Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Μ. Βορίδης: Η νίκη της ΝΔ στις επόμενες εκλογές θα είναι ηγεμονική


Παραχωρώντας συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης στο Αγρίνιο νωρίτερα σήμερα ο Τομεάρχης Δημόσιας Διοίκησης της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης, υποστήριξε, πως «όλα τα αφηγήματα που προσπάθησε να παρουσιάσει στον λαό ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχαν» ενώ  η δημοσκοπική εικόνα που υπάρχει δείχνει «λαϊκή αναντιστοιχία» της κυβέρνησης. Κάλεσε την κυβέρνηση «να φανεί σε κάτι χρήσιη» και να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές λέγοντας ότι βρίσκεται σε διαρκή διάψευση κάνοντας επώδυνους συμβιβασμούς.
Ο κ. Βορίδης έκανε λόγο για «νέο αφήγημα» το οποίο  προσπαθεί να περάσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία το οποίο προέκυψε αφού απέτυχαν όλα τα προηγούμενα. Όπως είπε «δεν έχουν  περάσει πολλές μέρες από όταν έλεγε η κυβέρνηση ότι αν δεν μας δώσουν το χρέος θα απονομοθετήσει τα μέτρα που έφερε στη Βουλή. Τελικά, ο κ. Τσακαλώτος ακολουθεί την πολιτική που ασκούσαμε μέχρι το ’14 με πρόσθετα μέτρα πολλών δις και με καθυστέρηση 2,5  χρόνων».

Ο κ. Βορίδης προέβλεψε «συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ» και «ηγεμονικό αποτέλεσμα» για την Νέα Δημοκρατία, αποφεύγοντας να μιλήσει για αυτοδυναμία και λέγοντας ότι το κόμμα του επιθυμεί τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις. «Τα αποτελέσματα των εκλογών, όποτε και να γίνουν, θα είναι συντριπτικά κατά του ΣΥΖΡΙΖΑ. Ο κόσμος θα τιμωρήσει αυτούς που τον κορόιδεψαν με τρόπο εντυπωσιακότερο  από όσα δείχνουν οι δημοσκοπήσεις», υποστήριξε.
Τόνισε, αναφερόμενος στα θέματα της Παιδείας, πως είναι απαράδεκτο ο υπουργός να παραδέχεται διακίνηση ναρκωτικών στα Πανεπιστήμια και να λέει πως αυτό θα πρέπει να το αντιμετωπίσει το φοιτητικό κίνημα, ενώ παραδέχτηκε πως η Ν.Δ. έχει ευθύνες γιατί άφησε να δημιουργηθούν άβατα. «Οι πλούσιοι έχουν χώρο και κήπο, οι φτωχοί είναι εκείνοι που θέλουν προστασία στον δημόσιο χώρο, στα Λιόσια ή το Μενίδι», τόνισε συμπληρώνοντας ότι η ανομία έχει αυξηθεί στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ.
Ειδική μνεία έκανε στο θέμα που έχει δει το φως της δημοσιότητας για συνομιλίες του υπουργού Άμυνας κ. Καμμένου με ισοβίτη καταδικασμένο για ναρκωτικά. Τόνισε ότι είναι απαράδεκτο να συνομιλεί υπουργός με ισοβίτη και αναρωτήθηκε πως μπορεί να εξαρτάται μια κυβέρνηση από «αυτόν τον υπουργό».  «Είναι δυνατόν μέλη της να ανακατεύονται σε δίκες για ναρκωτικά; Ενδιαφέρεται και για άλλες υποθέσεις ο κ. Καμμένος; Και μάλιστα να παρέχει έμμεση κάλυψη σε αυτόν ο υπουργός Δικαιοσύνης;», αναρωτήθηκε ο κ. Βορίδης
Ο τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας ισχυρίστηκε πως η ΝΔ έχει τον μηχανισμό να ενεργοποιήσει τον «λαϊκό παράγοντα», ενώ , όπως ισχυρίστηκε, τα στελέχη και οι φίλοι του κόμματος ζητούν να μπουν στην εξίσωση κάτι που θα γίνει όταν το αποφασίσει ο αρχηγός της ΝΔ ανάλογα με τις εξελίξεις. Ενδιαφέρουσα απάντηση έδωσε ο κ. Βορίδης και σε ερώτηση αν συμφωνεί με την πρόταση του δημάρχου Μεσολογγίου να μην δίνονται τα προνοιακά επιδόματα σε όσους ρομά δείχνουν παραβατική συμπεριφορά: «Δεν συμφωνώ, τα επιδόματα δίνονται συχνά για τα παιδιά και για την φτώχεια. Αν κάποιος πατέρας είναι παραβατικός πρέπει να τιμωρηθούν τα παιδιά του; Άλλο θέμα είναι να συνδέσουμε τα επιδόματα με πιο παραγωγικές πολιτικές».
agriniopress
google page rank