Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Δυσάρεστη πρωτιά για την Αιτωλοακαρνανία – Αξιέπαινη πρωτοβουλία – Χάρισαν μαλλιά σε καρκινοπαθείς!

Θερίζει» την περιοχή ο καρκίνος!
Δυσάρεστη πρωτιά για την Αιτωλοακαρνανία
Αξιέπαινη πρωτοβουλία – Χάρισαν μαλλιά σε καρκινοπαθείς
«Χάρισε δύναμη με τα μαλλιά σου» ήταν το κεντρικό σύνθημα της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου και είχε ως σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών του Αγρινίου και την προσφορά τους σε μαλλιά για να κατασκευάζονται περούκες και να χορηγούνται δωρεάν στους καρκινοπαθείς που μετά τις χημειοθεραπείες χάνουν το τριχωτό της κεφαλής τους. Η Αιτωλοακαρνανία, σύμφωνα με την Πρόεδρο του Συλλόγου Καταστηματαρχών Κομμωτών – Κομμωτριών Αγρινίου και Περιχώρων Μαρία Σωτηροπούλου, διαθέτει δυστυχώς υψηλή θέση σε πανελλαδικό επίπεδο στους πάσχοντες από καρκίνο που μετά από χημειοθεραπείες έχασαν τα μαλλιά τους!

Η κ. Σωτηροπούλου επεσήμανε στη «Σ» πως: «ο στόχος και ο σκοπός αυτής της εκδήλωσης είναι να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία ώστε να προσφέρει τα μαλλιά της και ειδικά αν είναι μακριά ή προσφέρονται από τα παιδιά. Ο λόγος της προσφοράς αυτής είναι να κατασκευαστούν περούκες για ανθρώπους που πάσχουν από καρκίνο και αναγκάζονται να κάνουν συνεχώς χημειοθεραπείες με αποτέλεσμα να χάνουν τα μαλλιά τους. Απευθυνόμαστε στο «Άλμα Ζωής» με το οποίο συνεργαζόμαστε για να δίδονται οι περούκες δωρεάν στους ανθρώπους που τις έχουν ανάγκη. Υπάρχει κρίση και προσπαθούμε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Στην Αιτωλοακαρνανία, με βάση μελέτη, διαπιστώθηκε πως ο καρκίνος παρουσιάζεται σε πολύ υψηλά ποσοστά στους κατοίκους της περιοχής, συνεπώς οι ανάγκες είναι μεγάλες. Η Αιτωλοακαρνανία αντιμετωπίζει πρόβλημα και κατέχει μια από τις πρώτες θέσεις πανελλαδικά. Στο μέλλον θα ακολουθήσουν και άλλες αντίστοιχες εκδηλώσεις».
Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαρία Παπαγεωργίου ανέφερε: «η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου, του Συλλόγου Καταστηματαρχών Κομμωτών – Κομμωτριών Αγρινίου και Περιχώρων και του Πανελληνίου Αντικαρκινικού Συλλόγου «Άλμα Ζωής». Έγινε κατόπιν πρότασης της Προέδρου του συλλόγου, της κ. Σωτηροπούλου. Σκοπός της εκδήλωσης είναι να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία και να κάνει γνωστό το τεράστιο θέμα που υπάρχει στους συνανθρώπους μας που κάνουν χειροθεραπείες και χάνουν τα μαλλιά τους. Αποσκοπούμε μέσα από την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση ο κόσμος να χαρίζει τα μαλλιά του με σκοπό να κατασκευάζονται περούκες. Ο λαός μας διακρίνεται για την ευαισθησία του, τον αλτρουισμό του και την ανιδιοτελή του αγάπη, κάτι που φάνηκε από την πράξη μαθητών της περιοχής, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και προσέφεραν μαλλιά. Είναι καιρός να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειές μας, προς την κατεύθυνση αυτή».
Κων/νος Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση» 
google page rank