Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Το πρώτο έργο του Δήμου Ακτίου - Βόνιτσας επί Δημαρχίας Γιώργου Αποστολάκη στην Κατούνα αποπερατώνεται αυτές τις μέρες και τόσα άλλα ….

Πριν από μερικά χρόνια μπορούσες να οραματιστείς και με σκληρή δουλειά να προγραμματίσεις και να εντάξεις, φαντάζει από δύσκολο έως αδύνατο πια.
Μέσα σε όλα αυτά ο Δήμαρχός μας και η δημοτική του ομάδα τρέχουν και δουλεύουν  ασταμάτητα χωρίς  να λαϊκίζουν. 
Το πρώτο έργο επί Δημαρχίας και Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργου Αποστολάκη στο Δήμο Ακτίου –Βόνιτσας που ξεκίνησε σε λιγότερο από ένα χρόνο  το 2015 αποπερατώνεται στην Κατούνα αυτές τις μέρες. Από τα βασικά προβλήματα της ορεινής περιοχής μας είναι η αγροτική οδοποιία έτσι ώστε να είναι εύκολη με λιγότερα έξοδα η διάβαση των αγροτοκτηνοτρόφων. 
Το οδικό δίκτυο που ξεκινάει περίπου από την περιοχή «Αναγνώστου Λάκκος» από το οδικό δίκτυο Κατούνα – Τρύφος και κατευθύνεται κάθετα αριστερά ανάμεσα από τις περιοχές «χώνες» και «Αγκίστρα» και καταλήγει κοντά στην δεύτερη βρύση που συναντάμε μεταξύ Αγίας Παρασκευής και Νήσσας. 
Η καλή συνεργασία των Δημοτικών Συμβούλων, από την Κατούνα Στούπας Θεόδωρος (αναπληρωτής Δήμαρχος), Προδρομίτης Σωτήρης(Αντιδήμαρχος), Καρέλου Αθηνά (Γραμματέας Δημ. Συμβουλίου και αντιπρόεδρος του κέντρου Κοινωνικής μέριμνας) όπως και του προέδρου του χωριού Καφρίτσα Θωμά να δώσουν προτεραιότητες σε έργα ουσιαστικά για την ενότητα Μεδεώνος φέρνει θετικά αποτελέσματα πριν καν συμπληρώσουν 3 χρόνια από την ορκωμοσία τους.
Ίσως είναι ο μοναδικός Δήμος στην Αιτωλοακαρνανία που σε μια περίοδο, που δεν μοιάζει καθόλου με της άλλες για την Ελλάδα και είναι η πιο τραγική από οικονομικής άποψης τα τελευταία 40 χρόνια και έχουν δρομολογηθεί αλλά και αποπερατώνονται έργα όπως αυτό.
Το έργο είναι στην ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 3 «ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ». Μέτρο 321
Το έργο θα εξυπηρετεί κυρίως αγροτοκτηνοτρόφους στην περιοχή Μουτζούρια.
Έχει τον τίτλο: ΒΕΛΤΙΩΣΗ & ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΪΑΣ ΚΑΤΟΥΝΑΣ - ΠΑΛΙΟΠΗΓΑΔΟ - ΜΟΥΤΖΟΥΡΙΑ  Δ. E. ΜΕΔΕΩΝΟΣ.
Ο εν΄ λόγω δρόμος έχει συνολικό μήκος 3.000 μέτρα περίπου και πλάτος 5,50μ.
Όλα τα χωματουργικά και τεχνικά και οδοστρωσία έχουν τελειώσει αναμένεται να τελειώσουν αυτές τις μέρες τα ασφαλτικά και η σήμανση πινακίδων και διαγράμμισης. 
Μην ξεχνάμε πως η πρώτη μελέτη του έργου ήταν μια, από τις πολλές που παρέδωσε στις τεχνικές υπηρεσίες του νέου Δήμου ο π. Δήμαρχος Μεδεώνος Γιάννης Σεραφής και μετατράπηκε και αξιοποιήθηκε και εντάχθηκε τώρα, επί Γιώργου Αποστολάκη..

Και για του λόγου το αληθές ποιος θα περίμενε πως η σημερινή δημοτική αρχή θα έκανε τόσα έργα ποιος περίμενε πως θα τα έβγαζε πέρα μέσα σε αυτή την οικονομική και καταστροφική κρίση για τους Έλληνες, όπου οι περισσότεροι δήμοι της χώρας είναι έτοιμοι για λουκέτο.
-Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα που κληρονόμησε ο Δήμος και δυστυχώς  παραμένει άλυτο για πολλά χρόνια  είναι η λειτουργία με τις εφημερίες του κέντρου Υγείας Κατούνας

Και για του λόγου το αληθές ο Δήμαρχος Γιώργος Αποστολάκης και η δημοτική του ομάδα παρέλαβε το Ιατρείο μας με τα προβλήματα του όπως είναι σήμερα. Μπορεί να μην είναι στην δικαιοδοσία του Δήμου αλλά πάλεψε, διοργάνωσε  συλλαλητήριο στο Σαμάρι, άσκησε δριμύτατη κριτική στην 6 ΥΠΕ και στο υπουργείο Υγείας για το  θέμα του κέντρου Υγείας της Κατούνας και των προβλημάτων του.
-Το ίδιο πάλεψε και παλεύει για το Αστυνομικό τμήμα Κατούνας και τα κατάφερε μέχρι στιγμής με τον καλύτερο τρόπο, μιας και άρχισε άμεσες επαφές στο αρμόδιο υπουργείο με του που εκλέχθηκε και το έβαλε σε προτεραιότητα.  Μην ξεχνάμε το ΑΤ Κατούνας  ήταν έτοιμο να φύγει, το είχε προγραμματίσει το αρμόδιο Υπουργείο. Ήθελαν κάθε δήμος 1 αστυνομικό τμήμα μόνο, με τους αρμόδιους αξιωματούχους της καρέκλας που έστελνε χωρίς να ξέρουν τι πραγματικά προσφέρει το Α.Τ. Κατούνας σε ολόκληρη και δύσκολη  περιοχή του Ξηρομέρου που οι παραβατικότητα δεν είναι στα απλά πράγματα.
Τι πραγματικά προσφέρουν όλοι οι αστυφύλακες που εργάζονται σε μια τόσο μεγάλη περιοχή που όλα είναι δύσκολα εμείς οι κάτοικοι το ξέρουμε και τους στηρίζουμε μόνο και μόνο για το συμφέρον του συνόλου της τοπικής μας κοινωνίας. 
Αν ρίξουμε και μια μάτια στο καταπράσινο γήπεδο της Κατούνας που όλοι ξαφνιάστηκαν και το χρησιμοποιούσαν σαν μοχλό αντιπολίτευσης μερικοί σε βάρος  της νεολαίας και αποπροσανατολισμού θα μπορούσαμε να πούμε, για να το χρησιμοποιούν για δικά τους προσωπικά συμφέροντα. Τώρα που το γήπεδο ετοιμάζεται τους κακοφάνηκε τους χάλασε τα σχέδια. Έτοιμο και αυτό σε λίγες μέρες με τις μεγάλες προσπάθειες του Δήμου και του προέδρου του χωριού. Ετοιμάζεται και ο δίπλα χώρος σαν βοηθητικό ελπίζουμε και αυτό να γίνει σιγά σιγά.  
Τι να πεις κανείς για την δημιουργία και την στελέχωση των ΚΔΑΠ Μεδεώνος που προσφέρει τόσα πολλά στους μικρούς μας μαθητές. Ξεχνάτε πως ο Δήμαρχος ο ίδιος έκανε παρέμβαση που δεν ήθελαν να δώσουν αίθουσα. Τώρα όλοι μαζί δίπλα στα μικρά παιδιά που είναι το αύριο του τόπου μας. 
-Αλήθεια πόσα παιδιά πέρασαν σε ανώτατες σχολές τέτοια εποχή πέρσι ήταν που ο Δήμος μας κηρύχτηκε σεισμόπληκτος λόγω του σεισμού της Λευκάδας.

-Αλήθεια πόσα χρόνια ήταν έρμαιο της εκάστοτε δημοτικής αρχής, τόσοι υπάλληλοι διαφόρων ειδικοτήτων (από καθαριότητας μέχρι γραφείων) ενώ είχαν επιλεγεί με τα μόρια του ΑΣΕΠ και ποιος έτρεξε γι’ αυτό και να ανοίξουν οι προσλήψεις  για να μπορέσει επιτέλους ο Δήμος να δουλέψει έχοντας προσωπικό και να μην είναι σκλάβος και αυτός ορισμένων και οι οικογένειες τους να μην είναι πλέον όμηροι κανενός και να προγραμματίζουν την ζωή τους αλλά και να ψηφίζουν ότι θέλουν χωρίς φόβο. 
-Σε όλα αυτά ήρθε και οι δημοπρασία του πρώτου μέρους του βιολογικού καθαρισμού της Κατούνας.
-Πριν λίγες μέρες  η αγροτική οδοποιία του Αετού δημοπρατήθηκε «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΒΑΡΚΟΥ ΠΡΟΣ ΜΕΓΑ ΚΑΜΠΟ Τ.Κ. ΑΕΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ - ΒΟΝΙΤΣΑΣ», συνολικού προϋπολογισμού 900.000,00 €.
Ο  δρόμος  αποτελείται  από  δύο  κλάδους με πρώτο και μεγαλύτερο μήκους 4.980 μέτρα αρχίζει  από  τα  όρια  του  οικισμού  "Αετός"  στη  θέση  "Βαρκό"  και  διασχίζει  τον   κάμπο  με  κατεύθυνση  προς  δυτικά  και  στη  συνέχεια  βόρεια  όπου  διασταυρώνεται  με  τον  υπάρχοντα  ασφαλτοστρωμένο, εν μέρει,  αγροτικό  δρόμο  Παπαδάτου - Άγιος  Νικόλαος.  
Στην  αρχή  ενώνεται  με την  υπάρχουσα  άσφαλτο.  Στη  συναρμογή  θα  γίνει  επικάλυψη  του  υπάρχοντος τμήματος  της  ασφάλτου  μέχρι  το  υπάρχον  γεφύρι,  και  ανύψωση  της  ερυθράς για  την  απάλειψη  της  καμπυλότητας.  
Ο δεύτερος  κλάδος  μήκους  1.720 μέτρα  εξυπηρετεί  τις  ιδιοκτησίες  και την  κυκλοφορία  περιμετρικά  του  οικισμού  Αετού. 
-Τα σφαγεία έτοιμα για δημοπράτηση πάρθηκε η απόφαση στο Δημοτικό συμβούλιο και βγήκαν  οι άδειες που χρειαζόταν, μέσα στον Ιούλιο μπαίνει οικονομική επιτροπή και ορίζεται η δημοπρασία. 
-Πραγματοποιήθηκε μετά από καιρό  ανακατασκευή της υδατοδεξαμενής της Κατούνας στο αλσύλλιο η μόνωση, η στεγανότητα και όλες οι εργασίες στο να πίνουμε καθαρό νερό. 
-Επιτέλους επισκευάσθηκε το χρόνιο πρόβλημα της γεώτρησης της Κομποτής με πολλές αλλαγές στο σύστημα και στα μηχανήματα και ετοιμάζεται η κατασκευή δεύτερης. 
-Μέσα στον Ιούλιο ανακατασκεβάζεται και η δεξαμενή της Κωνωπίνας όπως και στα υπόλοιπα χωριά. 
-Το ΚΕΠ πλέον λειτουργεί χωρίς πρόβλημα.
«Το Βοήθεια στο σπίτι» πάντα στην πρώτη γραμμή για την εξυπηρέτηση των πολιτών, όπως και οι υπάλληλοι που είναι στο Δημαρχείο Κατούνας.   
-Το νέο σιντριβάνι στην Κατούνα διέψευσε τις Κασσάνδρες που έλεγαν δεν θα γίνει ποτέ.  
-Όσο αφορά τα Ιαματικά Λουτρά Αγίου Βάρβαρου Τρύφου που είναι από τα λίγα στολίδια της Αιτωλοακαρνανίας που παρέλαβε σε τέτοια κατάσταση, έχει γίνει η εκκαθάριση έχουν κατατεθεί οι άδεις των λουτρών και παίρνουν ένα τέλος τα δικαστήρια, που με το νέο έτος και αυτά θα βρουν το δρόμο τους.
-Έτοιμο το νέο δίκτυο ύδρευσης και έχουμε δημοπράτηση των ρολογιών και των εξαρτημάτων σύνδεσης  
-Και ήρθε ένα έργο  ο δρόμος – όνειρο πολλών δεκαετιών, μήκους 8,160 μέτρων που σήμερα απαιτείται περίπου μισή ώρα για να διανυθεί από τα καλύτερα όνειρα της Κατούνας για να βγει προς την Θάλασσα, η έγκριση του δρόμου Κατούνα - Λουτράκι, ποιος το περίμενε αλήθεια. Ένα μεγάλο έργο μεγάλης σημασίας για τον Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας, που εντάχθηκε στο εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Το έργο αυτό είναι πολύ μεγάλης σημασίας για τον Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας και στοχεύει στην αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας και στην λειτουργικότητα της οδικής δικτύωσης και ένωσης της δημοτικής ενότητας Μεδεώνος με τον υπόλοιπο δήμο, διευκολύνει την πρόσβαση στις γεωκτηνοτροφικές μονάδες, ενισχύει την ανάπτυξη και επιλύει οριστικά το χρόνιο πρόβλημα ύδρευσης του Λουτρακίου. 
Ένας δρόμος που ενώνει το Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας και εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων της Κωνωπίνας, του Αετού, του Αγίου Νικολάου, της Κομποτής και της Κατούνας αλλά και όσων θέλουν να κινηθούν προς το Λουτράκι, την Βόνιτσα, Πάλαιρο, Λευκάδα. Αποτελεί την διέξοδο του ορεινού κεντρικού Ξηρομέρου προς την Θάλασσα, προς την εθνική οδό Αμφιλοχίας –Βόνιτσας όπως και την εναλλακτική λύση Αγρινίου-Βόνιτσας παρακάμπτοντας την Αμφιλοχία.
H δημοτική Αρχή Ακτίου- Βόνιτσας υποστηρίζει πως επρόκειτο για δέσμευση και όραμα της και πως «μεθοδικά το σχεδίασε, το πάλεψε και το πέτυχε, παρόλο που δεν εντάσσονταν στο ΕΣΠΑ μετά από εξαντλητική προσπάθεια κατόρθωσε να πείσει για την αναγκαιότητα του έργου» με αποτέλεσμα να ενταχθεί στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων Π.Δ.Ε. προϋπολογισμού 3.550.000,00€.
 Δεν θα γράψουμε ούτε θα αναφερθούμε στην καθημερινότητα, για τις καθαριότητες, τις αποψιλώσεις, την αλλαγή και συμπλήρωση δοχείων απορριμμάτων, των ηλεκτρικών επισκευών και τοποθέτηση κολόνων φωτισμού
Δεν θα αναφερθούμε στην καθημερινή χρήση των μηχανημάτων του δήμου στην αγροτική οδοποιία μας, δεν θα αναφερθούμε στα δύσκολα καιρικά φαινόμενα με το χιόνι που όλοι οι του Δήμου έτρεχαν για να μείνουν τα χωριά μας και τα σχολεία ανοιχτά. 
Δεν θα αναφερθούμε στις μεγάλες αλλαγές και εργασίες στο Δημοτικό σχολείο Αετού.
Ούτε στις πάμπολλες εργασίες όλων των κτιρίων σχολείων της Κατούνας και διπλανών χωριών σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης της ενότητας Μεδεώνος.
Ούτε στην μεγάλη προσφορά του Δήμου στα πολιτιστικά και αθλητικά όπως για παράδειγμα στην συνδρομή του στο πολιτιστικό κέντρο της Κωνωπίνας. (σ’ αυτά θα αναφερθούμε σε άλλο άρθρο μας) 
Γεγονός είναι ένα πως η σημερινή δημοτική αρχή με μηδέν έσοδα έκανε και θα κάνει πολλά πράγματα  γιατί συνδύασε την εμπειρία του Γιώργου Αποστολάκη με την όρεξη και το μεράκι της υπόλοιπης δημοτικής του ομάδας
Χωρίς να ξεχνάμε τις απανωτές (πολιτικές εκλογές και δημοψήφισμα), τα χρόνια τα δύσκολα που περνάμε με τα capital controls των τραπεζών που έφεραν τους Δήμους πολλά χρόνια πίσω.  
Χωρίς να ξεχνάμε το μεγάλο πλήγμα που υπέστη η νέα δημοτική αρχή που το Νο 2 σε εμπειρία που είχε το όνομα Νικόλαος Τσακάλης που τέτοια εποχή το 2016 πάλευε να μην μετατραπεί η Πάλαιρος σε κέντρο μεταναστών, έφυγε από την ζωή, εν ώρα καθηκόντων του   ενώ είχε να προσφέρει πάρα πολλά ακόμα. 
Θα συνεχίσουμε την ενημέρωση σας πιο αναλυτικά μιας και πλησιάζουμε στα τρία χρόνια της Δημοτικής αρχής και την προσφορά τους σε ολόκληρο το Δήμο κάτω από συνθήκες τραγικές για την χώρα. 

google page rank