Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στο ΚΥ Αμφιλοχίας

Την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση του κ. Βαγγέλη Τσούκα, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης « Κίνηση Ενεργών Πολιτών του Δήμου Αμφιλοχίας για την Ανατροπή και την Αναγέννησ稻 με τον υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Μιλτιάδη Ζαμπάρα και την διευθύντρια- συντονίστρια επιστημονικής λειτουργίας του Κ.Υ. Αμφιλοχίας κα Σπυριδούλα Καραδήμα.
Ο κ. Ζαμπάρας τόνισε ότι: «Επιθυμία του Υπουργείου Υγείας και της 6ης ΥΠΕ είναι όλες οι Υπηρεσίες Υγείας της χώρας να είναι συνεχώς βελτιούμενες, διευρυνόμενες και οικονομικά βιώσιμες για όλους τους πολίτες , καθώς και για τις επόμενες γενεές, στοχεύοντας σταθερά:
• Στη διαρκή βελτίωση της υγείας του πληθυσμού και τη μείωση των ανισοτήτων στον τομέα της υγείας, μέσω της ασφάλειας και ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας,
• Στη διασφάλιση ισότιμης και καθολικής πρόσβασης των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας,
• Στην ενίσχυση της συνεργασίας των χρηστών υπηρεσιών υγείας, των επαγγελματιών υγείας-πρόνοιας, των φροντιστών και της κοινότητας (τοπική κοινωνία), για τη μεγιστοποίηση της απόδοσης των υπηρεσιών υγείας και
• Στην ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού μέσω δράσεων εκπαίδευσης και ενδυνάμωσής του.
Ακολούθως η κ. Καραδήμα παρουσίασε όλες τις πρόσφατες παρεμβάσεις που έγιναν από την έναρξη της θητείας της το Νοέμβριο του 2016, τονίζοντας ότι:

Κυνηγοί μετάλλων ξήλωσαν χάλκινους αγωγούς αλεξικεραύνου από σχολείο στην Κατούνα

Κυνηγοί μετάλλων τις προηγούμενες μέρες άρπαξαν χάλκινους αγωγους αλεξικεραύνου μεγάλου μήκος από σχολείο στην κατούνα.

Αναλυτικότερα, μεταξύ Τρίτης 27 και Τετάρτης 28 Ιουνίου οι δράστες μπήκαν στον αύλειο χώρο του σχολείο και ξήλωσαν τους χάλκινους αγωγούς μήκους 500 περίπου μέτρων, συνολικής αξίας 2.000 ευρώ.


Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Κατούνας που έχει αναλάβει την προανάκριση.





 agriniopress.gr

Συγκέντρωση αγροτών και κτηνοτρόφων έξω από την Δ.Ο.Υ. Αγρινίου (φωτο)

Συγκέντρωση έξω από τη Δ.Ο.Υ. Αγρινίου πραγματοποίησαν σήμερα (Παρασκευή 30 Ιουνίου) στις 11:30 το πρωί μέλη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας και της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Αιτωλοακαρνανίας με αφορμή τα νέα μέτρα, τη μείωση του αφορολόγητου εισοδήματος από 8.600 στα 5.600 ευρώ, την επιβάρυνση στις ασφαλιστικές εισφορές και το νέο χαράτσι για το νερό ύδρευσης και άρδευσης μεταξύ άλλων.
Συγκεκριμένα, διεκδικούν:
– Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ προσαυξημένο με 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης και φορολόγηση με βάση το πραγματικό εισόδημα αγρότη και κτηνοτρόφου. Σταδιακή αύξηση της φορολογίας ως 45% για τα μεγάλα εισοδήματα.
– Κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών για την υγεία (6.95%) επειδή η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Αναβάθμιση και στελέχωση Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, δωρεάν δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και πρόνοια.

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Σημαντική αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στο ΚΥ Αμφιλοχίας

Την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση του κ. Βαγγέλη Τσούκα, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης « Κίνηση Ενεργών Πολιτών του Δήμου Αμφιλοχίας για την Ανατροπή και την Αναγέννησ稻 με τον υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Μιλτιάδη Ζαμπάρα και την διευθύντρια- συντονίστρια επιστημονικής λειτουργίας του Κ.Υ. Αμφιλοχίας κα Σπυριδούλα Καραδήμα.
Ο κ. Ζαμπάρας τόνισε ότι: «Επιθυμία του Υπουργείου Υγείας και της 6ης ΥΠΕ είναι όλες οι Υπηρεσίες Υγείας της χώρας να είναι συνεχώς βελτιούμενες, διευρυνόμενες και οικονομικά βιώσιμες για όλους τους πολίτες , καθώς και για τις επόμενες γενεές, στοχεύοντας σταθερά:
Στη διαρκή βελτίωση της υγείας του πληθυσμού και τη μείωση των ανισοτήτων στον τομέα της υγείας, μέσω της ασφάλειας και ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας,
Στη διασφάλιση ισότιμης και καθολικής πρόσβασης των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας,
Στην ενίσχυση της συνεργασίας των χρηστών υπηρεσιών υγείας, των επαγγελματιών υγείας-πρόνοιας, των φροντιστών και της κοινότητας (τοπική κοινωνία), για τη μεγιστοποίηση της απόδοσης των υπηρεσιών υγείας και

ΒΟΝΙΤΣΑ: ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ

Χθες Τετάρτη 28 Ιουνίου παρουσιάσθηκε στον προαύλιο του Γυμνασίου - Λυκείου Βόνιτσας από την θεατρική ομάδα του ΓΕΛ Βόνιτσας το αριστούργημα του Δημήτρη Ψαθά «Οι Μικροί Φαρισαίοι» με μεγάλη επιτυχία.
Το πασίγνωστο θεατρικό, ανέβηκε για πρώτη φορά με μεγάλη επιτυχία από το ΓΕΛ Βόνιτσας, στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, στα πλαίσια του 8ου Μαθητικού Φεστιβάλ Θεάτρου, που διοργάνωσε ο Δήμος Αγρινίου και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.
Οι μαθητές του Λυκείου Βόνιτσας έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και παρουσίασαν χθες μια μονοδική παράσταση και καταχειροκροτήθηκαν 
Υπεύθυνοι καθηγητές του θεατρικού Ασπρογέρακας Αντώνης, Κοτρώτσος Ιωάννης και Τσακίρη Βασιλική είχαν δουλέψει εντατικά μαζί με τα παιδιά για να βγει αυτή η υπέροχη παράσταση.
Η θεατρική παράσταση παρουσιάσθηκε υπό την αιγίδα του Κέντρου κοινωνικής μέριμνας και ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας. 

ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:

Σοκ! Αυτοκτονία φοιτητή στο ΤΕΙ Μεσολογγίου

Με μια πολύ άσχημη είδηση ξημέρωσε η μέρα για την περιοχή Μεσολογγίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του aixmi-news.gr νεαρός που εκτιμάται ότι είναι φοιτητής, βρέθηκε πριν λίγη ώρα κρεμασμένος στις εγκαταστάσεις του τμήματος Λογιστικής του ΤΕΙ. 
Η Αστυνομία βρίσκεται εκεί αυτή την ώρα και προσπαθεί να συλλέξει περισσότερα στοιχεία για το τραγικό αυτό συμβάν. Σημειωτέον ότι σε λίγη ώρα θα ξεκινούσε εξεταστική σε μάθημα του τμήματος.
aixmi

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΕΝΟΣ ΓΕΛΟΙΟΥ με τον Δημήτρη Βερυκιο στην Πάλαιρο στις 3 Αυγούστου. Εικαστικός Σύλλογος Παλαίρου ΧΡΩΜΑΤA


SOS εκπέμπουν οι πηγές των Ακαρνανικών κατέβηκε πολύ χαμηλά η στάθμη τους αν δεν κάνουμε οικονομία θα μείνουμε χωρίς νερό.

Εξαιτίας του καύσωνα, με τις υψηλότερες θερμοκρασίες των τελευταίων 10 ετών, και της υπερκατανάλωσης και τις λίγες χιονοπτώσεις που είχαμε φέτος στα ακαρνανικά και το λίγο διάστημα που κρατήθηκαν χιονισμένα, επίσης για τις ελάχιστες βροχοπτώσεις η στάθμη των πηγών είναι πολύ χαμηλά.  
Δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα με το νερό φέτος το Καλοκαίρι, τα περισσότερα χωριά του Δήμου μας υδρεύονται από τα Ακαρνανικά.  
Ύστερα από πληροφορίες του katouna news μιας η στάθμη του νερού έχει κατέβει υπερβολικά θυμίζοντας άλλες εποχές που είχαμε πρόβλημα και είχαμε νερό με διακοπές. 
Είναι στο χέρι μας αν θα έχουμε νερό ή όχι, αν κάνουμε οικονομία νερού και σωστή κατανάλωση όλα θα πάνε καλά. Αν έχουμε αλόγιστη χρήση του νερού, αν αφήνουμε τις βρύσες ανοιχτές, αν δεν περιοριστούν η αν δεν κοπούν οι εξωτερικές οι βρύσες και δεν τις αφήνουν όλη μέρα ανοιχτές, αν δεν πάρει δραστικά μέτρα ο Δήμος, τότε δυστυχώς θα μείνουμε χωρίς νερό, παρακαλούμε όλους τους συνδημότες μας να κάνουμε οικονομία νερού πριν είναι αργά. 
Αλλιώς σας το επισημαίνουμε από τώρα θα έχουμε νερό στα ψηλά μέρη των χωριών μας και στα άλλα δεν θα έχει. 
Θα αναγκαστούν οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου όπως πριν πολλά χρόνια να έχουμε νερό ορισμένες ώρες την ημέρα και θα μοιράζεται ανά γειτονιά μέσα στο κατακαλόκαιρο. 
Γι’ αυτό πριν μπουν μεγάλα πρόστιμα για τις βρύσες που τρέχουν όλη μέρα σε κήπους και κυρίως σε εξωτερικές ας σκεφτούμε για να το προλάβουμε. 
Μήπως ο Δήμος πρέπει να κόβει την υδροδότηση ανά περιοχή τις βραδινές ώρες όπου κρίνεται αναγκαίο.
Έχοντας υπόψιν πως δεν είναι δικό μας μόνο το φαινόμενο του νερού αλλά σε ολόκληρη την Αιτωλοακαρνανία όπως μαθαίνουμε από τα άλλα site.
Είναι νωρίς προλαβαίνουμε 

ΠΛΑΓΙΑ: ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΗ ΠΡΟΒΑΤΙΝΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 30/6 ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ 1/7


ΜΕΓΑΛΗ ΒΛΑΒΗ ΣΤΟ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΑΕΤΟΥ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

Από την Τρίτη 27/6/2017 το χωριό του Αετού είναι χωρίς νερό. Όπως όλοι ξέρουμε ο Αετός υδροδοτείται από γεώτρηση. Χρειάστηκε ο δήμος να μισθώσει ειδικό μηχάνημα, τεράστιο γερανό για μεγάλο βάθος,  διότι η ζημιά που υπέστη ήταν σε βάθος 330 μέτρα, στο μοτέρ, την πομόνα και η αντλία είναι κατεστραμμένη εντελώς. 
Χθες έβγαλαν την αντλία κατά τις εργασίες διαπιστώθηκε πως και το καλώδιο ενός χλμ. 3χ330μ περίπου, ήταν κατεστραμμένο και χρειάζεται αλλαγή.
Όλα αυτά όπως υποστηρίζουν οι ερμόδιοι είναι από χρόνιες λειτουργίες και φυσικές φθορές.  Περιμένοντας τα ανταλλακτικά σήμερα, με την ελπίδα μέχρι αύριο να έχει αποκατασταθεί η ζημιά και να έχει το χωριό νερό. Το κόστος της ζημιάς υπολογίζεται σε πολλές χιλιάδες ευρώ.  Οι υπηρεσίες δήμου καταβάλουν κάθε προσπάθεια για την γρήγορη αποκατάσταση της βλάβης.  Ο Δήμος και σήμερα για τις ανάγκες του χωριού θα διανέμει εμφιαλωμένο νερό κορπής. 
Η κατανόηση των κατοίκων του Αετού είναι μεγάλη μπρος στο μεγάλο πρόβλημα που δημιουργήθηκε και οι θερμοκρασίες είναι αυξημένες. 


ΛΕΥΚΑΔΑ: PURE CLUB ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/7/2017


ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: Συνεργασία Σπύρου Φωκά και Παν.Μπουρδάρα για τις εκλογές της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας

Ενδιαφέρον αρχίζει να αποκτά ο προεκλογικός αγώνας για την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πρέβεζας-Λευκάδας καθώς δύο ψηφοδέλτια που είχαν ανακοινωθεί και είχαν τοποθετηθεί απέναντι στον νυν πρόεδρο Θωμά Κάρτσακλα, ενώθηκαν και θα κατέβουν μαζί στις εκλογές που θα γίνουν στις 10 Ιούλη(2017).
Πιο συγκεκριμένα, εκτός του Θωμά Κάρτσακλα που θα είναι εκ νέου υποψήφιος πρόεδρος, είχαν ανακοινώσει υποψηφιότητα επίσης ο αρχιτέκτονας Σπύρος Φωκάς από την Πρέβεζα και ο επιχειρηματίας Πάνος Μπουρδάρας από την Πλαγιά Αιτωλοακαρνανίας.
Έχουμε όμως μια σημαντική εξέλιξη, καθώς ο Πάνος Μπουρδάρας απέσυρε το ενδιαφέρον του για την προεδρία και συμπαρατάσσεται με το ψηφοδέλτιο που θα έχει σαν υποψήφιο πρόεδρο τον Σπύρο Φωκά.
Ο ίδιος ο κ.Μπουρδάρας απέστειλε για δημοσίευση στο PrevezaPosto την παρακάτω ανακοίνωση:

Ύστερα από συνάντησή μου με τον συνυποψήφιο κ. Σπύρο Φωκά όπου συζητήσαμε μεταξύ μας και αφού αναπτύξαμε τις θέσεις μας, κατέληξα κατόπιν ώριμης σκέψης και κρίσης ότι για το καλό της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας πρέπει να στηρίξω και να συμπαραταχθώ μαζί του γιατί πιστεύω ότι είναι ο καταλληλότερος για την προεδρία της τοπικής ΕΠΣ.
Μετά τιμής 
ΜΠΟΥΡΔΑΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ    

Αγρίνιο: Έγδυσαν διαμέρισμα 54χρονης – Αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας 15.000 ευρώ και 1.400 ευρώ

Λία μαμούθ είχαν άγνωστοι δράστες που χθες το πρωί εισήλθαν σε διαμέρισμα 4ου ορόφου στο Αγρίνιο και αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας 15.000 ευρώ και 1.400 ευρώ! Ειδικότερα, οι δράστες ή ο δράστης εισήλθε στο οροφοδιαμέρισμα 54χρονης, ώρες που απουσίαζε, μεταξύ 07.30 το πρωί και 15.30 και αφού παραβίασαν τις δύο κλειδαριές της πόρτας του έψαξαν το σπίτι και βρήκαν τα κοσμήματα και τα χρήματα. Την προανάκριση της υπόθεσης ανέλαβε η υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου. 
sinidisi

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΙΣ ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΤΡΥΦΟΥ (ΦΩΤΟ ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΛΟΥΚΗΣ)


 ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:

Ονειρεμένη βραδιά στην Κωνωπίνα ανήμερα του πανηγυριού Πέμπτη 29/7/2017 , με το λαμπρότερο αστέρι μας στο χώρο της μουσικής, την Ιουλία Καλλιμάνη !


ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΗΝ ΠΟΓΩΝΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 29 7/2017


Τέλος τα καπέλα...

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

ΙΕΚ ΒΟΝΙΤΣΑΣ: ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ - ΕΝΑΡΞΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2017

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του ΙΕΚ Βόνιτσας 
και δηλώστε ποιες από τις προτεινόμενες ειδικότητες σας ενδιαφέρει να παρακολουθήσετε στο ΙΕΚ Βόνιτσας για το νέο εξάμηνο σπουδών. Έναρξη εξαμήνου: Οκτώβριος 2017.

Η Νανά Καραγιάννη βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της

Νεκρή μέσα στο σπίτι της στην Κυψέλη βρέθηκε η Νανά Καραγιάννη.
Η γνωστή δημοσιογράφος και παρουσιάστρια έπασχε χρόνια από νευρική ανορεξία και αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με την υγεία της. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άνθρωπος που τη βρήκε νεκρή ήταν ο πατέρας της, ο οποίος πήγε σπίτι της, καθώς δεν μπορούσε να την βρει στο τηλέφωνο.
Πριν από περίπου ένα μήνα, η Νανά Καραγιάννη είχε αναφέρει στο προφίλ της στο facebook ότι είναι άρρωστη και είχε ζητήσει συγνώμη για την διαδικτυακή «εξαφάνισή» της. Το πρόβλημα υγείας της είχε επιδεινωθεί και η γνωστή δημοσιογράφος που μαχόταν εδώ και αρκετά χρόνια με τη νευρική ανορεξία, είχε μπει για νοσηλεία στο νοσοκομείο Αγία Όλγα.
zappit.gr

Κατέπλευσε σήμερα στη Λευκάδα το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο Seabourn Encore

Κατέπλευσε σήμερα στη Λευκάδα το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο Seabourn Encore. Έχει δέσει στα ανοιχτά του Περιγιαλίου και οι επιβάτες του αποβιβάζονται στο Νυδρί.
Το Seabourn Encore ανήκει στην εταιρεία Seabourn Cruises και έρχεται για πρώτη φορά στη Λευκάδα, ακλουθώντας το Seabourn Odyssey που πραγματοποιούσε επισκέψεις στο Νυδρί τα δυο προηγούμενα χρόνια. Η σημερινή είναι η πρώτη του επίσκεψη και θα ακολουθήσουν και άλλες στη διάρκεια του καλοκαιριού.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Αγριογούρουνο προκάλεσε τροχαίο στην Αμμουδιά-Σε κρίσιμη κατάσταση ο οδηγός

Κλινικά νεκρός είναι σύμφωνα με τις πληροφορίες ένας 60χρονος κάτοικος του χωριού Κορώνη της Πάργας.
Ο 60χρονος μετέβαινε με το μοτοποδήλατο του στην Αμμουδιά, όταν ξαφνικά βγήκε στο δρόμο ένα αγριογούρουνο με το οποίο και συγκρούστηκε με αποτέλεσμα να βρεθεί στο έδαφος και να τραυματιστεί πάρα πολύ σοβαρά.
Τον άτυχο 60χρονο εντόπισε τυχαία ένας βοσκός που είχε τα ζώα του στην περιοχή, ο οποίος και ειδοποίησε το ασθενοφόρο.
Σύμφωνα με τα όσα μετέφεραν μάρτυρες στο mypreveza.gr, το ασθενοφόρο καθυστέρησε πάνω από μία ώρα να παραλάβει τον 60χρονο τραυματία, ο οποίος όλο αυτό το χρονικό διάστημα κείτονταν αιμόφυρτος στο οδόστρωμα.
Ακόμα ένα χαρακτηριστικό του συμβάντος είναι ότι το Κέντρο Υγείας Καναλακίου δεν εφημέρευε χθες το βράδυ με αποτέλεσμα ο άτυχος 60χρονος, εκτός της μιας ώρας που καθυστέρησε το ΕΚΑΒ να τον παραλάβει, να χάσει και άλλο πολύτιμο χρόνο, αφού μεταφέρθηκε πρώτα στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας και αφού κρίθηκε κρίσιμη η κατάσταση του, τα ξημερώματα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Άρτας, όπου και νοσηλεύεται.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΣΠΟΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΙΝΑ ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ Συναυλία στο νησάκι Κουκουμίτσα στο άλσος Σάλτινης Βόνιτσα.


Το πρώτο έργο του Δήμου Ακτίου - Βόνιτσας επί Δημαρχίας Γιώργου Αποστολάκη στην Κατούνα αποπερατώνεται αυτές τις μέρες και τόσα άλλα ….

Πριν από μερικά χρόνια μπορούσες να οραματιστείς και με σκληρή δουλειά να προγραμματίσεις και να εντάξεις, φαντάζει από δύσκολο έως αδύνατο πια.
Μέσα σε όλα αυτά ο Δήμαρχός μας και η δημοτική του ομάδα τρέχουν και δουλεύουν  ασταμάτητα χωρίς  να λαϊκίζουν. 
Το πρώτο έργο επί Δημαρχίας και Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργου Αποστολάκη στο Δήμο Ακτίου –Βόνιτσας που ξεκίνησε σε λιγότερο από ένα χρόνο  το 2015 αποπερατώνεται στην Κατούνα αυτές τις μέρες. Από τα βασικά προβλήματα της ορεινής περιοχής μας είναι η αγροτική οδοποιία έτσι ώστε να είναι εύκολη με λιγότερα έξοδα η διάβαση των αγροτοκτηνοτρόφων. 
Το οδικό δίκτυο που ξεκινάει περίπου από την περιοχή «Αναγνώστου Λάκκος» από το οδικό δίκτυο Κατούνα – Τρύφος και κατευθύνεται κάθετα αριστερά ανάμεσα από τις περιοχές «χώνες» και «Αγκίστρα» και καταλήγει κοντά στην δεύτερη βρύση που συναντάμε μεταξύ Αγίας Παρασκευής και Νήσσας. 
Η καλή συνεργασία των Δημοτικών Συμβούλων, από την Κατούνα Στούπας Θεόδωρος (αναπληρωτής Δήμαρχος), Προδρομίτης Σωτήρης(Αντιδήμαρχος), Καρέλου Αθηνά (Γραμματέας Δημ. Συμβουλίου και αντιπρόεδρος του κέντρου Κοινωνικής μέριμνας) όπως και του προέδρου του χωριού Καφρίτσα Θωμά να δώσουν προτεραιότητες σε έργα ουσιαστικά για την ενότητα Μεδεώνος φέρνει θετικά αποτελέσματα πριν καν συμπληρώσουν 3 χρόνια από την ορκωμοσία τους.
Ίσως είναι ο μοναδικός Δήμος στην Αιτωλοακαρνανία που σε μια περίοδο, που δεν μοιάζει καθόλου με της άλλες για την Ελλάδα και είναι η πιο τραγική από οικονομικής άποψης τα τελευταία 40 χρόνια και έχουν δρομολογηθεί αλλά και αποπερατώνονται έργα όπως αυτό.
Το έργο είναι στην ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 3 «ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ». Μέτρο 321
Το έργο θα εξυπηρετεί κυρίως αγροτοκτηνοτρόφους στην περιοχή Μουτζούρια.
Έχει τον τίτλο: ΒΕΛΤΙΩΣΗ & ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΪΑΣ ΚΑΤΟΥΝΑΣ - ΠΑΛΙΟΠΗΓΑΔΟ - ΜΟΥΤΖΟΥΡΙΑ  Δ. E. ΜΕΔΕΩΝΟΣ.

Αγρίνιο: Ρομά θέλησε να υποβάλει αίτηση για να μπει στην Αστυνομία!

Φαίνεται ότι οι πρόσφατες αναφορές του Υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, στον απόηχο της τραγωδίας του 11χρονου Μάριου στο Μενίδι, για εισαγωγή Ρομά (δεν έχει ξεκαθαρίσει επακριβώς το θέμα) σε υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, βρίσκει ήδη ανταπόκριση… σε τοπικό επίπεδο. Τι εννοούμε;
Σύμφωνα λοιπόν με ασφαλείς πληροφορίες της «Σ» την προηγούμενη εβδομάδα, προσήλθε στο Α.Τ. Αγρινίου ένας νεαρός Ρομά, ο οποίος με αυτό που ζήτησε αιφνιδίασε… τους αστυνομικούς. Τι ζήτησε; Να καταθέσει αίτηση για εισαγωγή του στις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ! Ναι καλά διαβάζετε. Οι αστυνομικοί μετά τον… αρχικό αιφνιδιασμό, εξήγησαν στο νεαρό Ρομά ότι αυτό είναι αδύνατο να γίνει. Από τη στιγμή κατά την οποία δεν υπάρχει καμία –μέχρι στιγμής τουλάχιστον- ξεκάθαρη ενημέρωση για το θέμα. Η Κυβέρνηση σε ένα ακόμη θέμα προκαλεί κοινωνικές αρρυθμίες.
Για την ιστορία. Ο νεαρός Αγρινιώτης Ρομά έφυγε μάλλον απογοητευμένος από το Αστυνομικό Τμήμα, με το όνειρό του να χρειάζεται να περιμένει ακόμα.
Νίκος Αγγελόπουλος

Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών απο την Εθνική Συντονίστρια για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών Δρα Χριστίνα Παπουτσοπούλου - Διαμαντοπούλου, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου

Το Γραφείο Κοινωνικής Διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας συμμετείχε στο Συνέδριο της Εθνικής Συντονίστριας για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών. 
Την Δευτέρα 22 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε το συνέδριο με θέμα "Η συμβολή της Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης στην Πρόληψη της χρήσης ναρκωτικών". 
Το συνέδριο οργανώθηκε από την Εθνική Συντονίστρια για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών Δρα Χριστίνα Παπουτσοπούλου - Διαμαντοπούλου, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, ο οποίος κήρυξε την έναρξη του και απηύθυνε χαιρετισμό. 
 Χαιρετισμούς επίσης απηύθυναν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κύριος Ιερώνυμος, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Οικογένειας, Δημήτριος Αβραμόπουλος, ο Πρόεδρος του Αντιναρκωτικού Συμβουλίου της Κύπρου και Εθνικός Συντονιστής, Δρ. Χρύσανθος Γεωργίου, ο Εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για τα Ναρκωτικά, οι Πρόεδροι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, 
του Ο.ΚΑ.ΝΑ. και του ΚΕ.Θ.Ε.Α, και εκπρόσωποι οργανισμών: 18ΑΝΩ, Ψ.Ν.Θ.

ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ - ΒΟΝΙΤΣΑ: Αντικατάσταση του οδοστρώματος από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας


ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ:

«Οι Μικροί Φαρισαίοι» από τη θεατρική ομάδα του ΓΕΛ Βόνιτσας

Σήμερα Τετάρτη 28 Ιουνίου στον προαύλιο του Γυμνασίου – Λυκείου Βόνιτσας στις 21.30 η θεατρική ομάδα του ΓΕΛ Βόνιτσας θα παρουσιάσει το  αριστούργημα του Δημήτρη Ψαθά «Οι Μικροί Φαρισαίοι» .
Το πασίγνωστο θεατρικό, ανέβηκε για πρώτη  φορά με μεγάλη επιτυχία  από το ΓΕΛ Βόνιτσας, στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, στα πλαίσια του 8ου Μαθητικού Φεστιβάλ Θεάτρου, που διοργάνωσε  ο Δήμος Αγρινίου και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.
Οι  μαθητές του Λυκείου Βόνιτσας είναι έτοιμοι να δώσουν  τον καλύτερό τους εαυτό και να παρουσιάσουν  μια   μοναδική παράσταση.

ΚΑΤΟΥΝΑ: Έβγαλε πατάτα ο Πάνος

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ:

Ένα παραδοσιακό τραγούδι της περιοχής μας που αναδεικνύει μια τραγική ιστορία με δυο αδέρφια που πνίγηκαν στον ποταμό Αχελώο.

Το τραγούδι που τραγούδησε η Δόμνα Σαμίου και ο Τάκης Καρναβάς, αναφέρεται στον πνιγμό δυο αδερφιών, με το επώνυμο Σωτηρίου, που ζούσαν στο Λεσίνι.
Σύμφωνα με τις παλαιότερες μαρτυρίες, τα δυο αγαπημένα αδέρφια προσπάθησαν να σώσουν τα γουρούνια που έπεσαν μέσα στο ποτάμι, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο από τα φημισμένα ορμητικά νερά του Αχελώου που είχε πάρει αρκετούς ανθρώπους στο διάβα του τα παλιότερα χρόνια.
Είναι ένας θρήνος που έφτασε να είναι αναπόσπαστο κομμάτι του γλεντιού, δείχνοντας για άλλη μια φορά την επαφή των δύο κόσμων στην λαϊκή παράδοση.
Για το όνομα του τραγουδιού, υπάρχουν φήμες που θέλουν η μητέρα των παιδιών να ήταν παπαδιά χωρίς ωστόσο να έχει εξακριβωθεί κάτι τέτοιο. Γενικά, είναι ένας ύμνος προς τη δύσμοιρη γυναίκα που έχασε τα δυο παιδιά της. Ο ρυθμός του κομματιού είναι 4/4 (2-2).

Μέγα Δένδρο Θέρμου: επιχείρησε να κάψει χόρτα στο κτήμα της και προκάλεσε πυρκαγιά

Η άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Θέρμου απαιτήθηκε για να αποτραπεί η επέκταση φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι, στις 15:00, στην περιοχή του Μέγα Δένδρου Θέρμου.
Η πυρκαγιά προέκυψε καθώς 76χρονη  επιχείρησε σε κτήμα της να κάψει χόρτα αλλά έχασε τον έλεγχο και επεκτάθηκε σε όμορο χωράφι, πλησίον μάλιστα κατοικημένης περιοχής.
Η Πυροσβεστική Θέρμου έσπευσε με δύο οχήματα και τέσσερις άνδρες και κατέσβησε τη φωτιά πριν αυτή λάβει ανησυχητικές διαστάσεις.
Η ηλικιωμένη προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα Θέρμου και συνελήφθη για εμπρησμό εξ΄αμελείας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο.
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ:

Η συγκλονιστική ανάρτηση ενός Αιτωλοακαρνάνα νοσηλευτή: «Ναι, είμαι ένας βολεμένος…»

Viral στα social media έχει γίνει τις τελευταίες ώρες η ανάρτηση ενός Έλληνα νοσηλευτή (στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου) στο Facebook, η οποία έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 4000 κοινοποιήσεις και πάνω από 16 χιλιάδες like.
Ο Λάμπρος Λιάπης, ο οποίος εργάζεται ως νοσηλευτής σε δημόσιο νοσοκομείο απάντησε όλους όσοι αποκαλούν τον ίδιο και τους συναδέλφους του «βολεμένους», επειδή έχουν «μισθό και ασφάλεια» και δεν ανήκουν στην ολοένα και αυξανόμενη στρατιά των ανέργων.
Δείτε παρακάτω την συγκλονιστική ανάρτηση του Λάμπρου Λιάπη
«Ναι, είμαι ένας βολεμένος.
Έχω δουλειά.
Έχω μισθό.
Έχω ασφάλεια.
Μα, για ένα λεπτό.
Αυτό το προνόμιο το έχουν πολλοί εκεί έξω.
Κάτσε να σου εξηγήσω, εν τάχει, τι σημαίνει «βολεμένος» στο νοσοκομείο.
Πολλές φόρες ξυπνάω από τα ουρλιαχτά αυτών που πεθάναν στα χεριά μου. Κάθομαι ξαπλωτός και προσπαθώ να θυμηθώ αν μπορούσαμε να κάνουμε και κάτι ακόμη. Αυτό το «και κάτι ακόμη» στοιχειώνει γιατρούς και νοσηλευτές όταν έρχεται η στιγμή να σκεπάσουν με το νεκρικό σεντόνι τους αγαπημένους σας
Μια συνάδελφος νοσηλεύεται με έμφραγμα του μυοκαρδίου. Δεν άντεξε την πίεση του «βολέματος».

Τετ α τετ με τους διαρρήκτες μέσα στο σπίτι του ήρθε κάτοικος του Μεσολογγίου

To περασμένο βράδυ κάτοικος του Μεσολογγίου ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με ληστές ,την ώρα που εισήλθε στην οικία του. Οι άγνωστοι δράστες τον απείλησαν αν δεν τους άφηνε να φύγουν θα του έκαναν κακό . Είχαν εισέλθει στην οικία από παράθυρο αλλά για καλή τύχη του ιδιοκτήτη επέστρεψε πριν ακόμη κλέψουν κάτι πολύτιμο.
Οι δράστες διέφυγαν πηδώντας από τρία μέτρα ύψος και τράπηκαν σε φυγή. Ενημερώθηκαν οι αστυνομικές αρχές που ενεργούν την έρευνα για τον εντοπισμό τους.

onairnews.gr 

Μπαμπίνη..Αλλοτινές μου ………… Εποχές

Καραμούζιο Γυμνάσιο Αστακού:Τάκης Κατσίκας - Λάκιας Μασσαλής

Τάκης Κατσίκας .Αρμάθιασμα(μπιλόνιασμα) καπνού
 Το φωτογραφικό υλικό μας το είχε προσφέρει στο Μπαμπίνη ΙΝ(καθώς υπήρξε συνεργάτης) ο αείμνηστος Τάκης Κατσίκας  ,  θα αναγνωρίσετε πρόσωπα συγχωριανών μας  όσα τουλάχιστον μπορούμε να αναγνωρίσουμε που θα μας φέρουν πολλά χρόνια πίσω . 

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ Κλιματιζόμενες αίθουσες σε Βόνιτσα, Πάλαιρο και Κατούνα

O Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας  ενόψει των υψηλών θερμοκρασιών μεριμνεί  για την οργάνωση και διάθεση κλιματιζόμενων χώρων για το κοινό.
Συγκεκριμένα τις ημέρες των υψηλών θερμοκρασιών θα λειτουργούν οι παρακάτω δημοτικοί κλιματιζόμενοι χώροι :
Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017, από 10.00 έως 20.00
Αίθουσα  Συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου  Δημαρχείου Βόνιτσας τηλ.: 6981216311 (κ. Χρήστος  Χασακής) 6981216318 (κ. Παναγιώτα Πανταζή)
Αίθουσα  ΚΑΠΗ Βόνιτσας , 
τηλ.: 2643022148
Αίθουσα «Πολλαπλών Χρήσεων ΣΠΥΡΟΣ ΑΧΕΙΜΑΣΤΟΣ» Πάλαιρος τηλ. 6982870384 (κ. Δημήτρης Στάχτιαρης)
Αίθουσα ΚΑΠΗ Κατούνας τηλ.:2646031949
Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017, από 10.00 έως 20.00

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ELITE GROUP ΜΠΛΙΤΣΑΣ ΑΓΡΙΝΙΟ (Στηρίζουμε τους συνδημότες μας)


google page rank