Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

ΕΚΔΡΟΜΗ - ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΤΟΥΝΑΣ ΣΕ ΙΕΡΕΣ ΜΟΝΕΣ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ- ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ ΚΑΙ ΧΑΛΚΙΔΟΣ.

Με τη χάρη και τη βοήθεια του Θεού μας το διήμερο 29-30 Μαΐου πραγματοποιήσαμε προσκυνηματική εκδρομή σε προσκυνήματα της Λαμίας, της Λιβαδειάς και της Χαλκίδος.
Την πρώτη ημέρα επισκεφθήκαμε την Ιερά Μονή του Οσίου Λουκά στη Βοιωτία, όπου είχαμε την ιδιαίτερη Ευλογία να προσκυνήσουμε το άφθαρτο Ιερό λείψανο του Οσίου Λουκά ο οποίος έζησε και ασκήθηκε στο μοναστήρι αυτό. Μετά από εκεί κατευθυνθήκαμε προς την Λαμία όπου υπάρχει η Ιερά Μονή Αγάθονος στην οποία φυλάσσεται  το άφθαρτο σκήνωμα του π. Βησσαρίωνα.
Την επόμενη ημέρα αφού διανυκτερεύσαμε στη πόλη της Χαλκίδος επισκεφθήκαμε το Προκόπη Ευβοίας όπου εκεί βρίσκετε το Ιερό λείψανο του Οσίου Πατρός ημών Ιωάννου Ρώσου, και στη συνέχεια στην Ιερά Μονή Οσίου Δαυίδ του Γέροντος όπου εκεί φυλάσσεται η κάρα του Οσίου Δαυίδ αλλά και οι Τάφοι δύο αγιασμένων κληρικών της εποχής μας του πατρός Ιακώβου και του πατρός Κυρίλλου.
Δοξάζουμε και ευχαριστούμε το Θεό μας που μας αξίωσε να προσκυνήσουμε τρία άφθαρτα σώματα αγίων της Εκκλησίας μας και να πάρουμε Ευλογία από αυτά.
Οι Άγιοι της Εκκλησίας μας είναι εκείνοι που διαλαλούν πάντα την αλήθεια της πίστεως μας και την Παντοδυναμία του αληθινού Θεού του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. 
Ευχόμαστε οι Άγιοι μας να είναι βοήθεια και να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση σε όλους εμάς.










google page rank