Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Επιβατηγό σκάφος με έξι επιβαίνοντες προσάραξε σε βράχια κοντά στο ξενοδοχείο “Ionian Blue” στη Νικιάνα

Στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ των οικισμών της Νικιάνας και του Περιγιαλίου, πλησίον του ξενοδοχείου “IONIAN BLUE”, προσάραξε χθες το απόγευμα σε βράχια το επιβατηγό σκάφος “ΜΑΝΘΟΣ-ΑΡΕΤΗ 1” Σ.Σ. 2127, στο οποίο επέβαιναν έξι αλλοδαποί.
Για το περιστατικό ενημερώθηκε το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Νυδρίου του Λιμεναρχείου Λευκάδας και άμεσα μετέβησαν στην περιοχή με περιπολικό όχημα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. τα οποία εντόπισαν το προσαραγμένο σκάφος και τους επιβαίνοντες να έχουν εγκαταλείψει το σκάφος και να βρίσκονται πάνω στα βράχια.
Οι επιβαίνοντες περισυλλέχτηκαν στη συνέχεια από άλλο σκάφος του εκμισθωτή του σκάφους και αποβιβάστηκαν στο λιμάνι Νικιάνας από όπου μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας για τις πρώτες βοήθειες.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ το σκάφος μεταφέρθηκε από τον ιδιοκτήτη του στο λιμάνι της Νικιάνας. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Λευκάδας ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΜΑΝΘΟΣ-ΑΡΕΤΗ 1” μέχρι προσκόμισης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από ναυπηγό.
kolivas.
google page rank