Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΣΤΗ ΝΗΣΣΑ ΜΕΔΕΩΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΟΙ ΠΡΟΒΑΤΙΝΕΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΨΗΝΟΝΤΑΙ

Οι προετοιμασίες συνεχίζονται για την αυριανή εκδήλωση στην Νήσσα Μεδεώνος δίπλα στο ποτάμι ανάμεσα στα πολύχρονα πλατάνια. 
Οι συμμετοχές είναι πολλές  αναμένεται πλήθος κόσμου όπως κάθε χρόνο διότι στην συγκεκριμένη τοποθεσία είχε αρχίσει η εκδήλωση "γιορτή πρατίνας" και έγινε γνωστή στο Πανελλήνιο. 
Η εκδήλωση ξεκίνησε επί δημαρχίας Μεδεώνος  του Δημητρίου Τζαβαλά την δεκαετία του 2000 και την διοργάνωνε ο Δήμος που είχε έδρα την Κατούνα. Συνεχίστηκε για πολλά χρόνια και επί Δημαρχίας Γιάννη Σεραφή, αλλά τα τελευταία χρόνια της δημαρχίας του(οχτώ χρόνια ήταν δήμαρχος) την σταμάτησε διότι το κόστος όλο και αυξανόταν, κάθε χρόνο ερχόταν και περισσότερος κόσμος απ' όλη την Ελλάδα  έσοδα μηδέν. 
Μετα από λίγα χρόνια παύσης, την εκδήλωση συνέχισε να την διοργανώνει ο Ιππικός όμιλος Κατούνας αφού πρόσθεσε στην εκδήλωση και τα άλογα με την στήριξη του Δήμου Μεδεώνος. Όπως γίνεται και σήμερα με την στήριξη του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας. Στο πανέμορφο τοπίο της Νήσσας θα υπάρχει ψητή προβατίνα, ζωντανή μουσική, χορευτικά και επίδειξη των καβαλάρηδων με τα άλογά τους στον ειδικό διαμορφωμένο χώρο. Στην εκδήλωση  μάλιστα πηγαίνουν και αρκετές οικογένειες ή παρέες και ψήνουν προβατίνες μόνοι τους. 

Είναι μια ευκαιρία για κάθε για κάθε πεζοπόρο να γνωρίσει και να ανακαλύψει την περιοχή φθάνοντας έως τα παλιά Αχυρά ή το παλιό Βούστρι.
Αν έρχεστε από Αγρίνιο και Αμφιλοχία περνάτε από την Κατούνα και λίγο έξω από αυτή στον συνοικισμό των νέων Αχυρών στρίβεται αριστερά περνώντας την Αγία Δευτέρα Κατούνας, την Αγία Παρασκευή Μπόικου και φτάνετε στο πανέμορφο τοπίο της Νήσσας. 
Αν έρχεστε από Βόνιτσα μπορείτε να έρθετε και από την Τρύφου υπάρχει δρόμος που οδηγεί στην Νήσσα, η από το Λουτράκι Κατούνας και να συνεχίσετε την προηγούμενη διαδρομή. 
Ένα είναι σίγουρο πως η μέρα αυτή θα σας μείνει αξέχαστη σε αυτό το παρθένο μνημείο της φύσης που λέγεται Νήσσα. 


ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΥΤΙΒΗΣ 
google page rank