο, αναμένεται να ξεκινήσει επίσης μέσα στην εβδομάδα μετά την 21 Ιουλίου, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία του ΑΣΕΠ.
Σε εξέλιξη βρίσκεται ένα ακόμη, τέταρτο πρόγραμμα απασχόλησης, που ξεκίνησε στις 12 Ιουλίου, για ανέργους 25 έως και 29 ετών με τις επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν να δύνανται να κάνουν αιτήσεις μέχρι και την 1η Αυγούστου στην πλατφόρμα του ΟΑΕΔ, ώστε να «επιχορηγηθούν για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας που θα απασχολήσουν τους νέους αυτής της ηλικίας που έχουν τελειώσει την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας, έχουν δηλαδή κάνει την πρακτική τους εξάσκηση».

Πηγή: e-dimosio.gr
google page rank