Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

ΘΕΡΙΝΕΣ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 2017 ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ

Το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας και φέτος, καταθέτει τη δική του πολιτιστική πρόταση ως αντίδοτο στη διάχυτη αίσθηση απαισιοδοξίας, επιλέγοντας τον Πολιτισμό ως ένα από τα πλέον ασφαλή μονοπάτια υπέρβασης της κρίσης.
Ο πολιτισμός είναι έκφραση ανθρώπου και βασικό στοιχείο παιδείας. Αποτελεί δύναμη, ενέργεια, προοπτική. Αυτή τη δύναμη επιχειρούμε κι εμείς να διοχετεύσουμε, μέσα από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και αυτού του καλοκαιριού, σε όλους τους δημότες αλλά και τους επισκέπτες του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας .
Δεν θεωρούμε τον πολιτισμό πολυτέλεια. Αντίθετα πιστεύουμε ότι μπορεί να γίνει όχημα για αλλαγή κλίματος, μέσον για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας , τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και την προσφορά μιας δημιουργικής διεξόδου από τα σύγχρονα κοινωνικά αδιέξοδα. Επιδίωξή μας είναι, όχι απλά η διασκέδαση αλλά η αληθινή ψυχαγωγία των ανθρώπων σε κάθε γωνιά του Δήμου.

 Στο σχεδιασμό των φετινών καλοκαιρινών εκδηλώσεων προσπαθήσαμε να πετύχουμε έναν συνδυασμό δράσεων που να συνδέεται με την ανάδειξη του φυσικού τοπίου, της τοπικής ιστορίας, των παραδόσεων, των τοπικών προϊόντων , της πολιτιστικής μας κληρονομιάς αλλά και της σύγχρονης πολιτιστικής δημιουργίας στον τόπο μας.

Μεγάλο μέρος των εκδηλώσεων, οι περισσότερες από τις οποίες είναι πια καθιερωμένες ως θεσμοί, βασίζονται στους Πολιτιστικούς, Εικαστικούς , Αθλητικούς Συλλόγους, ομάδες ερασιτεχνών καλλιτεχνών ( θεατρικές ομάδες Γυμνασίου -Λυκείου Βόνιτσας , ομάδα εικαστικού εργαστηρίου ) και πολλούς εθελοντές. Όλοι ξεπερνούν κάθε χρόνο τους εαυτούς τους ( τις προσδοκίες μας ) σε διάθεση και προσφορά και τους ευχαριστούμε θερμά γι’ αυτό.
Χωρίς αυτούς δεν θα υπήρχε διάθεση , δεν θα γίνονταν πολλά στον Δήμο μας. Οι πολιτιστικοί , αθλητικοί και εικαστικοί σύλλογοι του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας αποτελούν ραχοκοκαλιά όλων των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου μας.
Το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας υποστηρίζει και υπηρετεί τη συλλογική διάθεση που διαπιστωμένα υπάρχει στον τόπο μας, δημιουργώντας προϋποθέσεις ανάπτυξης ποιοτικών πρωτοβουλιών.
Διαβάζοντας το φυλλάδιο μας θα διαπιστώσετε ότι το πρόγραμμα των εκδηλώσεων διαμορφώθηκε έτσι, ώστε να καλύπτει μια ευρεία γκάμα απαιτήσεων.
-Θεατρικές παραστάσεις
-Μουσικές βραδιές
-Φεστιβάλ παραδοσιακών Ελληνικών Χορών.
- Παιδικές παραστάσεις, παρουσιάσεις.
- Φεστιβάλ και διαγωνισμός Γευσιγνωσιάς
- Γιορτή και αγώνες Αλόγου
- Προβολές Εικαστικών, Τοπικών θεμάτων
- Παρουσιάσεις βιβλίων , επιστημονικές ομιλίες
- Αθλητικές εκδηλώσεις
- Εκθέσεις ζωγραφικής
- Συναυλίες με καταξιωμένους καλλιτέχνες
- Εκδηλώσεις Ιστορίας και μνήμης 
Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις ξεκινούν στις 18 Ιουνίου με το 9ο Αντάμωμα καβαλάρηδων και φίλων Αλόγου στη Νήσσα Μεδεώνος και ολοκληρώνονται την Κυριακή 1 Οκτωβρίου με τον Άκτιο Ημιμαραθώνιο Δρόμο.
Σας καλούμε λοιπόν να χαρείτε κάθε στιγμή αυτού του πολιτιστικού καλοκαιριού, απολαμβάνοντας ένα αρμονικό συνταίριασμα ήχων, εικόνων, συμβολισμών και συναισθημάτων































Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας
ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

google page rank