Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Δεκάδες παραγωγοί ενημερώθηκαν για την ελιά στην Αμφιλοχία

Με μεγάλη συμμετοχή και ενδιαφέρον από τους παραγωγούς, ολοκληρώθηκε η χθεσινοβραδινή ενημερωτική συνάντηση στο Υποκατάστημα Αμφιλοχίας της Ένωσης Αγρινίου.   
Την πρόθεσή τους να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να ενημερωθούν σε κάθε επίπεδο για το προϊόν τους, έδειξαν οι ελαιοπαραγωγοί της Αμφιλοχίας , μέλη της Ο.Π. της Ένωσης Αγρινίου. Η προσέλευση στην χθεσινή συνάντηση- ενημέρωση που διοργάνωσε η Ένωση Αγρινίου στο εκεί υποκατάστημά της ήταν άκρως ικανοποιητική, όσο και το ενδιαφέρον των παραγωγών που παρακολούθησαν με απόλυτη προσήλωση την όλη παρουσίαση του γεωπόνου κ. Γεράσιμου Χρήστου, ενώ στη συνέχεια έθεσαν σειρά ερωτήσεων σχετικά με τα όσα άκουσαν. 
                  
Πρόκειται για μέρος των ενημερωτικών συναντήσεων που έχει προγραμματίσει με τους ελαιοπαραγωγούς της η Ένωση Αγρινίου, και που βρίσκονται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα, επιδιώκοντας για ακόμη μια φορά να σταθεί δίπλα στον παραγωγό, ενημερώνοντάς τον για όλες τις τελευταίες εξελίξεις, τα νέα φάρμακα και συνολικά, τους καταλληλότερους τρόπους διαχείρισης του προϊόντος του. 
Τα θέματα που συζητήθηκαν χθες στην Αμφιλοχία , είχαν να κάνουν με το σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης της ελιάς, την πιστοποίηση του προϊόντος, ενώ υπήρξε ενημέρωση και για τις βιολογικές καλλιέργειες. Παράλληλα, παραχωρήθηκαν τεχνικές συμβουλές θρέψης και φυτοπροστασίας. 
Ο υπεύθυνος των εκπαιδευτικών συναντήσεων γεωπόνος κ. Γεράσιμος Χρήστου ενημέρωσε τους παραγωγούς για την κατάλληλη διαχείριση της κάθε ποικιλίας ελιάς, ανάλογα με το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η παραγωγή, για τις ασθένειες και τους τρόπους προφύλαξης και αντιμετώπισής τους, τη λίπανση κλπ, ενώ στους ελαιοπαραγωγούς μοιράστηκαν και σχετικά ενημερωτικά φυλλάδια με χρήσιμες πληροφορίες για φυτοφάρμακα, ζιζανιοκτόνα, μεθόδους αντιμετώπισης ασθενειών και γενικά, λεπτομέρειες για τη διαχείριση της παραγωγής τους καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. 
“Καταβάλλεται προσπάθεια να βρεθούμε όσο το δυνατό περισσότερο δίπλα στους παραγωγούς παρέχοντας σε αυτούς τις απαραίτητες γνώσεις και εφόδια, καθώς επίσης σύγχρονους και αποτελεσματικούς τρόπους διαχείρισης της παραγωγής τους. Οι παραγωγοί που μετέχουν σε αυτές τις ενημερωτικές συναντήσεις, αποκομίζουν σημαντικά οφέλη, αφού αποκτούν τις απαραίτητες γνώσεις και τα εφόδια, ενώ ενημερώνονται για τους πλέον σύγχρονους και αποτελεσματικούς τρόπους διαχείρισης της παραγωγής τους. 
Αν οι παραγωγοί ακολουθήσουν τα βήματα και τις συμβουλές που η Ένωση Αγρινίου τους υποδεικνύει μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας, θα μπορέσουν να επιτύχουν μείωση του κόστους παραγωγής αλλά και να πετύχουν καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα για τους ίδιους μέσω της βελτίωσης της ποιότητας του παραγόμενου προϊόντος. 
Τέλος, βασική προϋπόθεση της συνολικής προσπάθειας είναι η ενημέρωση για την τήρηση των κανόνων Συστήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης (Σ.Ο.Δ.) με απώτερο σκοπό τη παραγωγή ασφαλών και πιστοποιημένων προϊόντων”, επισημαίνει ο κ. Χρήστου. Στη συνάντηση παρέστησαν και ο προϊστάμενος του Υποκαταστήματος Αμφιλοχίας κ. Χαράλαμπος Δασκαλάκης καθώς και η διευθύντρια του εργοστασίου επεξεργασίας βρώσιμης ελιάς της Ένωσης κα Ακριβή Κούκη. Αντίστοιχες ενημερωτικές συναντήσεις πρόκειται να πραγματοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα και σε άλλες ελαιοπαραγωγικές περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας.

www.e-ea.gr
google page rank