Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Εκρηξη βόμβας στο κέντρο της Αθήνας -Εξω από υποκατάστημα τράπεζας

Ισχυρή έκρηξη βόμβας σημειώθηκε λίγο μετά τις 22:30 το βράδυ της Τετάρτης, σε υποκατάστημα Eurobank στην οδό Σανταρόζα 7 στην Αθηνα.
Είχε προηγηθει απειλητικό τηλεφώνημα σε ιστοσελίδα στις 22:05 και δόθηκε χρονικό περιθώριο 35 λεπτά.
Το σημείο αποκλείστηκε εγκαίρως από την αστυνομία και διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων, στην οδό Σταδίου από την διασταύρωσή της με την οδό Αιόλου, και στην οδό Πανεπιστημίου από το ύψος της οδού Χαριλάου Τρικούπη. Παράλληλα, έσπευσε κλιμάκιο του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών, ενώ η αστυνομία έκανε έρευνα σε γειτονικά κτίρια για την απομάκρυνση ατόμων. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν στην είσοδο της τράπεζας, μέσα σε τσάντα, ενώ η έκρηξη ήταν μεγάλης ισχύος.

Πληροφορίες αναφέρουν ακόμη ότι δύο άνδρες έφτασαν έξω από το υποκατάστημα της τράπεζας με μηχανή και άφησαν την τσάντα με τον εκρηκτικό μηχανισμό. Εκεί βρισκόταν και ένας φύλακας, ο οποίος ειδοποίησε τις αρχές.
Από την έκρηξη, σύμφωνα με το ΑΠΕ, προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές στο υποκατάστημα της τράπεζας και στα γύρω κτίρια. Η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη.
Ερευνα κάνουν στο σημείο τα κλιμάκια του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Αναζητούν υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού, ενώ θα γίνει έρευνα και για υλικό από κάμερες στην περιοχή, που πιθανόν να έχουν καταγράψει τις κινήσεις των δραστών.
 iefimerida.gr 
google page rank