Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Γειτονιές της Βόνιτσας: Ανεβαίνοντας προς το Κάστρο. Κόκκινος - Άγιος Παντελεήμονας


 Η περιοχή λέγεται κόκκινος και είναι κομμάτι του ιστορικού κέντρου της Βόνιτσας με παραδοσιακά,  καινούργια και αναπαλαιωμένα σπίτια. Τα σκαλοπάτια ξεκινούν από την πλατεία στην περιοχή που λέγεται το Κολωνάκι της Βόνιτσας  και φτάνουν έως το κάστρο. Στο δρόμο αυτό θα συναντήσεις καθημερινά τουρίστες να ανεβοκατεβαίνουν προς το κάστρο.

Τα σπίτια είναι όλα γεμάτα λουλούδια που μοσχοβολούν.  Στη συνέχεια φτάνουμε στην πλατεία που είναι και ο πετρόχτιστος  Άγιος Παντελεήμονας .
Από την άλλη μεριά υπάρχει και ο Άγιος Νικόλαος που είναι ο μοναδικός δρόμος  για αυτοκίνητα που φτάνουν μέχρι το Κάστρο.
Διάφορα δρομάκια και στενά οδηγούν πίσω στη Χώρα.
Τα σπίτια έχουν θέα την θάλασσα του Αμβρακικού και την υπόλοιπη Βόνιτσα. 
Τα περισσότερα στενά είναι όλα με πέτρα παραδοσιακά φτιαγμένα  που θυμίζουν τα νησιά μας.
Εδώ βρίσκονται και τα στενά των αναμνήσεων για τους παλιότερους.
Η περιοχή αυτή της Βόνιτσας είναι μια από τις πιο όμορφες  που αν δεν την περπατήσεις   νομίζεις πως δεν υπάρχει. Είναι η άλλη όψη της Βόνιτσας η καθαρά ρομαντική και ελκυστική για τον επισκέπτη. 
Τα στενάκια μας αυτά μας πάνε σε μια άλλη εποχή, τότε που οι καντάδες είχαν την τιμητική τους. Καμία σχέση με την κεντρική οδό της Βόνιτσας που απωθεί τους επισκέπτες εδώ η Βόνιτσα κρύβει την παραδοσιακή εσωτερική ομορφιά της. 
 ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:



































google page rank