Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Απόλυτη δικαίωση για τον Φώτη Ντζιμάνη

Η απόλυτη δικαίωση για τον Φώτη Ντζιμάνη ήρθε σήμερα. Ο Αγρινιώτης Αστυνομικός Διευθυντής κρίθηκε ομόφωνα αθώος από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, που εκδίκαζε κατόπιν εφέσεως.
Πρόκειται για εξέλιξη σχετιζόμενη με την πολύκροτη υπόθεση που ήρθε στο προσκήνιο τις τελευταίες ημέρες του 2012 και απασχόλησε όχι μόνο την αγρινιώτικη κοινωνία αλλά το πανελλήνιο. Τότε προφυλακίστηκαν στελέχη της αστυνομίας, μεταξύ των οποίων ένας αρχιφύλακας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου και ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής και Διοικητής της, σχετιζόμενοι αβάσιμα- όπως αποδείχθηκε- με εμπόρους ναρκωτικών. Επί της ουσίας τότε «πλήρωσαν» τον υπερβάλλον ζήλο στο καθήκον κάτι που διαπιστώθηκε και στις δικαστικές αίθουσες.
Ο Φώτης Ντζιμάνη αποφυλακίστηκε το 2013 με απόφαση του αρμοδίου Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και ακολούθησε και η δικαστική του δικαίωση. Το 2015, μετά από απόφαση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, επέστρεψε στη θέση του στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας. Σήμερα αθωώθηκε πανηγυρικά και για πλημμελήματα που του είχαν αποδοθεί.
Αναμένεται το επόμενο διάστημα να του αποδοθούν και οι Βαθμοί που του στέρησε η πενταετής περιπέτεια και η οποία αδρανοποίησε έναν αξιωματικό-κόσμημα για την Αστυνομία με πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό του.
agrinionews
google page rank